Reklama

Reklama

Psanci

  • Španělsko Las leyes de la frontera (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Šikanovaný mladík se zakouká do dívky, která ho přivede mezi svoje kamarády. A léto plné krádeží, loupeží a lásky ve španělské Gironě roku 1978 může začít. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (60)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ještě mě tady hraje ta závěrečná nádherná skladba a jsem toho fakt plnej. Ta partička mě teda nějak sympatická nebyla, ale ta skvělá retro atmosféra šla do mě fakt na plno a celý to vyšperkoval dokonalý a maximálně silný konec. Vztrah Nacha a Tere byl jedinečný a příběhu dával jedinečnost a ty její oči, ten její pohled, to člověk nemusí bejt brejloun, aby kvůli němu propad peklu. Netflix mě naprosto nečekaně dostal do kolen. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Z technického hľadiska je Outlaws špičkový, skoro až prvotriedny film. Sedemdesiate roky tu sú cítiť skoro na každom kroku (kostýmy, komunita "hippies", hudba, exteriéry a rôzne kulisy), prostredie katalánskych ulíc je poriadne špinavé, práca s kamerou a strihom je zručná a herecké výkony hlavných predstaviteľov sú prakticky bezchybné. Akčnejšie scény majú poriadne grády a vedia byť napínavé, a "vzťahové/zoznamovacie" scény sú... no, minimálne nenudia. Aj cez všetky zaslúžené chvály sa však stále neviem zbaviť dojmu, že to bolo obsahovo prázdne, bez výrazného dejového posunu, myšlienky, pridanej hodnoty, emocionálnej scény, alebo čohokoľvek, čo by ma presvedčilo o tom, že by sa mi mal film bohvieako veľmi páčiť. Divácke nadšenie nezdieľam ani z ospevovaného záverečného rozuzlenia, keďže ja tam stále ten nečakaný zvrat nejako neviem nájsť (to, že sú súrodenci je zrejmé už od prvej chvíle, čo sa objavia na obraze a nemusím nad tým ani premýšľať) a bol mi vlastne celkom ľahostajný, keďže film s postavami nepracuje až tak dobre, ale samo o sebe bol uspokojivý. Summa summarum ide o kvalitný film s mnohými skvelými prvkami, na ktorom však zároveň nie je nič originálne ani svetoborné, nič čo by dokázalo zosadiť zo stoličky. Tie automobilové naháňačky však boli naozaj super. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Z polo-televizní netflixovské tvorby to určitě patří mezi nejpodařenější kousky. A opět se ukazuje, jak dobrá a zajímavá umí španělská kinematografie být. Příběh je docela jednoduchý, středostavovský kluk, outsider, konečně najde své místo na světě. Bohužel v partě mladistvých kriminálníků, v rámci níž se navíc zakouká do svůdné cikánky. Má to spoustu nenápadných rovin, které souvisí hlavně s tím, na jaké skupiny a podle jakého klíče se tvoří společenské skupiny a jaká pravidla pro ně v reálu platí. Navíc to má velice povedený soundtrack. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jsem přesně na pomezí mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Ono o Psancích bych dokázal napsat dost superlativ, to ne že ne. Tu atmosféru "sedmdesátek" autoři zachytili bez chybičky úplně přesně, všechno to působilo v tomto ohledu nesmírně autenticky! Postavy si též člověk oblíbí, ať už se jedná o hlavního hrdinu s přídomkem "Brejloun", či o krásnou a svůdnou Tere! Dokonce seriál nabídne i vypjatější momentky (dojde i na naturalistické přestřelky!). Menší zádrhel za mě nastal ve scénáři. On ve svém jádru rozhodně nepatří ke špatným, ale očekával jsem něco více v druhé polovině, prostě něco šokujícího. Dotyčný moment se dostavil, ale bohužel až na úplném konci (což je za mě obrovská škoda). Ale uznávám, že takový soundtrack patří do kolonky "exkluzivní zboží". Takže ano, dám tomu tři hvězdy, ale i tak mohu s čistým svědomím doporučit, své spektrum fanoušků si tato španělská stylovka určitě najde. Za mě 7/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Především sociální drama s kriminálními prvky, které nejen časem, v němž se odehrává, ale i zpracováním připomíná dobovou produkci Itálie. Jenže o proti tehdejší italským filmům chybí tomuhle syrovost a větší odvaha jít až na dřeň. A aby člověk fandil zločincům, to už musejí mít řádné charisma, které jsem zde postrádal. Ano, hlavní hrdina je sice moula, leč určité sympatie má, Tere má jiskru....a tím to končí. Tudíž budou-li všichni dopadeni nebo postříleni, mně směrem k závěru bylo jedno. Škoda. Více odvahy a zkrácení by prospělo. Akce fajn, především automobilové honičky, plážová party měla uhrančivé kouzlo, z diskotéky odkapávala nostalgie. Po druhé si to už ale nepustím... ()

Související novinky

36. Premios Goya – výsledky

36. Premios Goya – výsledky

13.02.2022

Ve Valencii byly v sobotu 12. února 2022 předány výroční španělské filmové ceny Goya. Režisérem slavnostního ceremoniálu, jenž se uskutečnil v operním divadle Palau de les Arts Reina Sofía, byl… (více)

Reklama

Reklama