Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se rozzlobí, tak už je nic nezastaví! Detektiv seržant Joe Friday se – podobně jako jeho strýc – dal kdysi k policii, aby chránil „Město andělů” před zločinci a korupcí. Jednoho dne Joe společně se svým partnerem Pepem Streebekem náhodně objevuje, že o vládu ve městě usiluje reverend Jonathan Whirley. Proto se oba policisté pokusí jeho ďábelskému plánu zabránit. Začíná nerovný a téměř prohraný boj. Zatímco Joe proti protivníkovi v každé situaci bojuje jen v povolených mezích paragrafů a zákona, reverendovi v realizaci tajného plánu pomáhá ozbrojené komando a zkorumpovaná policejní komisařka… Hlavní postavu – s neobyčejným citem pro nadsázku – ztvárnil Tom Hanks. Začínal v televizních seriálech. Pozornost na sebe ale upoutal ve filmech Blázni a dobrovolníci, Velký a Ohňostroj marnosti. Jeho místo mezi filmovými hvězdami Hollywoodu pak už jen potvrdily snímky Samotář v Seattlu, Philadelphia, Forrest Gump či Apollo 13. Neméně působivě mu přihrává rovněž komediálně nadaný herec Dan Aykroyd, jenž se prosadil před kamerou v duchařském diptychu Krotitelé duchů a Krotitelé duchů II. Kromě toho silně zaujal například ve filmu Řidič slečny Daisy a hudebních komediích Bratři Bluesovi a Blues Brothers 2000. „Ďábelského“ reverenda zde s neobyčejnou chutí zahrál Christopher Plummer (rozený 1929), známý z filmů Za zvuků hudby, Waterloo, Muž, který chtěl být králem, Hrát za každou cenu či seriálové adaptace románu Colleen McCulloughové Ptáci v trní. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

imaginer21 

všechny recenze uživatele

Hodně nevtipná komedie, které ovšem nelze upřít kvalitu herectví tehdy teprve budoucích holywoodských legend (zejména Hankse). Potěšil Harry Morgan (plukovník Potter z MASHe) coby vedoucí policejního oddělení; škoda, že nedostal více prostoru. Onu buddy "křeč" způsobil především opravdu nekvalitně napsaný blok dialogů, které prostě neuměly využít kvality jinak fakt zdařilého hereckého ansáblu, a tak jsme svědky spíše epizodních nedotažených gagů než nějakého uceleného proudu hlášek. Film mě zajímal jen proto, že sám Hanks k němu vypráví historku o vzniklém bonusu - rapovému videoklipu City of Crime, který oproti celé té filmové nudě je opravdovým klenotem (a chvála bohu za jeho zdigitalizování z VHS formátu, z čehož mají radost hlavně Hanksovy děti, co tuhle hudební blbovinku občas na tatíka vytáhnou :)) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dlouho před tím než Stiller s Wilsonem vysekli svou parodii/poctu Starskymu a Hutchovi, udělali v osmdesátkách Ayckroyd s Hanksem to samé pro jinou americkou televizní klasiku nejklasikovatější, žánrotvorný policejní seriál z 50. let DRAGNET, na který se odkazovalo i v L.A. - PŘÍSNĚ TAJNÉ. Hned v úvodu je parafrázována seriálová znělka včetně stylového remixu hudebního motivu a dočkáme se i tradičních monologů a seriálové hlášky "JEN FAKTA.", vystihující realistického ducha seriálu, a policejního šéfa si zahrál Harry Morgan (plukovník Potter z M.A.S.H.), který hrál jednu z hlavních rolí v barevném pokračování sriálu v 60. letech. Ayckroyd na odkazu seriálu vystavěl průměrnou buddy akční komedii 80. let, která to moc nerozčísne ani s humorem (vede výslech s kreativním využitím šuplíku nebo akce s hadem a drogami) ani s akcí, a nebýt napojení na kultovní seriál, nebyla by absolutně ničím zajímavá. Přijít s tímhle v konkurenci SMRTONOSNÉ ZBRANĚ nebo POLICAJTA V BEVERLY HILLS bylo hodně mimo. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dan Aykroyd coby zkušený, avšak hloupý detektiv a Tom Hanks jako nováček, coby chytrý parťák. Osmdesátkovové buddy movie slouží jako filmová parodie klasického televizního seriálu 'Dragnet' (1951), ve kterém si mimo jiné zopakoval roli Harry Morgan. A jak už to tak bývá, oba detektivové vyšetřují sérii vražd a to s vervou sobě vlastní. Protože se jedná pouze o komedii, nejsou tu žádné akční scény v podobě automobilových honiček, přestřelek, rvaček a dalších. A zřejmě asi právě v tom hodně ztrácí na bodech. Ono i pod slovem parodie si divák představí zcela něco jiného. Úsměvných scén je tu sice více než dost, takže humorem opojený divák má šanci se pobavit, ale na vtípcích značně zapracoval zub času, takže v dnešní době to to zase až taková pecka není. Každopádně na obyčejné, víkendové odpočinkové odpoledne  postačí. ()

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Dobrý herecký výkon Toma Hankse, který do filmu přidal vtipných scén a hlášek a celkově jeho působení na filmovém plátně je jedna velká komedie! Na druhou stranu druhá hlavní role v podání Dana Aykroyda snímku hodně ubrala, absolutně nesympatický herecký výkon! Takže 50:50! Co mi na filmu ještě vadilo, byl pohádkový vztah zmíněného Aykroyda a jeho dívky Alexandry Paulové! Nechutně přeslazené! A abych to znovu vyrovnal, tak hlavní záporná postava Christopher Plummer je bezkonkurenční! Je vidět, že s filmu si odnesete smíšené pocity, ale myslím, že převažují ty lepší díky Tomu Hanksovi! Kdo má rád americké oddechové komedie s trochou nadsázky z tohoto období, nepohrdne! ()

`barocco 

všechny recenze uživatele

Dan Aykroydov scenarsky rukopis je citatelny vo filme, takze typicka Aykroydovka. Sam Aykroyd priznava ze si tymto filmom splnil chlapcensky sen, zahrat a napisat scenar k televiznej postave zo serialu z sestdesiatych rokov s nazvom Dragnet, vysetrovatela L. A. policie serzanta Joe Fridaya. Je to stale nadpriemerna komedia avsak viem si predstavit o co lepsi by to bol snimok keby ten film tocil Landis, ten reziser ktory reziroval Aykroydov snat najkultovejsi film Blues Brothers, on spolu s Ivanom Raitmanom vedeli najlepsie pretavit Aykroydov typicky naznakovy komedialny humor do filmovej podoby.... Dalej Aykoridov hlasovy prednes jeho postav je tak specifiky ze sa oplati pozriet si aj tento film v povodnom zneni a zabudnut na dabing... DVD vsak z neviem akeho dovodu chybaju ceske titulky hoci disponuje ceskym dabingom, co je velka skoda. Dan Aykroyd v originalnom zneni je skutocne najoriginalnejsi a kazde nadabovanie straca z podania jeho originalneho sucheho humoru..... Tom Hanks ako sekundant vysetrovatela Piatka (Friday) je samozrejme vynikajuci, ako takmer vzdy.... ()

Galerie (60)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo v Los Angeles v lokalitách Sisters of the Immaculate Heart of Mary (vzdělávací institut), Burton W. Chace Park, Griffith Observatory (observatoř v Los Angeles), Venice (městská čtvrť v Los Angeles), Brown Derby restaurant, City Hall Los Angeles (Radnice Los Angeles), Zoo & Botanical Gardens (Zoologická a botanická zahrada), Police Department (Policejní oddělení), Echo Park Los Angeles (městská čtvrť v Los Angeles), Van Nuys (městská čtvrť v Los Angeles), Marina del Rey (přímořská komunita v Los Angeles County), Inglewood Park Cemetery (hřbitov v Inglewoodu), Bel Air (městská čtvrť v Los Angeles), Van Nuys Airport (veřejné letiště ve čtvrti Van Nuys), 101 South Main Street (restaurace v Kentucky). (GASTON73)

Reklama

Reklama