Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bohatá modelka Bibiane (Marie-Josée Croze) zpochybňuje po traumatickém potratu svůj zdánlivě dokonalý život. Její podnikání v rodinné síti butiků končí fiaskem a navíc jedné noci z nepozornosti přejede člověka. Druhý den ráno se dozvídá o muži, který zemřel po srážce s autem. Sužována pocitem viny se zúčastní jeho pohřbu. Tam se seznámí s pozůstalým synem Evianem (Jean-Nicolas Verreault) a naváže s ním milostný poměr. Bojí se mu však prozradit své temné tajemství… Existenciální příběh plný paradoxů, v němž mají místo mystické, symbolické, komické i romantické scény, má nezvyklého kolektivního vypravěče: norské ryby určené do kanadských restaurací. (Cinemax)

(více)

Recenze (64)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, že nevyplave a celý zbytek filmu bude bez ní. Nechtělo se mi dál sledovat, jak se sprchuje a zalézá do postele. Od toho popela se ale už neumyla, takže happyend. Celkově dost blbý film. Škoda, že všichni diváci zjevně ještě v jeho průběhu zapomněli, čím její Maelström začíná. Chycená ve víru nicméně byla už před tím, o čemž se ale nedovídáme nic. Sled vypravěčů vypráví velmi starý příběh. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdo zabije, bude zabit. A nebo ne? Příběh jak rozbitá sklenice, kdy až poslední střípek vyjeví vše. Zpočátku mě onen existenciální nihilismus mírně ubíjel, pak se něco zlomilo a já s očekáváním sledoval, jak příběh dopadne. Jindy bych asi volil temný konec, leč mému momentálně lehce sentimentálnímu rozpoložení tenhle vyhovoval. Ryby u Monty Python během konverzace vyčkávají v akváriu, zdejší vypráví na popravčím špalku, zatímco mačeta se nezadržitelně blíží, aby oddělila upovídanou hlavu... ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Po Požárech a Polytechnice nemohu jít výš i kdybych chtěla. Tudíž souhlasím s uživatelkou kareen, která souhlasí s uživatelem Jherhawem. Denisovi se tentokrát opravdu nepodařilo vytvořit takovou atmosféru a ponor do zraněné duše, abych k Bibiane cítila empatii a když už, tak jsem jí cítila skoro víc k synovi zemřelého. Velká škoda. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Úvodní omluva obyvatelům Norska a upozornění, že scénář byl napsán v hypnóze, mě rozesmál. Příběh ...CITÁT - velmi starý příběh....... ... je vyprávěn rybama na "smrtelném" stole a začíná popravou jedné ženy. CITÁT - Obětovat se, znamená učinit oběť. To co vy chcete je sebevražda. To je něco jiného.......... Film se celý táhne v duchu pořekadla - kdo zabije bude zabit. Hudba se tváří optimisticky, ale texty vůbec nejsou veselé. A ryby ? Pár dní je nebudu jíst. Jo a za vším hledejte sex a lež ve všech podobách. Příběh také přinese jednu nestravitelnou chobotnici. Film se sice drží jedné časové linie, ale někdy se vrátí a chvilku kopíruje události, které již divák viděl, avšak z pohledu někoho jiného, pak se vše vrací k původnímu ději. Středobodem je žena se jménem Bibiane ( Marie - Josée Croze ), která se po úvodním potratu ( doufám že to není spoiler ), propadne do skoro bezvýchodné deprimující situace. Ke zlepšení pak možná dojde až po smrti nevinného člověka. Hudba - Pierre Desrochers. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Penis Vilnéééééééf, nejoceňovanější režisér současnosti, abych tenhle žvást pochopil, musel jsem si stáhnout tenhle pseudo-artovej hnůj, protože žádný jeho současný film mě nepřesvědčil o jeho tak proklamované výjimečnosti. A ano, opravdu, mám pravdu v tom, že Penis Vilnééééééf je nejpřeceňovanější režisér současnosti a Hollywoodu už pěkně mrdá, když mu svěřili do rukou pokračování Blade Runnera. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Hlavní hrdinka chce poslat do moře svoje BMW řady 3. Nejprve se jí auto zasekne o podvozek zhruba ve své polovině o hranu betonové mola. Můžeme si všimnout, že do vody má spadnout starší model, tento vůz je navíc notně poničený. Hrdinka prekérní situaci řeší tak, že sedne do auta, nastartuje a sjede do vody. To by se jí ale ve skutečnosti nepodařilo. Auto má náhon na přední kola a ta visela ve vzduchu. (klukluka)
  • Hlavná hrdinka dostáva druhú šancu do života v polovici stopáže snímky. Keď prežije pád s autom do vody, zaslúži si právo na život – tak to mieni rozprávač filmu. Je to symbolika krstu, nového života. Ponorenie symbolizuje smrť starému životu a zmytie hriechu vraždy. Zároveň sa ponára spolu s autom, ktoré zabilo a zbavuje sa ho navždy. Vynorenie sa reprezentuje jej prechod do nového života. (Biopler)

Reklama

Reklama