Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nachystejte se na komediální klasiku! Když se doktoři Venkman (Bill Murray), Stantz (Dan Aykroyd) a Spengler (Harold Ramis) z katedry parapsychologie nenadále ocitnou na dlažbě, rozhodnou se vydat na cestu lovců duchů - nevábných a občas poněkud drzých potvor. Sotva otevřou dveře, už se jim hrnou první zakázky. Největší výzva ale čeká na stopaře všeho nevysvětlitelného ve chvíli, kdy krásná Dana Barret (Sigourney Weaver) za dveřmi své chladničky objevuje bránu do pekel. Teď mají krotitelé duchů za zády celý svět a je jen na nich, jestli v této nekonečně zábavné akční komedii uchrání Manhattan před totálním šílenstvím! (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (668)

kingik 

všechny recenze uživatele

Ducha, žijícího v regálech newyorské knihovny, se nepříliš úspěšně pokusí kontaktovat trojice parapsychologů z místní univerzity. Když přijdou o finance ze školní kasy, rozhodnou se Peter, Raymond a Egon podnikat a otevřou si firmu zabývající se odchytem duchů. Klasická komedie nepostrádá řadu gagů a opírá se o nebývale kvalitní triky, ale dříve se mně líbila přece jenom víc. 80% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tehdy to pro nás jako děcka byl v kině nezapomenutelný zážitek. Jednak jsem poprvé viděl New York a jednak pravého ducha. Obojí mi učarovalo a obojí bych chtěl vidět znovu a naživo. Bill Murray si zaslouží speciální komentář, protože ten je bezesporu největší hvězdou tohoto filmu. On vdechl své postavě nejvíc ze zůčastněných též ale skvělých herců. Budiž mu ku cti přičteno, že narušení jedinci se hrajou vždycky nejlíp. Jo, málem bych zapomněl, díky tomuto filmu mám od roku 1989 nesmírně rád herečku Siguerney Weaver. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Tohle oni nesnášejí. Rád je mučím." (...) "To je ložnice. Tam ale nikdy k ničemu nedošlo."; "To je ale zločin!" (...) To, čo je pre dnešných teenagerov Harry Potter, Piráti Karibiku či Transformers, to boli pre mňa koncom 80. rokov Krotitelia duchov. Úžasný, bombastický, trikmi nabitý popcorn, z ktorého mi vtedy spadla čeľusť a brucho ma od smiechu bolelo tri dni. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zdravím Legase... ;-) - nenechme se mýlit, to, že triky vypadají dneska směšně, je snad dané dobou - ovšem není to důvod hodnotit film níž - tehdy byly vynikající a tvůrci si na nich dali záležet přinejmenším tak, jako dnešní počítačoví experti. Navíc potěší trio Murray Aykroyd Ramis jako lehce vážní, lehce směšní vědci, krásná Sigourney a Rick Moranis. A sliz :-) Klasika. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Hrůzostrašně zestárlé. Ze všech hitů, který dnes masivně uctívá eighties kult (do kterýho víceméně taky patřim), mi přijdou Krotitelé zaručeně nejotravnější. Zábavy není zase tolik, komediálnost místy sklouzává do trapnosti a triky už taky spíš pruděj, než že by vykazovaly roztomilost svým stářím, či dokonce ohromovaly nadčasovostí. Výjimkou budiž obří nafouklík v závěrečným bossfightu. Opěvovaná herecká skvadra OK - ale stejně by si zasloužila lepší film. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (122)

  • Ve stejný rok vznikla také video hra „Ghostbusters: The Video Game“ a v roce 2009 další stejnojmenná videohra, na které se podílela řada herců z Krotitelů duchů, kteří propůjčili podobizny a hlasy svým postavám. (asdfasdf)
  • Na storyboardech (které jsou součástí brožury u dvoudiskového DVD vydání) jsou zbraně pro protonové batohy Krotitelů vyobrazeny jako hůlky - dlouhé tyče s koulí na konci. Krotitelé z nich stříleli tak, že švihali zápěstím jako kouzelníci, zatímco mířili hůlkami na duchy. Hůlky byly pro film nakonec pozměněny na laserové zbraně, aby odpovídaly představě, že Krotitelé vytvářejí svoji výstroj z praktického vybavení. (griph)
  • Scéna, v níž Louis Tully (Rick Moranis) prochází mezi hosty na večírku a všechno komentuje, včetně ceny salámu, byla natočena napoprvé, v jednom souvislém záběru a byla hercovou improvizací. (Alfréda)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Reklama

Reklama