Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S plukovníkem Serlingem se poprvé setkáváme v poušti Al Bathra, kde byl jedním z velících důstojníků americké armády během války v Perském zálivu. Ani ten nejlepší úmysl však nemusí být zárukou, že bude vydán ten správný rozkaz. Viditelnost je minimální a tank se pod jeho velením rozjíždí proti nepříteli. Radost ze zásahu se však brzy mění v hrůzu - Serling zjišťuje, že stříleli do vlastních řad a že tak poslal na smrt svého nejlepšího přítele kapitána Boyera.O pár měsíců později je ze Serlinga řadový úředník z oddělení pro odměňování statečných vojáků a před sebou má první "případ". Na Medaili za statečnost je totiž navržena pilotka Karen, která přišla o život během mise v Perském zálivu. Serling se tedy snaží zjistit všechny okolnosti její smrti, ale je zaskočen líčením bojových situací a rozporuplnými postoji jednotlivých členů posádky. Díky Karenině osudu tak odkrývá neznámé skutečnosti, má možnost porovnat své vlastní vzpomínky s obsahem velkých a zprofanovaných pojmů, vyrovnat se se svým svědomím a nalézt vlastní důstojnost... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

harfuska 

všechny recenze uživatele

Tak toto som im zožrala aj s navijákom. Filmy s vojnovou tématikou mám rada, hlavne keď nejde len o strieľanie a bombardovanie. Potešila ma hlbšia myšlienka a bolo zaujímavé sledovať odhaľovanie pravdy a to, ako hlavný hrdina bojuje so svojimi pocitami a vspomienkami. Danzel je výborný herec a dobre sa na neho pozerá. Príbeh obohatila aj postava zraniteľnej ženy uprostred vojny. Meg je pre mňa síce symbol romantiky, ale úloha kapitánky jej tiež veľmi pristala. Film má možno nejaké tie chybičky krásy, ale ja som si ho naplno užila. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale přílišný patos ve filmech mi prostě vadí. To je přesně to, co se děje v posledních asi 20 minutách tohoto filmu. Denzel Washington je ale herec, který vás tímhle provede, aniž byste se museli moc vztekat. Skvělý herecký výkon s příběhem, který se zdál dobrý, ale mohl by být ještě lepší. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Myslím, že trochu nedocenená Zwicková dráma, ktorá nešla ani v našich kinách. Film s niekoľkými hviezdami ani chvíľu nenudí a ponúka pohľad na nie príliš častú tému amerických vojnových snímok (Perzský záliv). O niečo vydarenejšie a dotiahnutejšie ako Stav obliehania a jedna z najlepších úloh Meg Ryan, ktorej to v uniforme sluší podľa mňa herecky viac, ako vo vykalkulovaných romantických komédiách. ()

whisker 

všechny recenze uživatele

Ani ne moc válečný jako spíše vyšetřovatelský film válečných "zločinů" spáchané během války v Peském zálivu. Dějově sice zajímavé, ale strašně zdlouhavé. Hodně se to táhne a místy to dost nudí. Denzel Washington zahrál sice dobře, ale bylo z toho dost cítit takové to klasické USA vlastenectví, které mě osobně moc nevoní. Místy byly i akční scény, ty filmu docela pomohly. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem nečekal, asi jako mnozí ostatní, čistokrevný válečný film, ale spíše drama s lehkým nádechem detektivní činnosti, tak jsem vlastně spokojen. Spousta věcí by se pochopitelně dala vylepšit, například vztah mezi postavami, abychom byli pak na konci více rozebraní, ale na slabší čtyři hvězdy to bohatě stačí. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Matt Damon (Ilario) držel kvůli filmu přísnou dietu. Kouřil a do toho dvakrát denně uběhl 10 kilometrů. Takovou zátěž ale jeho tělo špatně snášelo, a proto musel být pod lékařským dohledem. Trvalo mu skoro dva roky, než se zotavil. (Duoscop)
  • V jednej scéne je z vrtuľníku hodený na tank kanister, ktorý ho zapáli. O pár sekúnd sa v krátkom zábere zdá tank nepoškodený. (johnsnow)
  • Matt Damon kvůli malé roličce vojáka závislého na heroinu zhubnul o 18 kilo. (77Ivana)

Reklama

Reklama