Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možný konec světa začíná, když do arizonské pouště dopadne obří meteorit. Harry Block, geolog zaměstnaný na nedaleké univerzitě, se vydá na místo dopadu. Doprovází ho kamarád a kolega Ira Kane, zneuznaný vědec, který kdysi pracoval pro armádu. V jeskyni najdou meteorit, z nějž vytéká podivná tekutina. Jsou překvapeni, že stačilo pár hodin, aby se na jeho povrchu objevil mech. Ve vzorcích objeví jednobuněčné organismy, které mají mnohem rozmanitější DNA, než je pozemská. Ira věří, že je to příležitost rehabilitovat se, jenže vzápětí je jeskyně uzavřena armádou. I přesto se Irovi a Harrymu tam podaří dostat. Jeskyně je plná zvláštních tvorů, kteří se vzájemně požírají. Další dny se v městečku začínají objevovat další divné bytosti, které vzápětí hynou, protože se udusí pozemskou atmosférou. Podle Iry je ovšem jen otázkou času, kdy se mimozemský život přizpůsobí pozemské atmosféře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Terva 

všechny recenze uživatele

Již od začátku má snímek humorný náboj a ten zůstane skoro po celou dobu. CITÁT - Přežije to ?.............. Řadím tento snímek mezi své velmi oblíbené a vždy jednou za rok - dva si jej pouštím. CITÁT - To je veterán Buick Riviera 1973.......... DVOJ DIALOG ( Mezi dialogy je časová mezera ) HARRY BLACK pardon BLOCK ( Orlando Jones ) - Nejsem biolog, ale kolik buněk má jednobuněčný organizmus ? IRA ( David Duchovny ) - Jest - li chceš být vědecká kapacita, musíš se tak začít chovat. HARRY - Tak se podívej sám. ..........IRA - Dělí se. HARRY - Oni to nedělají sexem ? IRA - Nemají čas. NADINE ( Katharine Towne ) - Chudáčci. CITÁT - Nech toho nebo budeš mít co dělat s flustrovaným tancmistrem............ Plno pěkných dialogů, zábavné situace, humor a dobrodružství, to mě na snímku baví, že se člověk prostě baví. CITÁT - Jsem frigidní treska bezešpetky humoru, co potřebuje dobrýho jezdce.......... A základní citát tohoto příběhu zní : Myslíte si, že na nás útočí vetřelci ?........... Scéna v obchodním domě je nádherná, dojemná a lehce strašidelná. CITÁT - To je drak !!!!!........ Scéna je podkreslena chaosem, řevem a nádhernou hudbou, ke konci i zpěvem. DIALOG - IRA : Ustup trochu, budu střílet. BLOCK : Ne, nech ho, zabiju ho sám............ Povedené je i zakončení této scény. CITÁT - Co si dáte ? Křidýlko nebo stehýnko ?........ Já za to nemohu, ale ten film je prostě sranda a zatím se mi neomrzel. CITÁT - Jak to víte ? Nikdy nic nevíte !.......... Jen se nebojte, vložte dvd do přehravače, vemte si dalekohled, šálek kakaa a umejte vetřelcům hlavy. CITÁT - Budu řídit......... Trikově povedené, dobrý herci, pěkná hudba....pohodička. Co chcete víc ? Ve filmu mimo jiné zazní Buckcherry se songem "Borderline" nebo Self se songem "Out With a Bang". Také musím připomenout smajlíka "Evolutions" se třema očima. CITÁT - Vrať mi kamaráda, svěrači svraštělá!!!!!...... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keďže to nie je tak nabubrelé ako Muži v čiernom, tak je to sympatickejšie. Super námet je zrežírovaný fajn, obsahuje aj zopár scenáristických nápadov, len tomu zúfalo chýbajú šťavnatejšie a vtipnejšie dialógy. Čo je skutočne dosť prekvapujúce, keď tie fóriky vymýšľajú hneď traja scenáristi, ale možno práve v tom bol ten problém. Selén príjemne prekvapil, nakoniec celé dielko posunul aspoň k tomu priemeru. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Evoluce je pohodová "klasika" se sympatickým obsazením, množstvím malých i přerostlých příšer a se spoustou scén, které jsou sice klišé, ale i tak pobaví. Věčně padající Allison (J. Moore) a lehce trapný Wayne (S. W. Scott) jsou postavy, které mi nejvíce utkvěly v paměti. Zkrátka nenáročná oddychovka, která se nesmí brát moc vážně (ona samotná se tak též nebere). P. S. Super reklama na Head & Shoulders! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hrůzný a fatální omyl. Tohle není jemnohumorná, chytrá a ironická sci-fi komedie, kterou jsem se sympaťákem Duchovnym a oduševnělou kráskou Juliannou očekával, tohle je prvoplánově stupidní "ha-ha-ha" komedie ve stylu jiných stupidních crazykomedií, jen to prdění a defekování v ní chybí. Ale je v ní megaklystýr hasičskou stříkačkou. Trojlístek 'legračních' a 'vtipných' dementů (promiň Davide) mě postupně krkal čím dál tím víc a dokoukal jsem to jen kvůli zajímavým emzákům a Julianně. Mou nelibost a nesouhlas neobměkčil ani odlehčený konec. A teď zase hodně dlouho nechci vidět žádnou crazykomedii. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

V hnízdě nenáročné pop-cornové zábavy se vyklubalo povedené ptáče. Nejdříve jsem si myslel, že to bude takový nějaký nemastný/neslaný nedonošenec. Není se čemu divit, chtěl jsem toho prcka srovnávat s daleko "honosnějšími" ptačími druhy... ale dost už pseudopoetických plků. ;o) Skutečně: ten film není radno srovnávat s artovými kousky. Je vytvořen pro zcela jiný účel a obecenstvo. A v rámci těchto podmínek jde imho o velmi zdařilý kus. Když jsem viděl film poprvé, dal jsem 3 hvězdičky; přiznávám, příliš jsem srovnával s díly, které mají jakési "vyšší ambice". ;o) Při druhém sledování jsem se nechal prachobyčejně bavit... a byl jsem nadmíru spokojen. Shrnuto a podtrženo: Nenáročná, ale vyvedená komedie. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Na konci filmu, těsně před titulky, je krátká reklama na šampon Head & Shoulders, v níž hrají představitelé hlavních mužských hrdinovů (Seann William Scott, David Duchovny, Orlando Jones). Reklama končí tím, že všichni tři zvednou ruce a v nich drží lahev H&S. Orlando Jones ji však drží obráceně. (Johnec)
  • Na začátku filmu, když třídní „tupouni“ ukazují, že namísto A dostali C-, je na obalech vidět nápis "Blue Book". To byl projekt americké vlády zabývající se výzkumem UFO. (Rubicon)

Reklama

Reklama