Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nachystejte se na komediální klasiku! Když se doktoři Venkman (Bill Murray), Stantz (Dan Aykroyd) a Spengler (Harold Ramis) z katedry parapsychologie nenadále ocitnou na dlažbě, rozhodnou se vydat na cestu lovců duchů - nevábných a občas poněkud drzých potvor. Sotva otevřou dveře, už se jim hrnou první zakázky. Největší výzva ale čeká na stopaře všeho nevysvětlitelného ve chvíli, kdy krásná Dana Barret (Sigourney Weaver) za dveřmi své chladničky objevuje bránu do pekel. Teď mají krotitelé duchů za zády celý svět a je jen na nich, jestli v této nekonečně zábavné akční komedii uchrání Manhattan před totálním šílenstvím! (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (669)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jako řádně zvolený zástupce tohoto města, okresu a státu New York ti přikazuji, abys upustil od nadpřirozené činnosti a vrátil se neprodleně do místa svého původu nebo nejbližší vhodné paralelní dimenze." Dlouhých čtrnáct let svého života jsem na duchy nevěřil, ale pak jsem potkal tým Dr. Venkmana, začaly se mi otvírat šuplíky a poslintala mě průhledná potvora. Byl to šok, ale duchové opravdu existují a já děkuji Ghostbusters za to, že mě při jejich krocení mnohokrát pobavili. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Geniální horrorová crazy komedie. Něco takového se podaří (řekněme) tak jednou za ... sto let? [Moje oblíbená scéna: Bill Murray přijde do bytu k Sigourney Weaver krotit duchy, všimne si piána a vyloudí na něm pár disharmonických tónů... "Rád je dráždím", pronese sebevědomě směrem k nechápající Sigourney... Tenhle vtípek, stejně jako několik dalších, nebyl původně ve scénáři - šlo o čirou improvizaci.] Ghostbusters patří k peckám, u nichž s hodnocením neváhám ani vteřinu. ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

[6/10] (Black Rhino, Columbia) (Metrocolor /// Produkce: Ivan Reitman /// Scénář: Dan Aykroyd, Harold Ramis /// Kamera: László Kovács /// Hudba: Tom Bailey, Elmer Bernstein, Alannah Currie, Joe Leeway, Brian O´Neal, Kevin O´Neal, Ray Parker Jr., Diane Warren /// Nominace na Oscara: Richard Edlund, John Bruno, Mark Vargo, Chuck Gaspar (vizuální efekty), Ray Parker Jr. (píseň)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ghost busters se s ničím nepářou, hned od počátku je jasné, že téma nasvědčující horroru, bude převráceno úplně naruby, až z toho vznikne osvěžující komedie. Ta je taktéž dost přímočará - ujetý Bill Murray, lítající zelená hlava, trošku nasranější Zuul a nakonec křížení proudů (což zde není gay!) u velkého "sněhuláka". Krotitelé duchů byli lákadlem pro každé dítě, není proto divu, že jen vyslovení názvu, či vzpomenutí na chytlavý ústřední song v mnoha z nás vyvolává příjemné pocity nostalgie. Jen je třeba připustit, že 80. léta prostě většinou neplodila příliš důmyslné filmy, a ani infantilní Ghost busters nejsou vyjímkou, avšak klišé v jejich podání jsou ještě celkem slušně stravitelná. 7/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ty si Pán brány?“ – „Som jeho dobrý priateľ a mám tu naňho počkať.“ Hororové komédie nevyhľadávam, ale Krotitelia duchov ma dokonalo vydesili a zároveň pobavili už v kine. Slovenský rodák Ivan Reitman stvoril spielbergovský kult, ktorý sa následne rozvinul do samostatného univerza (seriál, sequel, komiksy, ženský reboot). Traja krotitelia duchov, ktorí boli, ako traja mušketieri, v skutočnosti štyria (Murray, Ramis, Aykroyd a Ernie Hudson), sa dostávajú v New Yorku do ostrého boja s nadprirodzenými monštrami, ktoré ovládnu slávne veľkomesto. Chytľavá pesnička, výborné nápady (knižnica, sanitka, chladnička), skvelé herecké obsadenie podporných rolí (Weaver, Moranis), hlášky („Majú duchovia občianske práva?“), nápadité vizuálne spracovanie (nielen na tú dobu výborné triky, ale i nádherná výprava a strašidelná atmosféra, na čom má nemalý podiel i jedinečná architektúra budov, interiérov, exteriérov) dávajú dohromady kultovku, ktorá nekompromisne patrí medzi najobľúbenejšie a najvyhľadávanejšie filmy môjho detstva. Hudsonovu rolu mal pôvodne hrať Eddie Murphy (ale nezostali naňho peniaze) a Moranisovu John Candy (tomu sa ale nepáčil scenár resp. mal inú predstavu o poňatí svojej roly, než tvorcovia). Kino Považan NMnV 1995 ()

Galerie (114)

Zajímavosti (127)

  • Producenti chceli s režisérom Reitmanom natočiť najskôr úplne iný film, a to Stopárovho sprievodcu galaxiou a mali na lane zmluvu s Douglasom Adamsom, ale nakoniec dali prednosť Krotiteľom duchov. (Raccoon.city)
  • Režisér Ivan Reitman vedel, že film bude mať veľký úspech, keď na premietaní v štúdiách Columbia Pictures diváci začali kričať a smiať sa, keď sa prvý duch objavil na plátne. (Raccoon.city)
  • Původní verze loutky ducha v knihovně byla zavržena, protože byla údajně příliš strašidelná pro mladší diváky, ale o rok později byla použita pro film Noc hrůzy (1985). (griph)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno