Reklama

Reklama

Třetí příběh o spravedlivé odplatě člověka, který musí pomstít svou nespravedlivou smrt. Alex se svou snoubenkou Lauren sní o krásném životě, ale jednoho dne je Lauren nalezena zavražděná a policie ze zločinu obviní Alexe. Tomu se nepodaří dokázat svou nevinu a tak ho odsoudí k trestu smrti a popraví. Skutečná spravedlnost je však dána vyšší mocí a tak mystická vrána opět přivede Alexe z říše mrtvých do světa lidí. Žene jej touha po pomstě a chce zjistit, kdo stál za zákeřným spiknutím. Nebezpečné pátrání a nemilosrdná odplata jej nakonec přivede k zjištění, že musí nejen naplnit vyšší spravedlnost a pomstít mrtvé, ale může zachránit i jednoho živého. V pavučině smrti se totiž ocitla i Laurenina mladší sestra Erin... (Intersonic)

(více)

Recenze (81)

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Primárně jsem to shlédl kvůli písničce Independent Slaves od DOTN (Travis je prostě Maestro). Ve výsledku se ukázalo, že celý soundtrack nebyl úplně špatný. Samozřejmě na ten legendární z jedničky nemá. Film samotný ušel, ale jen to. Dost mě mrzí ústup od budování nějaké temné atmosféry a "špinavého" města. Dvojka byla sice v tomto ohledu marná, ale aspoň se snažila. Tady nevidím ani tu snahu. Nebo hlavní hrdina. On jako vypadá jak Vrána, ale nechová se tak. Prostě je to jen týpek, co obživl a chce pomstu. Jestli to bylo tuctovým hercem nebo špatným scénářem, těžko říct, ale minulý díl se mi zdál tady taky lepší. Žádné tajemno, mystérium, nic takového. Odklon od fiktivnosti k větší realističnosti, Vráně jako celku, vůbec nesedí. 3* ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Po Městě andělů má třetí Vrána rozhodně originálnější zápletku a z původní Vrány se bere jen to nejnutnější, zatímco ve všech ostatních směrech je prostě svá. Film není tak stylový a za každou cenu temný jako první dva díly. Za to je zaměřený spíš na svou krimi stránku a místy jsem měl pocit, že se dívám na poněkud drsnější starou německou televizní detektivku. Nečekaně se mi tu líbil hlavní hrdina Alex, který má úplně jinou osobnost než Eric nebo Ash z předchozích dílů. Především asi v tom, že likvidaci vrahů svých a své milované nebere jen jako ošklivou povinnost, ale po chvíli si to začne viditelně užívat. Záporáci tu jsou opět o něco nesympatičtější než minule, nicméně tady je jejich motiv přece jen o něco pochopitelnější než ve Městě andělů. Tolik ke srovnání. Sáma o sobě The Crow: Salvation funguje dá se říct nad očekávání, ale radši od toho neočekávejte nic skvělého, jinak budete zklamaní. Scénář je tu ale o něco lepší než ve druhém díle a myslím, že kdyby se režie chopil někdo zkušenější s větším rozpočtem, mohl se z toho vyklubat film, který by byl v žebříčku jen těsně za prvním dílem. To se bohužel nestalo, ale i tak je tady znát kus dobře odvedené práce. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Klidně mě zlynčujte, ale pro mě je druhé pokračování Vrány zatím nejstravitelnějším dílem. V porovnání s dvojkou se jedná o masterpiece. Minimálně v první polovině film celkem funguje a dokáže diváka udržet. Jenže v poslední půl hodině se to celý rozsype jak domeček z karet a finále je už jeden velký průšvih, který nezachrání ani cukrkandlovej happy end. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

S prvním dílem samozřejmě nesrovnatelné, ale po naprosto příšerném druhém díle je to pořádný vzestup. Ponurá atmosféra funguje, některý perverzní scény nemají chybu a dočkáte se i pěkné řádky nechuťáren. Svoji zvláštní atmosférou tenhle díl lze označit jako jeden z posledních zlaté éry dospívání jedné generace, která mezi lety 1999 až 2004 pařila po bytech, hulila a poslouchala specifickou hudbu či pařila PlayStation 1. Miluju tu dobu a občas na ni se smutným srdcem vzpomínám. Navíc film, který pro velké plátno objevil sympaťáka Mabiuse.65%. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Áno, lepšie ako dvojka. Občas to doslova cituje jednotku, ale nevadí to. Problém je v samotnom hlavnom hrdinovi - príliš sa snaží hrať a to podkopáva jeho nebezpečnosť. Je to škoda, pretože v niektorých scénach je Eric Mabius slušne hustý. Vidno aj nedostatok peňazí - komornosť však pomáha vybudovať solídnu atmosféru. Zaujímavé hlavne preto, že nikto nečakal, že z takejto recyklácie môže byť pozerateľný film... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Tak jako oba předcházející příběhy je i tento volně natočen podle stejnojmenné komiksové předlohy Jamese O´Barryho. (Terva)

Reklama

Reklama