Reklama

Reklama

Marný útěk

  • Francie La Saignée (více)

Obsahy(1)

Film o Francouzi, který odchází z rodné vesnice z nejasných důvodů. Od té doby žije v New Yorku ve společnosti nemilované dívky a živí se tu jako číšník v restauraci. Když se jednoho dne stane svědkem události, kdy šéf gangu zabil několik lidí, rozhodne se utéct a vrátit se zpět do Francie. Šéf bandy vyšle zabijáka, aby ho našel. (Karlos80)

(více)

Recenze (3)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Francouzský Režisér Mulot, nebyl od poloviny 70's let znám jen svými některými pornografickými snímky (kdy asi ten nejslavnější "Le, Sexe qui parle", pod českým názvem "Podle hvizdu poznáš pizdu" byl uveden i u nás, a to na "Festivalu otrlého diváka 2011" v simultánním překladu), ale například i tímto svým v pořadí třetím filmem, ryze čistou kriminálkou v francouzsko/italské koprodukci, která někdy v hlubokých časech totality byla odvysílána i u nás. Dobrá režie, celkem chytlavý příběh, neobvyklá atmosféra, několik překvapivých scén (úvodní dvojitá chladnokrevná vražda, nebo ta v bahnitém terénu k nim patří zcela určitě) a slušný spád. Film se mi líbil a fanouškovi žánru ho mohu jen doporučit. Kvalita obrazu není nejlepší (záznam z původní VHS) ale pokud je mi známo, je to stále to nejlepší co je v současné době k mání. Nevím k čemu bych to přirovnal ale něco podobného už jsem viděl a bylo to z Francie zhruba ze stejné doby. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 2 = 20.9.1978, réžia českého znenia (ČST Praha 197?) = ZDENĚK COUFAL (11.11.2016) ()

Reklama

Reklama