Reklama

Reklama

Milovat a žít: Životní příběh Sophie Loren

(TV film)
  • USA Sophia Loren: Her Own Story (více)
všechny plakáty

Životní příběh italské herečky Sophie Loren v americkém životopisném filmu. Příběh začíná v roce 1933, kdy půvabná Romilda Villani vyhrála soutěž na italskou dvojnici Grety Garbo a naskytla se jí šance uplatnění v Hollywoodu. Naděje ale zhatí rodiče, kteří jí nedovolí odjezd do Ameriky. Z rodného Pozzuoli Romilda odjíždí alespoň do Říma, aby se stala herečkou. Práci nesežene, ale pozná sympatického Riccarda Scicoloneho, s nímž brzy otěhotní. Protože Riccardo rodinu nechce, rozcházejí se a dcera Sophia přichází na svět jako nemanželská. Časem se otec uvolí dát jí aspoň úředně své jméno – Scicolone. Vyroste z ní krásná dívka, kterou matka přihlásí do soutěže krásy v Neapoli, a to je začátek kariéry filmové hvězdy... (TV Prima)

(více)

Recenze (1)

balba 

všechny recenze uživatele

Životní příběh Sophie Lorenové.Životní osudy slavné herečky - dětství , filmový Olymp , vymodlené mateřství , .......atd. ()

Zajímavosti (5)

  • Po Oscarovi z roku 1961 docílil Ponti honorářů ve výši milionů dolarů za film, tedy vyrovnání s honorářem Liz Taylorové. (wewerička)
  • Ponti poznal Lorenovou v Salsomaggiore během soutěže o titul Miss Itálie. Pak v Římě, kde byl jedním z porotců soutěže, z níž měla vzejít Miss Roma. (wewerička)
  • V matričních záznamech města Sevres z roku 1966 má svatba Lorenové a Pontiho číslo 27. Starosta města dostal šek ve výši jednoho miliónu starých franků na výdaje spojené s administrativním vyřízením Sophiina francouzského občanství. (wewerička)

Reklama

Reklama