Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Dorothy začínala ve známém newyorském klubu Cotton Club, kde společně se svými sestrami zpívala a tancovala. Tam si ji také všiml Earl Mills, známý hollywoodský manager, a ukázal ji cestu do Hollywoodu. V roce 1954 natočila film "Carmen Jones", který ji vynesla až na samý vrchol. Jako první černoška byla Dorothy nominovaná na cenu Oscara v kategorii nejlepší herečka roku. Přestože její kariéra vzkvétala, soukromý život se jí rozpadal pod rukami. Ve věku 42 let byla v té době nejslavnější černošská herečka, zpěvačka a tanečnice nalezena mrtvá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Juto 

všechny recenze uživatele

Toto je celkom priamy životopisný film o búrlivom živote. Je to hodnotný film o fascinujúcom období histórie. Toto by mohol byť ďalší televízny film, ale Halle Berry podáva úžasný výkon, ktorý ho povyšuje nad väčšinu iných televíznych životopisných filmov. Pripadá jej to osobné a to dodáva jej práci tu správnu dôležitosť. 6/10 ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Halle Berry zde, těsně před jejím zrozením se filmovým masám, ztvárnila hořkou černou cestu slávy černošské US hvězdy 50. let, jež zpívala a hrála po boku takových lákadel, jako byl S. Poitier nebo G. Kelly, a která byla první černou herečku nominovanou na oskara. Berry, první černá (vlastně dnes afroamerická) držitelka Oscara za hlavní roli, byla pro tuto roli snad jediná možná "volba", a to nejen díky fyzické podobě (ta Dorothy byla rovněž kočka), ale i kvůli podobnosti některých jejich životních epizod. Je již jná doba a Halle Berry to má dnes mnohem jednodušší, takže jen doufám, že se toto občasné třeštidlo dožije vyššího věku než Černá Marylin, kterou však výborně zahrála, na TV film nadstandartně. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Halle Berry ve svém hysterickém projevu při přebírání Oscara za Ples příšer vzdala hold všem černým herečkám, které nikdy na toto ocenění nedosáhly, ač by si to zasloužily. Mezi jmenovanými byla i žena, kterou pár let před tím sama v tomto filmu ztvárnila. Žena, která se mohla ubytovat v hotelu pro bílé, ale nesměla se vykoupat s hotelovém bazénu - na vrcholu slávy. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

57. Zlatý Glóbus za rok 1999 - cena (1) - *Nejlepší herečka v minisérii / TV filmu - Halle Berry + nominace (2) - Nejlepší minisérie / TV film, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Klaus Maria Brandauer ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tohle je takový klasický biografický film, kde jde hlavně o to, aby nikdo nebyl moc uražen. Hraje se na to, že nějaké skutečně drsné scény jsou krátké, anebo jen v náznaku, všechno je na hercích a na tom, že je to podle skutečných událostí. Není to špatné, ale prostě jen průměrné. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama