Reklama

Reklama

Podivná realita

(TV film)
  • USA Monster!

Obsahy(1)

Stejně jako každý rok, koná se v městečku New Purgatory filmový festival věnovaný hororům. Se svou přítelkyní Jill přijíždí také Travis, aby navštívil svého dědečka, starého herce Lloyda, který se stal místním hrdinou jakožto představitel hlavní role v šesti filmech o děsivé vraždící příšeře. Ke svému překvapení zjistí, že dědeček je zavřený v místním blázinci, protože se podle všeho v jeho pomatené mysli pomíchaly realita s filmovou fikcí. Lloyd totiž tvrdí, že městečko je nějakým způsobem prokleté, protože každé tři roky se během festivalu příšera z jeho filmů dostává do skutečného světa a on s ní musí pokaždé bojovat, aby zastavil její vražedné řádění. Pokaždé se setkává s nedůvěrou lidí a když mu nakonec uvěří, bývá už pro některé z nich pozdě. Pokaždé musí zasáhnout armáda a teprve poté je netvor poražen. Jenže později si nikdo na nic nevzpomíná, mrtví jsou přičteni na vrub útoků medvěda a Llolyd je jediný, kdo si na celou hrůzu pamatuje. Pochopitelně mu nevěří ani Travis, přesto se postará o jeho propuštění a zaručí se za něj. Lloyd se okamžitě snaží varovat obyvatele městečka před blížící se katastrofou, ale nikdo starého blázna nebere vážně. Téže noci jsou zavražděni dva mladí milenci a Lloyd je objeven jak pobíhá kolem jezera se sekyrou v ruce. Stává se podezřelým a znovu skončí pod zámkem, tentokrát policejním. Je z toho zoufalý, protože se nemůže postavit příšeře a poprosí Travise o pomoc. Ten však ještě nepochopil, že dědeček není žádný blouznící pomatenec. Nejprve musí dojít k řadě událostí, které Lloyd předpověděl a teprve poté se Travis podívá na několik jeho filmů, a konečně pochopí. A společně s dalšími, kteří uvěřili, se pustí s příšerou do boje. Jediným odborníkem na příšeru je však Lloyd, který jako hororový veterán přesně ví, co na netvora platí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Spotřební béčko z konce 90 let kterých vznikalo plno a já na ně mám slabost. Navíc tady je Walsh který je prostě zábavný herec. Je to sice kravina a digitální monstrum se moc nepovedlo ale bavil jsem se solidně. Je tu plno klišé které tu jsou ale naschvál a je to děsně "cheesy" ale solidní zábava to je, ale opravdu jen pro sběratele béček. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

(Původní koment) - Já si tedy zatím(!) odpustím nějaký podrobný komentář k téhle podivné béčkové taškařici, protože chci reagovat hned teď po shlédnutí filmu na tu hromadu odpadů zde v hodnocení, ale zase na druhou stranu - jestli zde ctěné obecenstvo nepochopilo, že si z něj někdo jen tak trošku dělá (byť bohužel ne zcela povedenou) perdel, tak to potom do totálního odpadu pošlete i všechny ty >edwůdovky< a podobné "kultovní" >mouví< :-/ - - - P.S. Pokračování příště... :-) - - - P.P.S. Ovšem dlužno uznat, že český televizněnovácký dablink opravdu tento pakulturní počinek shodil minimálně o polovinu možného hodnocení kamsi do podivné (b)anality... .-( - - - - - P.P.P.S. Po druhém sjetí, v dobrém rozmaru jsem pochopil zcela onu pointu: Ad absurdum - >Zhmotněni v parodii< ... ;o) . . . Dal jsem kdysi téhle ptákovině dvě hvězdičky a věděl jsem proč. Míň si prostě nezasloužila a napodruhé se mi můj úsudek jen potvrdil... Mám rád parodie - a přestože tahle nebyla zase až tak nějak dokonalá, byla vcelku zábavná, žánrových klišé ba sraček až milostivě plná a i v závěru v plné kráse představená příšera splnila všechna očekávání. Ano, v městečku New Purgatory se každé tři roky dějou věci, dědeček však má pravidelně v rámci žánru vše pod palcem a mrcha skončí jako vždy pod palbou našich hrdinů, tentokráte navíc >zamrzlena< v tekutém dusíku... (Ejhle! ;-) . . . Nakonec tedy dojde i na závěrečné polibky mladých hrdinů a to je vlastně celý... Spoilerbijci prominou, ale musel jsem to říct, protože tentokrát to bylo o fous a městečko je navíc nejspíš navěky očištěno. Nejspíše i světová kinematografie, leda že by nějaký magor natočil parodii na parodie parodií mizerných béčkových filmů... ;o) . . . Každopádně jde o film, který si asi nejvíc užijí fanoušci béčkových srajd a jejich parodií. Nakonec - na IMDb jsou zjevně moudřejší >ráno večera< - poctivých pět hvězdiček z deseti přece jen spravedlivěji posuzuje tenhle bizarní filmek... Troufám si i říct, že kdybych měl to štěstí vidět tenhle film v původním formátu a s originální zvukovou stopou s č. titkulky, nejspíš by mu ještě jedna podivná hvězdička přibyla... Tak snad někdy od Řiťky na dvd... ;o) - - - - - (Poprvé viděno 19.1.2008 na TV Nova, komentář zde od tehdy jako sedmý - doplněn o P.P.P.S. po znovuzhlédnutí na noční TV Nova 30.10.2008) ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Podivná realita se už od začátku tváří jako film, který zná pravidla svého žánru a mohlo by se tak zdát, že vtip (film rozhodně nemá být horor) bude vycházet právě z jejich porušování. Narozdíl od takového Vřískotu či There´s Nothing Out There se to tvůrcům tak úplně nevyvedlo a ve filmu tudíž zůstalo jen spousta klišé, nikoliv už jejich následné shození. Snaha rozhodně byla, ale prostředky a zřejmě i talent moc ne. 3/10 ()

J*A*S*M odpad!

všechny recenze uživatele

Slaboduchá béčková hovadina, čekal snad někdo něco víc? Tohleto opravdu člověk nemohl brát vážně, vždyť z toho bylo cítit, že ani autoři něco takového nechtějí. Prostě vypnout mozek a koukat. A už se zase hodně dlouho nebudu dívat na film s dabingem, protože zrovna v tomhle snímku degradoval všechny potenciálně strašidelné scény do oblasti nepovedené parodie. Problémem byl i vzhled příšery, měla raději zůstat ukryta. 10% ()

MáŠa odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem si dokoukal spíš ze zvědavosti, co všechno je kdo schopný vymyslet, a musím říct, že už je mi jasné, proč nejsem scénárista. Takovou ptákovinu bych totiž v životě vymyslet nedokázal. Tak jestli jsem to pochopil, tak tohle je vlastně o nějaký příšeře, která vždy za čas vyleze z nory, zabije pár lidí, ji zabije vždy jeden chlápek, z kterého je filmová hvězda, protože o všem vždycky vznikne film, jak kdyby si to ta příšera natáčela, no a ostatní obyvatelé ve městě o ničem nevědí, protože si vždycky nic nepamatují, no a ti lidi, co byli zabití, vždycky pro ně z ničeho nic někam zmizí a je to; no a aby toho nebylo málo, všechno mívá podobný scénář - potom, co je příšera zabita, přijede policie, takže když nepřijede policie, je to pro vás znamení, že příšera ještě žije, no a po scéně ve městě musí následovat scéna v továrně apod.; ha, ha, ha, tohle snad nemůže být ani céčko. Jo, a upřímně se divím, co všechno je Nova schopná dávat, tohle jen tak něco nepřekoná. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama