Reklama

Reklama

Mozek, který neměl zemřít

(neoficiální název)
  • USA The Brain That Wouldn't Die (více)

Obsahy(1)

Podradný chirurg Dr. Bill Cortner (Herb Evers) vyvíja techniku transplantácie orgánov. Po autonehode so svojou priateľkou Jan Compton (Virginia Leith) Cortner zachráni iba jej hlavu a snaží sa nájsť ženu s pekným telom, ktorému by transplantoval Janinu hlavu... (matriosa)

Recenze (11)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Mozno dve hviezdicky pre tento film je vela, ale zaverecna kreatura ludskeho torza ukazana len na chvilu tento film vysvihlo navrch. Zvysok filmu sa niesol v neustalom kecani a obcas sa aj zabrdlo do laboratorii s tou zivou hlavou. Jedna vec tu bola nelogicka, ked na zaciatku filmu ten chlapik z horiaceho auta zachranil hlavu.. Jedna vec by ma zaujimala, ako to dokazal tak rychlo oddelit od zvysku tela bez naznaku, ze by nieco ostre pouzil na oddelenie hlavy od tela. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Úžasné hned od první scény: chirurg pantomimicky operuje (kamera ho asi měla zabírat trochu výš). Milerád bych splnil přání ženy s uřízlou hlavou (zemřít) hned, byla vrcholně nesympatická. Naopak dost sympatický mi byl hlavní antihrdina, a ani film mi jako úplná pitomost nepřišel, viděl jsem horší... ()

Reklama

woody odpad!

všechny recenze uživatele

Oh shit! Mluvící hlava!Nejasná zápletka! Divný konec (proč zničehonic se objevující monstrum zabíjí hlavní hrdiny a zachraňuje zničehonic se objevující spící děvu z hořícího papundeklu - promiňte laboratoře)?A proč je ta hlava namočená v lihu či v čom a přes pusu má pásku? A proč je 80 minut o ničem (jezdí se autem z jednoho domu do druhého a mluví se o jakých si věcech) aby bombastický závěr přišel v posledních 10 minutách?Tolik otázek a žádná odpověď...Nebýt toho, že je ten film na badmovies.org neštěkl by po něm ani vincent :-) ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Ty 2 hvězdy jsou za tu mini rvačku dvou ženských, z nichž ta černovláska měla fakt výstavní nohy (i zadek, samoz.) a za finální monstrum, na jeho ´´xichtě/hlavě´´ se maskéři, opravdu vyřádili. Jo a hl. postava (ne, nemyslím tu hlavu, mě by spíše zajímal ten zbytek, na hlavy já nikdy moc nebyl) toho nemrcoucha, měla blbou držku a otřesný účes.;-) Afro...hadr! Tomu jsem fakt přál smrt, páč vypadal tak debilně a neschopně a díky až Picassovskému monstru (Knížák by chcal blahem), jsem se dočkal a za to mu patří náš dík. Ten konec je stejně hovadina, páč II. od něj měl začínati samotný film, a jet dějově dál. Bylo by to o 100% lepší. ()

vincent

všechny recenze uživatele

Áno, áno. Mal som možnosť uvidieť túto z-tkovú perlu kinematografie: Má to veľa spoločného z Robot monster. Film bol tak zlý, že pár rokov po jeho natoční nemohol nájsť jeho režisér spoločnosť, ktorá by ho distribuovala. Film vás zavalí zlými hereckými výkonmi, nelogickosťou, stupídnym príbehom: Doktor experimentátor robí pokusy z amputovaním častí ľudského tela. Z toho vznikla šiškohlavová obluda (viď. foto) a jeho asistent tiež neobišiel naprázdno (viď. fotka vpravo dole. Všimnite si jeho komicky stiahnutú paprčku :) . Po nehode, keď jeho priateľke odsekne hlavu (ktorá aj napriek tejto závažnej strate dokáže hýbať rukami), sa doktorko rozbehne do svojho laboratória, kde hlavu oživí a zvyšok filmu strávi hľadaním "darkyne" zvyšku tela. Hlava priateľky je samozrejme proti, zmutovaná príšera stále búcha na zamknuté dvere svojej cimry a asisent je v pomykove, pretože nevie čo má robiť. Film je zakončený skutočne dramatickou scénou, ktorá nemá hlavu ani pätu. Hrá v ňom dokopy možno 10 hercov a odohráva sa väčšinou v skutočne lacných exteriéroch. Budem sa opakovať, ale je to tak strašne zlé až je to krásne. Čiže má to niečo z "odpad"-u ale siaha to až k piatim hviezdam. Wood nebol jediný. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen kolem Tarrytownu v New Yorku. (griph)
  • Film byl dokončen v roce 1959 pod pracovním názvem „The Black Door“, ale nebyl vydán až do 3. května 1962, kdy vyšel pod novým názvem The Brain That Wouldn't Die. (griph)

Reklama

Reklama