Reklama

Reklama

VOD (1)

Lehce psychotický detektiv Marco Palma je nejlepším řidičem policejního sboru. Ani on si ale neví rady s řadou ozbrojených loupeží spáchaných gangem motorizovaných zlodějů, kteří díky svým úžasným řidičským schopnostem a kaskadérským kouskům s přehledem unikají policii. Zatímco banditi jsou stále na útěku, Palmer je z případu odvolán na základě několika těžkých karambolů, z nichž jeden skončí smrtí jeho kolegy. Krátce nato je svým šéfem znovu najat, aby se pokusil proniknout do gangu a informoval oddělení o jeho další plánované loupeži. (Cinemax)

(více)

Recenze (15)

kkarx 

všechny recenze uživatele

Výstižný název pro film, kde automobilové honičky jsou tím hlavním a že je na co se dívat! Merli bez knírku vypadá o 10 let mladší, méně vyzrálý a asi bych ho ani nepoznal nevědět, že to je on. Snad poprvé hrál jinou postavu než drsnýho komisaře a je to vážně sranda vidět ho v takové lehčí roli. Vtip filmu neschází. Hlavní padouch je inteligentní, šarmantní a sympatickej Frantík s téměř raně středověkým smyslem pro čest, kterej drží svoje slovo a pozná kdy vyhrál a kdy prohrál. Honičky nabízejí dost originálních momentek, ale film se naštěstí nenechal strhnout do vod pouhé akce. Na Itálii to má i konzistentní scénář, dobře napsané charaktery a solidní příběh. Na konci má člověk pocit, že to co prožívaly postavy, prožil s nima i on. Závěr divák odhadne dopředu, ale stejně je efektivní a nikdy na něj nezapomenu. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Závodění není zrovna můj styl a auta obecně mi taky nic moc neříkají. Takže u tohoto poliziotteschi jsem se tentokrát bohužel velice nudil. Jasně, v každém správném poliziotteschi musí být automobilové honičky a bouračky, proti tomu nic nemám, ale tady nejde prakticky o nic jiného. Má to sice správnou stylovost, ale to non-stop předjíždění, driftování a soupeření mě nebavilo a neustálé plechové nárazy mě velice rychle otupěly. Do toho mi ani moc neseděl afektovaný humor a vytlemený Merli, který se pořád usmíval jak měsíček na hnoji i poté, co zavinil smrt svého parťáka. Dále trochu zklamal i Stelvio Cipriani, jehož hudební doprovod mi výjimečně přišel slabý a nevýrazný. Co se týče samotných kaskadérských a akčních scén, taky žádná sláva, hodně nepovedených až zkažených záběrů na serióznosti moc nepřidalo. Naopak jsem se na úkor tvůrců dobře zasmál. Za všechny jmenuju efektní dekapitaci figuríny imitující řidiče, jejíž hlava ve zpomaleném záběru krásně prolétla kolem šrotovaného auta. Vtipné na tom bylo, že celá posádka nehodu přežila a v následují scéně si jen ošetřovala oděrky. A podobných "vtípků" je tu celkem dost. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem byl zvědav díky tomu, že dle mnoha názorů zde mají být jedny z nejlepších automobilových honiček na plátně ze 70. let. Rozporovat to nehodlám, všechny tyto nebezpečné akční scény jsou zde natočeny po technické stránce určitě výborně, působí autenticky (byť zároveň mi připadaly poněkud bez napětí), ale stále v tom nenacházím důvod k nadšení z celého filmu. Jednoduchoučký kriminální příběh o pátrání po zlodějích aut je scenáristicky rozpracován poněkud ploše a takovým způsobem, aby dal prostor pro co nejvíc těch honiček, které pak působí nejednou až okatě samoúčelně. Jako jo, ty honičky se tvůrcům, hercům či kaskadérům povedly a kvůli tomu možná Na plný plyn nebude až takovou ztrátu času, ale problém tkví v tom, že tenhle film už pak nic dalšího zajímavého nedokáže během těch 100 minut nabídnout a zbytek se stává vyčpělou nudou. Prostě typické akční béčko, akorát s nadprůměrnou řemeselnou stránkou. Jaký rozdíl oproti Francouzské spojce, která taky mnoho diváků zláká právě slavnou automobilovou honičkou, ale nakonec můžou v ní diváci dostat stejně působivý a fascinující i ten zbytek filmu. [45%] ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Ako to už u týchto B-čkových poliziotteschi býva, scenár a herci sú des a hrúza. Ani tí, čo sa tešia na poriadne auto honičky, si veľmi neprídu na svoje, oproti US filmom tej doby je to veľká slabota a vidno, že autá v nich použité, sú z vrakoviska, lebo sa rozpadávajú už počas jazdy. Holt, keď nie sú prachy... Príbeh je jednoduchý a naivný, hlavný predstaviteľ maximálne nesympatický a ten koniec, keď nám hrdí tvorcovia ponúknu zábery skoku áut z každej zo šiestich kamier, bol klinec do rakvy. Ale dá sa na tomto filme pobaviť, napr. keď šéf policajtov nariadi do vysielačky, aby prestali s prenasledovaním zlodejov, aj keď ich má hlavný hrdina 10 cm pred sebou. Asi v Taliansku nepočuli nič o zátarasoch a pásoch s klincami na zastavenie prenasledovaných áut, keď vedie kde sú a kam smerujú. ()

Robbi 

všechny recenze uživatele

Neváhal bych film nazvat italským pokusem převést atmosféru rytířských klání do současné doby. Tedy do doby vzniku filmu. Nejde jen o elegantního šéfa bandy, mladého ambiciózního frajírka, který procitne až po smrti svého kolegy, a stárnoucího závodníka, který chce dát Marcově snaze trochu jiný rozměr. Jejich souboj není prázdnou honičkou, je to boj o čest a sílu osobnosti. Nelze ale zapomenout ani na úžasné, atypicky černé Ferrari "Flying Squad", vypiplané Citroëny DS 19 Docenovy bandy i všetečné policejní alfy. Kvalitní evropská ukázka automobilového žánru. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Během uvedení filmu v kině byl film vysíláný v podvečer s jinou stopáží než ve večerních hodinách. V pozdějším čase byl film uváděn ve zkrácené verzi, kdy byla vypuštěna scény "výuky" na závodním okruhu, ač byla pro snímek zásadní. (ceskyhonza)

Reklama

Reklama