Reklama

Reklama

Piráti 20. století

  • Sovětský svaz Piraty XX veka (více)

Obsahy(1)

Ruská obchodní loď je přepadena novověkými piráty, kteří ukradnou náklad a plavidlo potopí. Posádka se však zachrání a dostane se až na ostrov, kde mají piráti základnu. Podaří se jim dokonce sebrat původní náklad, opium určené pro vědecké účely, ale piráti se zase zmocní několika žen ruské posádky. Je dohodnut zdánlivý smír a kompromis, který však nevydrží dlouho.
Sovětský snímek se sice vyznačuje snahou o akční atraktivitu, ale rozmělňuje ji pokusem o efektní záběry mořské a ostrovní scenérie. Svého času se však film s titulem POSÁDKA V OHROŽENÍ řadil mezi nejznámější díla sovětské produkce. (Robbi)

(více)

Recenze (7)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nostalgická vzpomínka na mé dětství vo vremja komunizma a na s ním spojené povinné hromadné školní návštěvy sovětských filmů v pražských kinosálech, protože jinak by se jejich návštěvnost blížila nule a takovou statistiku příslušní za kulturu zodpovídající soudruzi přece nemohli připustit. I když tenhle film jsem spíš viděl v TV, pro školáky by byl býval asi nevhodný, neboť se jedná o sovětský pokus o akční film, nejspíš jako odpověď na obdobnou západní produkci. V tomto díle jsou ovšem ještě navíc přítomné i občansky uvědomělé výchovné prvky, tudíž se samozřejmě jedná o dílo mnohem hodnotnější, než americký brak. Nedávno jsem si to pustil znovu a byla to švanda, a navíc tam ještě hrála docela hezká exotická lovkyně perel. Takže myslím, že pro čtyřicátníky a výše je to vhodná záležitost k pobavení a k nostalgickým úsměvům, pokud tedy netrpí k podobné nostalgii silnou averzí, což by se samozřejmě dalo pochopit. No a co by na tohle řekli později narození si vůbec netroufám tipovat, asi málokterý z nich by to dokoukal do konce, pokud by ho tedy vůbec napadlo si něco takového pouštět. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Když jsem to v 80. letech viděl, připadlo mi to téměř nereálné. Dnes už je to na denním pořádku. Na tehdejší dobu jeden z nelepších sovětských filmů, na který jsem neváhal jít do kina. ()

Reklama

mdf 

všechny recenze uživatele

Viděno asi v roce 1983 a to jako mlaďas,jsem ten film žral a do dnes jsem si pamatoval jen,že nějaká loď nalezne trosečníka v moři,kterého zachrání a on pak vezme sekyru někoho zabije, pak někoho kopne bosou nohou a někoho přepadnou piráti.Nepamatoval jsem si název filmu a celých 36 let jsem ho hledal,marně.nevěděl název,ani rok,nebyl jsem si jist,jestli byl ruský atd.Až dnes jsem ho k mému úžasu našel a to na FDb.cz,kde jsem jel sovětské filmy,jeden po druhém a nakonec jsem na něj narazil a kupodivu i stáhl.Je jasné,že ted je to viděno o hodně jinak,ale za tu nalezenou vzpomínku 4* ()

YURAyura odpad!

všechny recenze uživatele

0/10 Sovetsky pokus o zanrovy film lovicich v akcnich vodach. Ovsem pokus s nekolika preslapy, takze neplatny. Cely komplot - ruska lod prevazi opium pro medicinske potreby, ale na volnem mori je prelstena piraty, kteri se zmocni jejich narkotickeho nakladu. Zrejme pod jeho vlivem se pak vsichni - kladaci i zapornaci na platne chovaji opravdu necekane stupidne, ale dojde i na "akci" v zajimaych exterierech lodi, more nebo koraloveho ostrova, par mrtvych, predvadecku bojovych umeni v podani asijskoho hrdiny a jednu hodne peknou lovkyni perel. Celkovy vysledek je strasne cecko a divak celou dobu ceka, kdy uz se do zaberu dostane Klaus Kinski, na kereho je z podobych filmu zvykly. Asi nejlip by na film sedelo oznaceni umelecky akcni film - dlouhe zabery na exoticke prostredi a do tvari grimasou stazenych hlavnich hrdinu. Zajimave je, ze teroriste namisto tradicnich zbrani z produkce sovetske spolecnosti Kalasnikov a jeho modifikaci oblibenych po celem svete pouzivaji naopak samopaly primarne urcene pro armady clenskych statu NATO. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Měřeno pohledem dnešního diváka to asi byla pěkná blbost, ale docela příjemně se na to vzpomíná. :) Ony tyhle ruské pokusy o akci měly něco do sebe, ale chyběla jim větší tvůrčí zručnost. ()

Zajímavosti (1)

  • Představitel hlavního záporáka jménem Salich, herec Talgat Nigmatulin, byl v roce 1985 zavražděn ve Vilniusu ve věku 35 let. (ČSFD)

Reklama

Reklama