Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladík jménem King vede partu mladých bezdomovců, kteří se v ulicích Los Angeles živí žebráním, prostitucí a kradeží. Jednoho dne se ke Kingovu gangu přidá dívka Heather, která utekla od rodičů v Chicagu. Oba se do sebe zamilují. Jenže jim není dáno si jeden druhého dlouho užívat. Little J jednou zastřelí pasáka, který si s Kingem chtěl vyřídit účty a ohrožoval ho na životě. King se musí skrývat kvůli podezření z vraždy. Jediná možnost je utéct z města. To je však těžší, než by se mohlo zdát...

Snímek scenáristy, režiséra a producenta Marka Rocca přesvědčivě zachycuje komunitu dospívajících lidí za hranicí zákona. Tvůrci se podařilo shromáždit před kamerou řadu herců, z nichž někteří se později stali hollywoodskými hvězdami. Sedmnáctiletého feťáka Grega ztvárnil Sean Astin (Pán prstenů), rolí beznohého žebráka Mannyho debutoval na plátně Will Smith (Den nezávislosti). . (ČSFD)

(více)

Recenze (16)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Až příliš nudné a nezajímavé. Snaha tvůrců o realičnost a dokumentární dojem je pouze na škodu, neboť se jim nedaří dost názorně ukázat jak je život feťáka těžký. Děti ulice se zde potýkají s nedostakem peněz, vlastními závislostmi a dalšími okolními vlivy, přičemž divák je ochuzen o jakkýkoli prožitek, náznak bezmoci. Příběh samotný není natolik zajímavý aby dokázal diváka upoutat a to samé platí i o postavách. Vše působí příliš schématicky, jako předem naplánované což zabíjí celkovou atmosféru. Ať se na tenhle snímek podívám z jakékoli strany, nenalézám na něm nic hodného zapamatování. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle snímek byl pro mě docela zklamáním. Nebylo moc lehké se zorientovat v příběhu a v postavách, z nichž mě ani 1 neoslovila, herecké výkony byly průměrné (snad akorát Dermot trochu více vynikal), a tak jediné co mě trochu více zaujalo byl docela překvapivý konec a lepší hudba. Nemyslím si, že by snad neměl film větší potenciál, ale nebylo ho dostatečně využito (nevím, nejspíš to bude režisérem, producenty, scénáristy). Takhle mi to vychází na slabší průměr. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Drama o dětech ulice, na svůj tématický okruh zbytečně učesané. Špína, zaschlá krev, zvratky i nebezpečí vypadají strojeně a drsná póza tuto přízemní faleš ještě podtrhují. Ale je tu banda známých herců (někteří se jen mihnou v malých rolích - Slater, Arquette, Milanová) a to je s odstupem času vždy zábava sledovat. Svůj celovečerní debut si tu dokonce odbyla dnešní prvoligová filmová hvězda Will Smith. A z těch několika málo scén, kdy se ve filmu objeví jako beznohý vozíčkář, můžu říct, že ze všech postav vychází daleko nejlépe. 60% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Kolébat se podobná individua na ulici, v uctivé vzdálenosti je obejdu. Feťáky hnusné, roznašeče žloutenky nemyté, ale ve filmu mi jich bylo skoro líto. Ty jediné hranolky, na které jim stačily peníze, vypadaly jako dvakrát recyklované. Dal bych přednost více „hnusným“ záběrům (třeba na jiné hranolky) před scénami „výslechovými“, jež se příliš nápadně snaží docílit dokumentárního efektu. Zábavné bylo sledovat všechny ty neobnošené mladé tváře, z nichž mi největší radost jako tradičně udělala Lara (tady navíc vypadá velmi „croftovsky“). 60% ()

Kvasekus 

všechny recenze uživatele

Já nevim...nechtěl bych se pouštět do nějakejch hlubších rozborů i když tenhle film by si to asi možná zasloužil. Je pravda, že herecký výkony nejsou nejlepší, scénář ani režije neni stoprocentní, ale mě to prostě všechno dohromady dělá dobrej film. Navíc titulní píseň k tomu hlavně na konci sedí jak pr*el na hrnec ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Will Smith v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Celosvětová premiéra proběhla v lednu 1992 na Mezinárodním filmovém festivalu v Palm Springs. (BMW12)
  • Natáčelo se od 10. června do 29. července 1991 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama