Reklama

Reklama

Černá Emanuelle (Laura Gemser) jde do ženského vězení, aby zde odhalila místní poměry, praktiky dozorkyň a zkorumpovaného správce. Sama na vlastní kůži poznává, jak dozorkyně brutálně mučí a ponižují vězenkyně a jak jsou ženy zneužívány a trestány nucením k sexu. Ale brzy se seznámí s laskavým vězeňským doktorem (Gabriele Tinti), který jí po prozrazení její totožnosti pomůže s útěkem. (RetroMan)

(více)

Recenze (3)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jeden z posledních příběhů ze slavné série o Black Emanuelle, pod kterým byl podepsán, zrovna tak jako pod tím úplně posledním "Emanuelle fuga dall'inferno", známý taliánský trashman Bruno Mattei. Black Emanuella a.k.a. Laura Gemser se nám tentokrát představí v roli tajné zpravodajky, která je infiltrována do jednoho velmi zkaženého ženského vězení, aby odhalila místní poměry a podmínky a zacházení s chovankyněmi, kde vládnou tvrdou rukou strážkyně a nejvyšší správce, kteří tvrdě šikanují místní vezěnkyně. Emanuelle je šokována hrůzami a různým druhem psychického a fyzického ponižování, později. Když je odhalena její pravá totožnost, sama se náhle ocitne v nebezpečí. Typické slezy WIP se všemi pro tento subžánr typickými klišé, nic nového ani nic originálního, spíše decentní exploitace, jednoduchý děj, který ale místy i dost nudí, nějaké ty prasárny (kbelík výkalů!) a mučení (hladové krysy, později se tématu krys naplno věnoval ve svém dalším snímku "Rats - Notte di terrore"), nahota, lesbický sex (velmi chromá scéna, navíc s ošklivými herečkami), vzpoura a útěk, samotný konec trochu nečekaný, ale na druhou stranu i trochu zklamávající nutno podotknut. Tyto filmy se člověku hodně pletou, pokud bych měl někoho vyzdvihnout, tak by to byla hlavní dozorkyně Lorraine De Salle (podobnou roli si zahrála v jednom ze svých prvních filmů drsném nazisploitation "Women's Camp 119"), která měla zvláštní obrazovou přítomnost, kdykoliv se objevila, strhla na sebe veškerou mou pozornost, zvláště ve svých černých podvazcích byla k sežrání. Respekt k této herečce. Dále si tu zahrál Gabriele Tinti kladnou roli místního laskavého doktora, byl od roku '76 manžel Laury Gemser, kdy se spolu oba sblížili už při natáčení prvního dílu ze série "Emanuelle Nera" z roku '75. Poslední film ze série "Emanuelle fuga dall'inferno", jak už jsem napsal, byl dost podobný, ale více násilný, navíc si v něm zahrálo opět stejné hlavní obsazení Gemser-Tinti-De Salle. Gemser se navíc v tomto filmu, snad v jejím jediném, vůbec nesvlékla. Celou sérii nejčastěji točil další taliánský béčkařský úchyl Joe D´Amato. Celově v žánru horší průměr (1,5/5*), doporučil bych spíše jungle/philipines klasiky ze 70. let, nejlépe pak od režisérů Romera, Cormana nebo Hilla. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl o černé Emanuelle, který je podobný filmům Lloyda Simandla s tím rozdílem, že Simandl by to asi natočil lépe, i s lepším výběrem krásných žen. Scény mučení a týrání jsou drsné, nahoty poměrně poskrovnu. Děj je jednoduše předvídatelný. Zkrátka jsou lepší filmy z prostředí ženských věznic. ()

Reklama

curil 

všechny recenze uživatele

Další z italských Emanuelle mě moc   nepotěšila. Očekával jsem, že těžko z   ženského vězení přinese příběh něco   nového. Laura Gemser něco jako agentka (?) nebo   investigativní novinářka na vlastní   nebezpečí v base, kde se to hemží   úchylačkami a taky správcem, který si nenechá   ujít nějaké to znásilnění. Každému asi   zůstane v paměti scéna s hladovými krysami,   které zpracovávají na samotce Lauru. Ostatní   scény rvaček a bití jsou natočeny poměrně   decentně. Film mě chvílemi nudil, zejména při   lesbických scénách. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama