Reklama

Reklama

Asterix a Galové

  • Francie Astérix le Gaulois (více)

Obsahy(1)

Románi se zoufale snaží odhalit tajemství nadpozemské síly Galů. Jistý románský vůdce se prostřednictvím špióna dozví o zázračném nápoji a má na získání receptu opravdu silný zájem. Chce ho totiž využít pouze pro svůj vlastní prospěch a dostat se tak až na trůn samotného Cézara. Popletený Getafix mu sice uvaří zázračný nápoj, ale s úplně jinými účinky! Náš hrdina Asterix ho doručí - nápoj s neuvěřitelně silným účinkem, od kterého vlasy rostou, rostou a rostou... Umíte si představit ještě víc zábavy? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Úplne prvý Asterix musel pôsobiť ako skúška ohňom. Nepochybujem ale, že komiksové spracovanie je lepšie, sám som mal možnosť jedno čítať (i keď práve pri čítaní komiksu má človek pocit, že ako animovaná rozprávka má väčšie možnosti k zaujatiu). Po pravde, ostatné ale mám omnoho radšej. Je to taký rozbeh pilotnej časti. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

I po letech stále dobré. Seznamovací první díl, ve kterém poznáme vesničku Galů, obklíčenou římskými jednotkami, kouzelný elixír, jednotlivé postavy. A také Gaia Bona, který se snaží elixír z Galů dostat, ale místo toho zaviní v táboře epidemii růstu fousů a vlasů. Klasická animace, pohodový příběh. ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Ak som pri 12 úkoloch pro Asterixe nadával na zastaralú kreslenú animáciu, Galov som za ňu priam neznášal. Pričom ide o klasické asterixovské dobrodružstvo, so všetkým, čo k tomu patrí. Nápadov a vtípkov je, ako sa na originál patrí, dosť, ale nestačí to. Fakt nie. Nudil som sa. (60%) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Klasika, která mě pobavila, když jsem byl naposledy nemocný. Na chvíli odvedla mé myšlenky jinam a já jen ležel v posteli a pořádně se vypotil. Za to jí patří díky. Po pár letech si z filmu nic nepamatuji a popravdě nemám ani důvod si jej pustit znovu, snad některý další díl. Tři hvězdy si ale zaslouží. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Co se příběhu týče, je i tento Asterix na tradiční nadprůměrné úrovni. Bohužel film podtrhává silně podprůměrná animace. Ta je plná negativních trendů v animaci té doby. Trochu to připomíná například epizody Toma a Jerryho ze 70. let, které znamenaly po technické stránce velkou stagnaci. Některé scény působí vysloveně odfláknutě. A jelikož Asterix je velký fenomém, myslím, že i tenkrát zasluhoval důstojnější zpracování. Horší je i hudební doprovod. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Film vznikl bez vědomí tvůrců Asterixe – scenáristy Goscinnyho a komiksového kreslíře Uderza. Když později na soukromé projekci snímek viděli, nebyli s jeho podobou vůbec spokojení. (Landauer)
  • Asterix a Galové jsou první filmovou adaptací světoznámého komiksu příběhů malého hrdiny Asterixe a jeho přátel. (Zdroj: Zlín Film Festival)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

Reklama

Reklama