Reklama

Reklama

Že je mi nevěrná? To za prvé není možné a za druhé jí to neprojde! Americká komedie o žárlivém manželovi, nic netušící manželce a plánu pomsty vskutku ďábelském. (oficiální text distributora)

Recenze (63)

martins 

všechny recenze uživatele

Vynikající film, skvělý Dudley Moore a Nastssja Kinski, vše začíná nevinně, Moore poprosí svého italského sluhu, aby mu dohlídnul na manželku, zatímco bude on pryč, sluha však prosbu pochopí jinak a najme soukromé očko, výsledky pátrání pak detektiv předá manželovi, ten zprvu nechce uvěřit, že jeho oddaná manželka mu byla nevěrná a zprávy hodí do koše, ale žárlivost mu nedá a zprávy si nakonec přečte, poté vymyslí ďábelský plán jak potrestat hříšnici a jejího milence. Komedie plná humoru a nedorozumění, když manželka půjčí byt svého nejlepší kámošce a jejímu milenci, kterou si detektiv poplete s manželkou dirigenta málem vede až k vraždě. Ve filmu měl být i Jan Tříska, v postavě kouzelníka, ale scéna s ním byla vystřižena už v Americe při distribuci do kin. V Československu se vysílala právě tato kopie. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi to unikalo, ale nakonec jsem se jednoho středečního rána dočkal. Kvůli jednomu menšímu překladatelskému omylu dojde k tomu, že světoznámý dirigent Claude vymyslí geniální plán na zavraždění své ženy. Zatímco první hodinku jsem se tak příjemně pochechtával - ani ten Montiho čardáš mi tak vtipný nepřipadal - v poslední půlhodince nadešel zlatý hřeb. Vražedná fantazie a následné uskutečnění. A já hlupák jsem u toho začal obědvat. Smíchy jsem poprskal stůl a musel jsem chvíli počkat, páč bych se udusil smíchy(a to doslova). Skutečně vražedná genialita! Bohužel i sebehorší hloupost zde má lepší hodnocení. Dám vám radu - všimněte si jen těch co dali více jak 4 hvězdičky. Ostatní jsou buďto mrtvoly nebo to neviděli. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Dirigent Claude pojal podezření, že si jeho manželka Daniella vyměnila nějaké tělesné tekutiny s prvním houslistou Maxem. Claude je ve své podstatě velký dobrák, který by byl své manželce ochoten nevěru snad i odpustit, ale po konzultacích s opravdovými muži se rozhodne, že smrt manželky bude lepším řešením pro zachování jeho důstojné mužnosti. Vymyslí proto geniální plán, ve kterém spáchá vraždu v převleku za veselé prasátko a zaslouženě potrestán bude chlípník Max. Jenže plán je natolik složitý, že notorický popleta Claude při zmateném pokusu o jeho realizaci může pouze pobavit diváky. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Giuseppe, nečti si v mém smetí." Ve svém původním komentáři jsem se dopustil chyby. V obsazení je uveden Jan Tříska a protože jsem si ho nevšiml (a protože film v 80. letech normálně běžel v našich kinech), usoudil jsem, že byl v české verzi vystřižen. Nakonec mě jeden zdejší kolega upozornil, že tam Tříska je (v malé roličce režiséra, když dělá Nasstasja Kinski postsynchrony), ale fór je v tom, že můj komentář téměř slovo od slova opsala jistá novinářka z Týdeníku Televize, která psala o Nevěrně tvé článek. Mou domněnku vzala jako hotovou věc, dokonce ji pomocí vlastní invence ještě notně "vylepšila" a já jsem se tak stal spolušiřitelem fámy. No, aspoň je to důkaz, že ty naše zdejší plky čte i někdo zvenčí. :-) Ale k filmu: určitě nepřeháním, když řeknu, že Nevěrně tvá je spolu s Tootsií nejlepší hollywoodská komedie 80.let a dalo by se na ní přímo vyučovat, co je to gradace děje nebo stavba dialogu. O nesmrtelnost se jí postarala taky všude zmiňovaná a citovaná scéna houslového souboje v Montiho čardáši.A jestli máte rádi Dudleyho Moorea, tak právě tady ho - při vší úctě třeba k Arthurovi - zastihnete v té nejlepší formě. Opravdu nepřeháním: bezpodmínečně nutně musíte vidět! 100% ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Hodně lehká komedie (s epizodním zasazením do prostředí dabingu a filmové i koncertní hudby) postavená na kouzlu nevyřčeného. "Děvko !!!! Promiňte, hledám svou ženu". ♫ Barová Chattanooga s mad`arským přízvukem či co ?! Postráneckého dabingu hlavní postavy by z dnešního pohledu možná ze začátku slušelo méně ubrat na komediální stylizaci, aby vynikla i romantická rovina filmu (která u nás ale v 80.letech ještě možná byla malou neznámou). Závěr s plánováním zločinu strhující, stejně jako vtip o arménských dvojčatech ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama