Reklama

Reklama

Abu Omar

  • Izrael Abu Omar
Izrael / Francie, 2020, 113 min (Alternativní 109 min)

Režie:

Roy Krispel

Scénář:

Roy Krispel
(další profese)

Obsahy(1)

Truchlící palestinský otec Salah se za přísného zákazu vycházení vydává na cestu přes izraelskou hranici a v tašce nese svého syna, který zemřel po nezdařené operaci v Izraeli. Těhotná svobodná žena Miri, která je sužována strašlivým vedrem, mu chce za každou cenu pomoci. Na krátké a emotivní výpravě se z obou osamělých duší stanou na pár dní společníci na cestách - nebo něco víc? (Cinemax)

(více)

Recenze (2)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Citlivý film o otci, kterému v izraelské nemocnici zemře po operaci malý synek. Nemocnice odmítá zaplatit převoz těla a tak se zoufalý otec rozhodne, že ho přenese domů do Palestiny sám. Otec se ovšem nachází v prekérní situaci: Izrael sužuje vlna veder a jediné co má, je sportovní taška a trocha ledu. Domov se nalézá na druhé straně hranice, která je z bezpečnostních důvodů dočasně uzavřena. Naštěstí ale nebude na všechno sám... V neokoukaném prostředí Izraele, v místě kde se střetávají dvě odlišné kultury, na mě i tento vesměs obyčejný civilní příběh o nezištné pomoci působil dost zajímavě, stejně jako Kais Nashif, který je v roli zlomeného otce skvělý a nelze mu nefandit. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi nestalo aby mě scénář dohnal až k slzám.A zase hlavně že se tam udržuje válečný stav .Ale jak v tom mají žít obyčejní lidé.Putování vyhublého ,utrápeného chlapa s mrtvým synem v náručí.Který měl aspoň kousek štěstí že se ho ujali dobří lidé.Všude vyprahlé kopce, prach  a beznaděj.Kdy i za pomoc bližnímu se trestá....Fakt mě to dostalo ()

Reklama

Reklama