Reklama

Reklama

Dementia

Trailer

Obsahy(1)

Tento film, který neobsahuje vůbec žádné dialogy, sleduje děsivé zážitky psychotické mladé ženy, které zažívá během jedné noci. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Čisto nemí film bez dialógov a aj preto trocha nepochopenia zo strany príbehu.V niektorých momentoch film hrá na silnú atmosferickosť. Noirovka to je očividné ale ma v sebe aj tragédiu či surealizmus. Neholdujem Noirovkám a po tomto filme tiež nebudem.Príbeh je nastavený tak,že aj keď ženská postava z obrazovky po celú dobu skoro nevymizne ,môžem sa len domnievať čo jej bolo a tak domnienka nieje fakt a preto tu veľmi chýbali dialógy.Film si žiadal vysvetlenie ale nestalo sa tak a nohy mu podrážala aj dosť častá nuda. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Nejsem úplně fanoušek podobných starých černobílých bizarností (byť mám jinak surrealistické filmy fakt rád), a tohle je alespoň krátký, docela zajímavý snímek, na druhou stranu pořád podprůměrný. Nejhorší to není, bavil jsem se mnohem více než třeba u Markéty Lazarové, každopádně bavil jsem se mnohem méně než u Eraserhead od Lynche. Kolem 45% ()

Reklama

d-fens 

všechny recenze uživatele

Bez toho komentára by to mohlo byť lepšie, ale aj tak je to iba diletantský pokus vytvoriť "hollywoodsky experimentálno-psychologický artfilm" (čo má, koniec-koncov, aj úsmevný dôkaz v záverečnom titulku "The End - made in Hollywood U.S.A." ). Asi platí klasické "ševče, drž se svého kopyta" aj pre Hollywood, ktorý rozhodne nemá (a tobôž v 50-tych rokoch nemal) v "náplni práce" točiť takýto druh filmov, ale aj tak pochvalujem tento počin, ktorý vo vizuálnej stránke rozhodne nie je podradný a ponúka niekoľko zaujímavých okamžikov ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Velmi stylova pocta nemej ere, nemeckemu expresionizmu a surrealizmu v jednom. To vsetko v noirovom kabatiku. Na mna mozno trochu moc haluz, no aj tak som si to velmi uzil. Stylisticky nejde o film, v ktorom sa nerozprava (ako napriklad Thief). Je to regulerny nemy film bez medzititulkov. Trochu akurat vadili herecke vykony, ktore sice vychadzaju zo stylizacie, ale obcas to ksichtenie hlavnej hrdinky posobilo dost rozpacito. V mnohom naopak pomahaju paradna hudba, kamera a strih. Krasne stylisticke cvicenie, ktore sa da sfuknut za necelu hodinu. 8/10 ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Němý noir, který je po pár minutách šílenější a šílenější, až je z toho surreálná patlanina. Ale mě nepřesvědčila, kdepak, po celkem zajímavém úvodu (obývák na hřbitově) až to vygradovaného extatického finále je tam dlouhá vata podivných scének, které nejsou ani zajímavé, ani vtipné, ani dost ujeté, prostě jen nelogické. Teda nadlogické. Asi holt nemám tu správnou náturu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Tento film měl velmi omezenou distribuci. Stal se známým až poté, co se některé jeho záběry objevily v populárním snímku The Blob z roku 1958. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama