Reklama

Reklama

Zkratky ke štěstí

  • USA Shortcut to Happiness (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinou této modernizované verze klasické povídky Stephena Vincenta Beneta "Ďábel a Daniel Webster" je neúspěšný spisovatel Jabez Stone (Alec Baldwin), který kvůli literární kariéře upíše svou duši ďáblu (Jennifer Love Hewitt). Když se ale ukáže, že obchod není zdaleka tak úžasný, jak se zpočátku zdálo, obrátí se Jabez na slavného právníka Daniela Webstera (Anthony Hopkins) a požádá ho, aby mu pomohl se ze smlouvy vyvázat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit. Námět je dělaný vyloženě pro divadlo, co nepotřebuje žádné mimořádné exteriéry a je ve své podstatě zajímavý. Jenže film a divadlo jsou dvě odlišné záležitosti a to, co může být na divadelních prknech naprostá bomba, je ve filmu pouhým šlapáním vody plné klišé a prázdných dialogů. 50% ()

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Takové filmy bych raději ani nehodnotil. Afektované ženy, jejichž ječák víc provokuje ke vzteku než ke smíchu, známé hvězdy, které protápou komedií bez toho, aby vyvolaly byť jen úsměv (nemyslím tím ten útrpný) a děj který spěje po ozubených kolech do pekla. Ty dvě hvězdy jsou za to, že jsem dneska asi nějakej vyměklej. A mám rád Aleka Baldwina a krásnou Jennifer - ta je moje Love... ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Upocená moralita, která navíc končí ubíjejícně nudným vystoupením před spoudem. Místo vrcholné obhajoby či obžaloby, která by konečně diváka strhla, se dočkáme jen nezáživného plkání s natolik chatrnými argumenty, že by je roznesl na kopytech i právník okresního formátu. Ve srovnání s tímto filmem kontumačně vtipem vítězí všechny české pohádky, kde čert neprozřetelně uzavře smlouvu s chalupníkem. /11. 2. 2011/ ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Chystáte se udělat obchod se svou duší? To už je na věky, tak si to nevyplýtvejte na nějaké hloupé malichernosti. Tak co chcete nejvíc ze všeho na světě? 10 let je velice málo na smlouvu z Ďáblem. Smutný film plný "dobrých skutků" a herecky krásně obsazený. Sabez Stone vs. Onen svět. Závěrečná řeč Ďábla (Jennifer Love Hewitt ) byla mrazivá. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Anthony Hopkins, Jennifer Love Hewitt a Alec Baldwin, to je docela silná herecká skvadra na tak jednoduchou morální historku. Kdybyste to nevěděli, dozvíte se v prvních minutách filmu, že ke štěstí nevedou zkratky a vše je potřeba si tvrdě vydřít a vydobýt. Protože jinak z toho člověk nemá radost. Jenže pak se o tom ještě rozjede příběh na hodinu a půl neúspěšného spisovatele, který se díky řetezu smůly upíše krásné ďáblici, aby ji ke konci filmu po americkém způsobu poslal k soudu, kde se rozhodne, zda ďáblice splnila své sliby. Jako - ponaučení je hezké, herci hrají moc hezky, ale jinak je to celé takové - ploché. Chybí tomu dravější nápad, dopředu tušíte, co se stane a jak to dopadne, takže vás nic neláká držet hlavnímu hrdinovi palce... Zase na druhé straně film nevydírá nemocnými zvířátky nebo dětmi. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Poté, co Bob Yari zakoupil práva na film, změnil se název The Devil & Daniel Webster na Shortcut to Happiness. (HappySmile)
  • Film byl natočen už v roce 2001, ale několik let ležel v šuplíku, protože nebylo dost financí na dokončení jeho postprodukce. Produkční společnost My Own Worst Enemy odkoupila práva na titul a v roce 2007 film vydala. (HappySmile)

Reklama

Reklama