Reklama

Reklama

Balada o bratrech Daltonových

  • Česko Balada bratrů Daltonů (více)

Čtyři pověstní gauneři Joe, William, Jack a Averell Daltonovi, společně odsouzeni na 4300let těžkého žaláře, jsou rozhodnuti stůj co stůj pomstít smrt svého strýce Henryho Daltona, oběšeného na nejvyšším stromě. Zabitím všech členů soudu, chtějí obávaní desperátové naplnit nejen strýcovo poslední přání, ale i zdědit jeho obrovský majetek. Soudci Croovymu a osmi členům poroty tím pádem jde o krk. Na neštěstí Daltonů se ve městě objeví Luke /přezdívaný Šťastný/ – nejrychlejší střelec na západě – rychlejší než vlastní stín – a všechno se řeší jinak… (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

2,5  Tak toto je tak pritrublé, že tvorcovia snáď museli trpieť pokročilou senilitou. Animácia ujde, hudba tiež, ale najdôležitejší je príbeh, ktorý by mal byť nápaditý, lenže akékoľvek nápaditosť tu absentuje. Celý príbeh je prihlúply ako Averell Dalton a hádam jediný zaujímavý nápad je vigvam Orlieho pierka v púšti a halucinácie po zjedení muchotrávok. Navyše hlavná postava pištoľníka s našpúlenými perami je totálne bezkrvná. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Druhej dil uz je drobet slabsi nez jednicka a to z toho duvodu, ze se to vic snazi o nejakej ten pribeh. Ten je sice hodne jednoduchej a spociva v jezdeni z mista na misto, jenze z na vsechny strany strilejiciho Lukea se stal takovej skodolibej hajzlik, takze pokazdy chudaky Daltony nejak prechcije. Ne, ze by to nebylo vtipny, to jo, ale obcas by to proste nakou tu prestrelku chtelo. Ale jinak plati vse, co u prvniho dilu, prijemna animace, sviznej dej, dobry pisnicky. Slabsich, ale precejen 5*. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl malý kluk a představoval bych si ideální cartoon western, tak by v něm nechybělo nic z toho co obsahuje tento díl Lucky Luka. Různorodost postav na seznamu bratří Daltonových umožnňuje filmu být ještě rozmanitější než Daisy Town. Když už se někde v Evropě nějaký ten animk udělá, dopadne to vždy lépe než v Hollywoodu. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Lucky Luke je společně s Vlkem z "Jen počkej" zřejmě jedinou dětskou animovanou postavou, která neustále kouří, vsadím boty, že v nové verzi si musel to svoje balené cigárkou odpustit. Aby toho nebylo dost, tak si bratři Daltonové dávno před Blueberrym a také před Mladými puškami, projdou psychedelickou zkušeností v podobě hub. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Druhý film o vtipných příhodách Luckyho Luka s bratry Daltonovými, který jsem tak rád jako malý sledoval. Sice je pravda, že Asterix byl Goscinnyho životním dílem, nicméně i další věci jako třeba tohle jsou z mého subjektivního pohledu klasikou v animovaném žánru. Škoda, že později vznikl seriál, který dělá tomuto sympatickému kovboji celkem ostudu. Mimochodem, tohle je asi jediný western, který se mi kdy líbil. :-) "I´m a poor lonesome cowboy..." ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama