Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nachystejte se na komediální klasiku! Když se doktoři Venkman (Bill Murray), Stantz (Dan Aykroyd) a Spengler (Harold Ramis) z katedry parapsychologie nenadále ocitnou na dlažbě, rozhodnou se vydat na cestu lovců duchů - nevábných a občas poněkud drzých potvor. Sotva otevřou dveře, už se jim hrnou první zakázky. Největší výzva ale čeká na stopaře všeho nevysvětlitelného ve chvíli, kdy krásná Dana Barret (Sigourney Weaver) za dveřmi své chladničky objevuje bránu do pekel. Teď mají krotitelé duchů za zády celý svět a je jen na nich, jestli v této nekonečně zábavné akční komedii uchrání Manhattan před totálním šílenstvím! (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (668)

kingik 

všechny recenze uživatele

Ducha, žijícího v regálech newyorské knihovny, se nepříliš úspěšně pokusí kontaktovat trojice parapsychologů z místní univerzity. Když přijdou o finance ze školní kasy, rozhodnou se Peter, Raymond a Egon podnikat a otevřou si firmu zabývající se odchytem duchů. Klasická komedie nepostrádá řadu gagů a opírá se o nebývale kvalitní triky, ale dříve se mně líbila přece jenom víc. 80% ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí komedie s hodně starými triky... Hodně lidí se tady ohání onou nadčasovostí Krotitelů, což samozřejmě neplatí tak úplně - přece jenom, film původně nestavil jenom na humoru, ale taky na poměrně slavné trikové stránce, kterážto je po těch dvou desetiletí... no, prakticky směšná (zj. digitální pekelní čoklové). Ovšem dnešní divák si ve filmu svoje přesto najde - ať už opravdu rajcovní Sigourney ("Do you want this body? - Is this a trick question?"), skvělé komiky ze Saturday night live (Murray a Aykord), kteří tvoří komediální páteř filmu, štící kolem sebe spousty hlášek a gagů či ústřední hudební motiv, který je sám o sobě legendou... 70% ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Mocný Gozere! Dobrý večer. Jako řádně zvolený zástupce tohoto města, okresu a státu New York ti přikazuji, abys upustil od nadpřirozené činnosti a vrátil se neprodleně do místa svého původu, nebo nejbližší vhodné paralelní dimenze!..... Nádhera! Veľmi pohodový a vtipný film, ktorý však mal aj hororovú atmosféru a dokázal vystrašiť. Postavy sú sympatické, efekty sú podstivé a aj po toľkých rokoch vypadajú dobre. Právom KULTový film. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

3Dr. - Dr. Peter Vankman, Dr. Raymond Stantz a Dr. Egon Spendler založili firmu "Krotitelia duchov". Ku nim sa neskôr pridal aj afroameričan Winston Zeddmore. Rozsah ich živnosti ich oprávňuje vykonávať lov, skladovanie a likvidáciu duchov, strašidiel a ďaľších všemožných parapsychologických javov. Ich biznisu sa začína razom veľmi dobre dariť. Čo je však znamením toho, že sa v New Yorku chystá niečo veľké. Niečo z inej dimenzie chce vstúpiť do našeho sveta a ujať sa krutovlády. Je na krotiteľoch duchov, aby sa s tým vysporiadali. Jedine oni majú znalosti, skúsenosti a technológiu na to, aby zastavili inváziu strašlivého Gozera. ***** ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Ryzí ukázka toho, kterak vzpomínky na dětství dokáží znehodnotit zdejší hodnocení. Tento snímek je ryzí sračka, jejíž jedinou světlou stránkou a důvodem, proč se nachází v červených číslech, je doba vzniku. Když se ti stejní diváci koukli na novodobé pokračování, tak se jasně ukázala opravdová pozice snímku ve filmovém světě. Během sledování jsem opravdu trpěl. Triky jsou pochopitelně debilní. Scénář je nezajímavý a rovněž debilní. Vtípky absolutně nefungují a věřte nebo ne, jsou taky debilní. Pokud před zhlédnutím nevypijete něco extrémně alkoholického, tak budete pravděpodobně během sledování znuděni obdobným způsobem jako já. Rovněž jsem si nemohl nepovšimnout cíleného rasismu vůči černému členovi týmu a můj dojem nevylepšil ani fakt, když jsem viděl hloupého pána, který způsobil duší katastrofu. Pán byl shodou okolností zrzoun. Abych zakončil komentář pozitivně, tak si dovolím pochválit ústřední světoznámou melodii. Na odpadu ovšem vůbec nic nemění. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (122)

  • Rick Moranis (Louis Tully) se také podílel na scénáři, ale není uvedený v titulcích. (FilmFan24)
  • V roce 2019 byly v londýnské aukční síni vydraženy další zajímavé předměty, které se objevily ve filmu. Jednalo se balení Stay-Puft Marshmallows, které se prodalo za 2 460 liber. Největším trhákem se však stala past na duchy, která se objevila v obou dílech. Její konečná cena se nakonec vyšplhala na 186 960 liber. (Jimmy15)
  • Režisér Ivan Reitman vedel, že film bude mať veľký úspech, keď na premietaní v štúdiách Columbia Pictures diváci začali kričať a smiať sa, keď sa prvý duch objavil na plátne. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Reklama

Reklama