Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do střední školy v malém městečku v Ohiu přijde nový spolužák Gene. Spřátelí se s Benjaminem, kterému se stále nedaří získat dívku jeho srdce Marilyn. Gene se zamiluje do Buny, o kterou však usiluje také syn místního obchodního domu Keny. Gene pomůže Benjaminovi sblížit se s Marilyn, ale sám musí po bitce s Kenym opustit město. Benjamin ale brzy zjistí, že Marilyn je povrchní, a je z toho rozčarovaný. Vrátí se Gene ještě někdy do města? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Na tuto méně známou romantickou retrokomedii jsem narazila náhodně a musím přiznat, že tu náhodu považuji za šťastnou. Dostala jsem víc než jsem čekala. Příběhy ze studentského prostředí mě zajímají a ty z 50. let obzvláště. Bylo to i moje mládí. Dobová hudba, oblečení a auťáky, sympatičtí kluci i holky, příjemná atmosféra těch časů, všechno bylo, jak má být. Z dnešního pohledu to byl jemný, romantický a jen lehce erotický příběh s nějakou tou rvačkou, která k té době taky patří. To letní autokino nás nějak minulo, to bych jim mohla závidět. A že se film podobá Pomádě, Rebelovi bez příčiny či Návratu do budoucnosti, to pro mne není na závadu, vždyť zobrazují stejnou dobu. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Božské, komické, důmyslné, charakterní, romantické, podmanivé... a tak bych mohl pokračovat ještě dlouho. Skutečně upřímná záležitost, která splnila moje očekávání. Americké komedie z 80. let a hlavně ze středoškolského prostředí mám fakt rád, ale tady jsem nečekal nijak velký zážitek. Díky bohu...konal se. Díky charakteru postav, originálnímu vtipu, teen romantice a velké porci cool scén jsem si náramně pochutnal. Autoři prciček by si měli z téhle poctivé práce vzít příklad. Velmi silné 4 ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších a koukatelných teenagerských komedií o dospívání, plesech a prvním sexu posazená do konce 50. let. Spolu se všemi stereotypy jako kluk-parchant, hezká holka, šedá myš, ... A k tomu dobrá hudba. # [viděno: monitor, EN sub] # příběh *** | hudba **** | humor * | akce * | napětí * | pustil bych si znova *** ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie na deštivé nedělní dopoledne. 1) Sledovat filmy, o nichž si předem nic nepřečtu, může vést k různým nedorozuměním. Tady například jsem si první půlhodinu myslel, že jde o drama, jak hodného chlapce Jonathana (o jakém Benjaminovi to distributor píše?) svede zlý chlapec Gene na scestí. Pak se tedy ukázalo, že ne, ale chvilkové náběhy do seriózna této lehce usměvavé pohodové komedii spíš škodí. 2) Filmoví apologeti Rebela bez příčiny s třicetiletým zpožděním oprašují klasické vizuální i dějové stereotypy. 3) 19letý svěží Doug McKeon (nesmělý Jonathan) a Chris Nash (motorkář Gene) tu vytváří stylovou, byť opravdu hodně neoriginální bromanci. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Bezzubý Rebel bez příčiny mixnutý nevtipným Návratem do budoucnosti (díl 1). Dost špatně vybraní herci do hlavních rolí - rádobydrsoň je víc rádoby než drsoň a hlavní jakože sladký hoch je vyslovený nekňuba se vzhledem Váni z březového hájku. Zato casting na herečky se vydařil. Příběh nic moc, ale hezké písničky pro nostalgickou náladu. /12. 2. 12./ ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama