Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nachystejte se na komediální klasiku! Když se doktoři Venkman (Bill Murray), Stantz (Dan Aykroyd) a Spengler (Harold Ramis) z katedry parapsychologie nenadále ocitnou na dlažbě, rozhodnou se vydat na cestu lovců duchů - nevábných a občas poněkud drzých potvor. Sotva otevřou dveře, už se jim hrnou první zakázky. Největší výzva ale čeká na stopaře všeho nevysvětlitelného ve chvíli, kdy krásná Dana Barret (Sigourney Weaver) za dveřmi své chladničky objevuje bránu do pekel. Teď mají krotitelé duchů za zády celý svět a je jen na nich, jestli v této nekonečně zábavné akční komedii uchrání Manhattan před totálním šílenstvím! (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (668)

Psema 

všechny recenze uživatele

"Rayi, když se tě někdo zeptá, jestli jsi Bůh... řekni, že jo!" Nestárnoucí klasika, jejíž neotřelost, originalita a nápaditost dělá SNL takovou službu, že ať už by kvality téhle televizní show klesly kamkoliv, vždycky se půjde ohlédnout a zavzpomínat na časy, kdy Aykroydovi s Ramisem neskutečně pálilo a Murray řádil jako utržený ze řetězu. "Osliznul mě." "To je super, odeberu vzorek!" ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Nerád tu kazím šokujúco vysoké hodnotenie tohto kultového opus magnum, ale pokým si dokážem spustiť internet, právo na komentovanie si vziať nedám, nech sa deje čo chce. Fanúšikov fenoménu Ghost Busters chápem (ja som tiež fanúšikom niečoho), menej už chápem, že tu bolo nájdené niečo, čo za fandenie stojí. Tim Burton angažoval Billa Murrayho do svojho Eda Wooda nepochybne preto, že Murray participoval na tejto klasike edwoodovských parametrov. Pokiaľ sú Krotitelia paródiou na duchárske filmy, mali byť náležite vtipné, keďže paródia bez vtipu nerovná sa paródia. Dva vydarenejšie vtípky (on: "Som Pán brány", ona: "Som Strážca brány" a ona: "V spálni k ničomu nedošlo", on: "...čo je škoda") veľa paródie nenarobia (...čo je škoda). Pokiaľ to však bolo zamýšľané ako rafinovaná reflexia monštróznych reklamných stratégií, tak sa to malo dôsledne rozvíjať od začiatku, nie na mieste, kde sa to práve hodí. Sigourney má síce od roku 1979 nezlyhávajúce magické fluidum, tu však nepredviedla bohviečo ...čo je škoda. Za samotnú hudbu hviezdičky nedávam (...čo je škoda), takže sa divím, prečo to rovno nestrčím do odpadu. Možno mi v tom bráni Strážca brány... ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že je tento počin klasikou, nedokázal mě v dnešní době a současném věku oslovit na více než 3*. Neříkám, že je to vyloženě špatné, trapné či blbé, ale na komedii tam pro mě bylo příliš málo scén, u nichž bych se opravdu upřímně a od srdce zasmál. Vidět Krotitele duchů v útlém věku, možná by pro mě byli kultovní záležitostí jako třeba Sám doma a dával bych tu 5*. Bohužel, nestalo a nestane se tomu tak. Námět sám o sobě je ovšem povedený. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Duchařská komedie přivádějící na svět bláznivé seskupení vymítačů nadpřirozena, světoznámé logo a galakticky známou ústřední píseň. Pohlédnout na to znovu optikou patnáctiletého kluka, byl bych maximálně nadšen. Raději se však jdu podívat do ledničky, jestli mi tam místo jogurtů nesedí na trůně Gozer.. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Klasika žánru. Originální, svižná a především zábavná duchařské komedie, nabitá nejen triky, které, na rozdíl od dnešních filmů, podívanou neokupují, ale slouží jí, ale také spoustou skvělých dialogů ("To je ložnice, tam se nikdy nic nestalo." - "To je ovšem škoda." :-). Vynikající Bill Murray si film sice ukradl pro sebe už v úvodní scéně testu s elektrickými šoky, nicméně Rick Morranis a kolegové Aykroyd a Ramis mu zdatně sekundují. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (122)

  • Zelený duch známý jako Slimer, kterého Krotitelé chytí v hotelu, neměl ve scénáři žádné jméno. Členové štábu mu říkali "Onionhead" (Cibulová hlava) kvůli jeho příšernému zápachu, který byl součástí vystřižené scény, v níž duch pronásleduje dva novomanžele. Jméno Slimer ve filmu nebylo (navzdory všeobecnému přesvědčení) nikdy použito a bylo vytvořeno až pro kreslený seriál The Real Ghost Busters (od r. 1986) na základě Venkmanovy (Bill Murray) hlášky: "On mě osliznul". (griph)
  • William Atherton (Walter Peck) film neznáša, lebo ľudia na neho na ulici stále pokrikovali a nadávali mu. V jednom bare sa musel dokonca pobiť a musel vysvetľovať, že je len herec a nevypustil do ovzdušia New Yorku žiadnych démonov a duchov. (classic)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Reklama

Reklama