Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie o krušném životě pod ochrannými křídly snaživého smolaře Clarka Griswolda, který manželku Ellen a děti Rustyho a Audrey žene na další děsivě báječnou dovolenou, tentokrát do Evropy. Vše začne nevinně. Griswoldovi se zúčastní televizní soutěže a vyhrají první cenu, kterou je čtrnáctidenní cesta Evropou po atraktivní trase Londýn - Paříž - Řím. Leták cestovní kanceláře sice ujišťuje, že vše je perfektně připraveno a zajištěno, i ta nejlépe zorganizovaná akce se však v případě Clarka Griswolda změní v totální chaos. V Anglii jim autonehoda znemožní prohlídku slavného Stonehenge, která skončí katastrofou, v Paříži se otec rodiny rozhodne užívat nejen prohlídek muzeí, ale také nočního života. Zatímco Rustymu se takový nápad líbí, Audrey léčí svou nešťastnou lásku sáhodlouhými telefonáty přes oceán. Poté, co Clark protancuje v Německu podrážky, vede jejich cesta do Říma. Přestože se říká, že tam vedou všechny cesty, Clark ne a ne žádnou najít. Ale je jisté, že ani když nakonec dorazí do cíle, zábava nekončí. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (165)

MM11 

všechny recenze uživatele

O dost slabší pokračování má příchuť nastavované kaše. Obrovský ohlas prvního dílu nenechali producenti bez odezvy a vyrukovaly s vykalkulovanou, jen místy vtipnou, komedií. Amy Heckerling (při vší úctě) není dobrá režisérka a její přírůstek do série mohl znamenat definitivní stopku dalším chystaným pokračováním. Naštěstí se tak nestalo a Chevy Chase se nám později vrátil v komedii, jenž napravila reputaci. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Když se ztěžka usměješ u pár skečů křečovitě.. Když zjistíš že Eurotrip z roku 2004 vykradl tuhle prvoplánovitou pseudokomedii.. Když duch 80. let na tebe dýchne a smrdí to jako zhnilá cibule, víš, že máš hodnotit 2 z 5 :( Komediálnost nemůže vykopávku z dob dávno minulých katapultovat ani mezi průměr. Griswaldovi dobré, ale ne dost dobré. Maucta ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Clark s rodinou díky soutěži vyhrají letenky a pobyt po Evropě. No potěš třeste se. další várka omylů a smolných situací. Viz stále dokola jezdící na kruháči. Či v Německu na pivních slavnostech,kdy Clark tančí místní tance až ztoho vyprovokuje bitku a jejich známý ,které si samozřejmě spletou a bydlí úplně u cizých lidí. Či jejich děsný barety v Paříži. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase je pro mě ikona americkýho humoru let osmdesátých a speciálně po návštěvě rodiny Griswaldových u mě zůstane dobrá nálada na hodně dlouhou dobu. Tenhle díl těží především s konfrontace Amerika versus Evropa. Objednávka jídla v Paříží nebo přítomnost Griswoldů na bavorským festivalu mě dokáží opakovaně rozesmívat už asi dvacet let a to je ta nejlepší vizitka téhle komedie. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Nejbláznivější , nejpovedenější a hlavně nejzábavnější díl z této série. Jedna lokace střídá druhou , film perfektně odsýpá , naši hrdinové pustoší jednu evropskou metropoli za druhou a všude se vryjí nesmazatelně do paměti místních obyvatel. U tohoto povedeného komediálního koktejlu se divák nemá čas ani chvilku nudit. Jednosuše klasika. Griswaldi jsou zpátky! Film: 75% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (19)

  • Cyklistu, do kterého Clark v Anglii narazí, si zahrál Eric Idle – jeden z členů slavné komediální skupiny Monty Python. (10milda)
  • Dievča, ktoré Rusty zbalí v Nemecku, sa predstaví ako Claudia. Je to jej skutočné meno, pretože ju hrala herečka Claudia Neidig. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama