Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mravenec s touhou odlišit se od davu nemůže mít v mraveništi snadný život. Práce - pivo ze mšic - povinný tanec - spánek - práce - pivo ze mšic... A tak je Zet na vrcholu blaha, když se jednoho dne v baru objeví pohledná Bala, se kterou se dá tančit jinak než podle strojově předepsaných kroků. Štěstí má ale krátké trvání, Bala mizí a Zet se dozvídá, že už ji neuvidí - byla to totiž princezna na útěku. Ale láska je láska a dělník Zet přemluví bojovníka Snovače, aby si prohodili místa. Díky tomu se může zúčastnit vojenské přehlídky, na které je princezna přítomna. Příliš pozdě Zet zjišťuje, že jde o přehlídku válečníků chystajících se k nebezpečnému útoku na sídlo krvežíznivých termitů. Útok dopadne tragicky, Zet jako jediný přežije a díky shodě několika náhod se znovu ocitne v blízkosti princezny a mimo mraveniště. Vydává se hledat bájnou Hmyzutopii a princezna Bala musí s ním, ať chce, nebo ne. Na stopě jim je generál Kusadlo, který chce princeznu pojmout za ženu a připravit strašlivý osud všem dělníkům v mraveništi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

anli 

všechny recenze uživatele

Animovana dobrodruzna komedie z dilny Dreamworks,ktera se kvalitou plne vyrovna animakum od Pixaru.Skvele napsany pribeh,uchvatne vizualne zpracovany a velmi,velmi vtipny.K tomu skvele namluveni hlavnich postavicek(Woody Allen a Dan Aykroyd jsou uzasni,stejne jako Gene Hackman,Sylvester Stallone a Christopher Walken).Je to podle meho jeden z nejlepsich animaku vubec,na ktery se muze divat cela rodina zas a znovu a pokazde v nem objevi kousek neceho noveho.Jasne mravencich 100%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Prvý animovaný film z dielne Dreamworks bol (a stále je) veľmi príjemnym oživením medzi animákmi. Humor vychádzajúci z prác Woodyho Allena a neuveriteľné hlasové obsadenie (Allen, Sylvester Stallone, Gene Hackman, Jennifer Lopez a mnoho ďalších hviezd) dokáže stále potešiť. Veľká škoda, že ostáva v tieni pixarovského Života chrobáka. Kvalitatívne ho totiž v mnohom prekonáva. ()

Reklama

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Úžasný animák! Můj nejoblíbenější, vtipný a chytrý. Nejsem člověk, kterého animace a digitální triky oslňují - často bývají na úkor příběhu (rozuměj jen ku předvádění). To se "Z" naštěstí netýká. Marvenec Z je klasický příběh o "vyvoleném", ale tenhle vyvolený je neskutečně ukecaný a nejistý (asi i díky tomu, že ho mluví Allen :-)). Dokonce i v češtině je dobře nadabovaný. A nesmím opomenout výbornou hudbu... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Makat v mraveništi cynického Woodyho Allena zatraceně nebaví, často si stěžuje na gauči u psychiatra, v davu je bezvýznamný, ale přemýšlivý, a tak sbalí mravenčí princeznu a vydá se za velkou louži. A to díky kamarádovi s (moc fajn) hlasem Sylvestera Stallonea, se kterým si prohodí role, aby záhy zjistil, že se nachází uprostřed nebezpečného útoku proti krvežíznivým termitům. Přesto se brzy v přítomnosti princezny zase ocitne, o čemž se dozví i generál s hlasem Genea Hackmana, který ji chce za ženu. Výsledkem je nějaké to ponaučení, humor, dokonalá mimika hmyzu i fajn akce. Obrazové kompozice jsou moc povedené, davové scény zrovna tak. Svěží záležitost i po letech. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Parádní počítačový animák, na kterém je sice znát, že patřil mezi ty první, ale absolutně nic mu to na kvalitě neubírá. Film, u kterého se děti možná budou chvílemi nudit, protože styl humoru, narážek a vůbec celý příběh je určen spíš pro dospělejšího diváka. Výborně namluvené postavy (samozřejmě původní), skvěle prokomponovaná, rytmická a nápaditá hudba, která často perfektně balancuje na hraně vážně míněného klišé (třeba odkazy na "Skálu"). Film, který jednoznačně řadím do mého animákového Top10. A věřte, že to už u mě opravdu něco znamená. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (19)

  • Pesnička, na ktorú v bare tancujú mravce, sa volá "Guantanamera". (rador)
  • Při záběru na "obří" kelímek hraje hudba z původní Války světů (1953). (ČSFD)

Reklama

Reklama