Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Archie žije v malém městečku a pracuje na částečný úvazek u svého strýce v márnici. Při jedné automobilové nehodě zemřou čtyři kluci a jejich těla jsou odvezena k nim do márnice. Následně v noci, když se Archie zdrží déle v práci, oživnou a začnou Archiho strašit jako zombie. (Hans.)

Recenze (8)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Celkom milé béčko. Podľa názvu som čakal, že sa bude jednať o upírinu, napokon sa však z toho vykľula zombárňa. Hlavným hrdinom je Archie, ktorý popri štúdiu pracuje v márnici a je šikanovaný skupinou arogantných spolužiakov. Všetko sa ale zmení, keď jeho nepriatelia zomrú pri autonehode. Do márnice totiž udrie blesk, mŕtvi ožívajú a chudáka Archieho čaká ešte väčšie peklo. Nie je to zase nijaký prelomový horor, ale bavilo ma to. Čaká nás pekná atmosféra 80. rokov, slušná dávka napätia a množstvo čierneho humoru. V druhej polovici to už bola taká klasická naháňačka. Problém však vidím v slabých maskách (bledé nabalzamované ksichty mi nestačia). Čo sa týka gore, spočiatku toho veľa nebolo, ale postupom času sa dočkáme viacerých pekných scén, ako napr. vŕtačka do oka, sekera do hlavy, upálenie a pod. Za bombový záver na cintoríne pridám ešte jeden bodík navyše. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Na první hororovou akci si sice musíme počkat do druhé půlky filmu, ale to neznamená, že bychom se do té doby nudili. O slušnou zábavu (klasické peripetie s holkami, neobvyklou prací v márnici a samozřejmě se skupinou výtržníků, která hlavnímu hrdinovi ztrpčuje život) se tu totiž stará sympaťák Scott Grimes (Brad z kultovní série Critters) se svými povedenými hláškami. Druhá polovina filmu už nabídne neobvyklou partu mrtvých, která se snaží dostat hlavního hrdinu. Proč neobvyklou? Když pominu fakt, že tahle grupa je oživena nečekaně po frankensteinovsku, tak jim zůstala i většina schopností ze života; mozky nežerou, za to rychle běhají, myslí a řídí policejní auta. Zkrátka béčko. Krvavých záběrů je poskrovnu, ale na to já hážu bobek, hlavně že to frčí a je to sranda. (60%) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zrzavý spratek Archie a nezničitelné mrtvoly. Tedy oživlé mrtvoly. Nezáživný úvod je zbytečně dlouhý, než dojde na hororovou akci, divák si počká. Mezitím pozná frajerskou čtyřku, jak to chodí v pohřebním ústavu a kudy se pouští do mrtvol formaldehyd (krční tepnou). Snímek balancuje na hranici komedie (taškařice s mrtvou dámou, strýček plný benzinu a nafty k prasknutí či honička v otevřeném hrobě) a thrilleru (výborná je hlavně scéna na kolejích), naštěstí druhý žánr převažuje. Zombie jsou na svou dobu nezvykle rychlé a téměř věčné. Z původního průměru mi to závěrečná akce vytáhla na slabší 4*. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Netypický zombie horor s občasným humorným nádychom, ktorý prvú hodinu svojej minutáže postráda akékoľvek hororové elementy a je skôr sondou do života jedného spoločenského outsidera. Zásadný zvrat v dianí nenastáva ani keď sa na scéne objavia štyria zombíci, ktorí sú skôr komickí než hroziví. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Scott nýbrž Archie pozitivní na filmu, starší horor, velmi slibný příběh. Marnice zombie něco to do sebe mělo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nie že by som bol unavený zo zombie žánru ( popravde jeho sporadický výskyt v minulosti, ma vyhladovel na tisícky rokov dopredu ), ale niektoré ´´pecky´´ sú proste o ničom. Táto sa chcela vo svojej dobe zapáčiť hlavne mladistvým a na to aj doplatila. Stááášne dlhý úvod a potom nedostatočný záver. Pre neznalých, to ale nebude až tak zlé. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Totální hidden gem. Skvělá 80s žánrovka, kde hlavně překvapí naprosto skvělý hlavní hrdina. Ten se sebou totiž nenechává tak zametat od frajírků a má nějakou zajímavější osobnost, což v takových žánrovkách moc časté není. Krom něho ale tento horůrek nabízí -hlavně ze začátku- skvělý humor a místy i hutnou atmosféru např: hřbitov, koleje, most. Je sice pravdou že pro někoho kdo čeká pořádný horor a gore, tak ho může zklamat poměrně střízlivý rozjezd -který je sice vtipný a zábavný- ale horor se dostaví až v poslední půl hodince. Ta ale stojí za to, dojde na pár fajn gore scén, sice nic extra, ale rozseknutá hlava, vrtačka v oku či spadnutí do drtičky potěší. Takže jo, musím dát plný počet, protože je to přeci jen v něčem opravdu osvěžující osmdesátkový béčko. Postavy jsou super, humor je skvěle napointovaný a zombíci co řídí auto mě taky potěšili :D Takže jo, plnou si to zaslouží! ()

Reklama

Reklama