Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počínaje Psycho, přes Základní instinkt až po Mlčení jehňátek, dostává hollywoodský thriller pořádně zabrat v tomto gagy nabitém filmu italského scénaristy, režiséra a herce Ezia Greggia. Mlčení šunek staví žánr thrilleru na hlavu a setkávame se v něm se spoustou parodovaných známych osobností buď ze světa showbyznysu (Michael Jackson, Sharon Stone), politiky (Bush, Clintonovi) nebo hororu (Alfred Hitchcock). Příběh se točí kolem pátrání FBI po nebezpečném psychopatickém vrahu. Špičkový tajný agent Jo Dee Fostar (Billy Zane) se ocitá v myšlenkovém souboji s šíleným Doctorem Animalem Kanibalem Pizzou (Dom Deluise) a ještě v tvrdším souboji s namyšlenými nadřízenými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Asi nejhorší parodie všech dob, která ovšem právě díky svý obskurnosti nabízí pozoruhodnej komediální zážitek. Fórů a gagů strašlivý množství - některý dokonce dost dobrý - jenže jsou tak zoufale špatně zpracovaný, že po nich zůstává jeden gigantickej WTF otazník. Bavil jsem se vlastně dost dobře, i když hodně, HODNĚ nechtěně - prostě přesně tim způsobem, kdy se tlemíte někomu za to, že mu něco zoufale nejde. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Sice už je to dlouho, co jsem to viděl, ale ještě dnes si pamatuju, že hlavní hrdina má na tričku napsáno: Secret Agent Jo Dee Fostar, což mě teda úplně dostalo. Jindy Viděl jsem to znova a zvedl jsem hodnocení. Už jen za tu hlášku: Jdu si dát sprchu, smrdím jak Kevin Costner po tanci s vlky. Nebo to finální odmaskování, to je teda doslova neočekávatelný. Pravda je, že je tu strašně moc vtípků a odkazů na jiné filmy a to mnohdy špatných, ale nikdy mi nepřišly tak trapný, abych se aspoň nepousmál, což ty nový parodie prostě nedokáží vůbec. Některé hlody jsou naprosto odzbrojující (na Misery, právníci v bazénku, vůbec celá postava Ezzia Greggia), že člověk neví, co si o tom má myslet. Jen tak pro Mattyho, pokud je vtip o tělesně postižených dobrej, klidně se mu zasměju. Protože jakej je rozdíl, jestli se směju vtipu o policajtovi, nebo vozíčkáři? Pokaždý tím urážím nějakýho kripla. Tak, to byl žert nakonec. Doufám, že jsem jím nějakýho kripla neurazil :D Jindy Říkejte mi blázen, ale já si dnes, 30.1.07, koupil dyvko. Je to prostě hodně dobrá parodie. ()

Reklama

Joski 

všechny recenze uživatele

Riadne blbá paródia, ktorá je postavená na citácii slávneho Hitchcockovho Psycha, Základneho instinktu (chudák chlpatá Sharon Stone!) a nemálo známeho Hanibala z Mlčania jahniat... Najlepsie sparodovaná bola scena so sprchou a "hlasy z podvedomia" pri uteku Marion do tajomného hotela...za co davam este jednu hviezdu* Potesilo obsadenie Martina Balsama, ktorý hral tú istú úlohu detektíva ako v originálnom Psychu. A samozrejme nezabudnutelna postavicka Johna Astina z najlepsieho seriálu 60 rokov Rodiny Addamsovcov:-) 25% ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Příběh se točí kolem pátrání FBI po nebezpečném psychopatickém vrahovi. Špičkový tajný agent Jo Dee Fostar (Billy Zane) se ocitá v myšlenkovém souboji s šíleným Doctorem Animalem (Dom Deluise) a v tvrdším souboji s namyšlenými nadřízenými . Zda-li se jedná o autobus na chodbě mrakodrapu, gumový nůž v zádech, Pavarottiho v kůlně, nebo smičcové kvarteto v koupelně, je tahle bláznivá komedie nabitá vizuálními gagy a dialogovými narážkami na všechny proslulé hollywoodské thrillery minulosti i současnosti. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Agent FBI je na stop psychopatickému vrahovi za pomoci ešte väčšieho psychopata, ktorého rady prichádzajú spoza mreží. Herecké obsadenie: Film sa opiera a dokonale betónový ksicht Billyho Zana, ktorý aj v tých najvtipnejších situáciách dokonalo funguje a dodáva paródií svoj šmrnc. Prevedenie: Paródia ktorá si berie paškál nie iba osobnosti showbiznisu ale aj politickej scény alebo bežného života. Niekedy sa humor získava okľukou ale je zas dávkovaný v svižnom tempe. Mínusom je cítiť rukopis scenáristu, ktorý pretláča množstvo Talianskych prvkov do evidentne Americkej komédie. Pocity: Môžem z istotou tvrdiť, že táto paródia formovala dráhu môjho humoru až do dnešnej podoby za čo som vďačný. Keď som si ju pozrel takto po rokoch už mi to neprišlo také super ale v dobe svojho vzniku išlo určite o klenot žánru. Za to filmu patrí veľká vďaka. Pridaná hodnota: Paródia, ktorá vo svojej dobe patrila k najlepším. 76% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Náklady na výrobu filmu činily 3 miliony $. (Benjamin-L)
  • Ve filmu se objeví fotka a plakát herce Rogera Moora, který byl představitelem třetího Jamese Bonda. (Benjamin-L)

Reklama

Reklama