Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krotitelům duchů se nevede nejlépe. Doktor Venkman se živí jako moderátor nudného televizního pořadu o telepatii a Raymond s Winstonem vystupují na večírcích. Jediný Egon dál zkoumá paranormální jevy. Jenže démonické síly opět vystrkují drápy. Kníže Vigo z Moldávie, jehož obraz je restaurován v newyorském muzeu, ovládne mysl dotěrného restaurátora Janoše Pohy, jehož prostřednictvím unese dvouletého syna Dany Barrettové Oscara. V kanalizaci pod městem se objeví podivný sliz, živící se negativními emocemi a také negativní emoce probouzející. A když v přístavu přistane Titanic, je definitivně jasné, že Krotitelé duchů musí opět vytáhnout do boje. Nejdůležitější bude zachránit Danino dítě, protože právě to si Vigo vybral pro své nové vtělení. Jestli se mu podaří přemístit z obrazu do těla z masa a kostí, pak se nejen New York ocitne v opravdu vážných potížích. Jenže Vigo, podporován řekou negativního slizu, je pro čtveřici hrdinů možná příliš mocný, a tak je potřeba kontrovat pořádnou dávkou pozitivní energie. Musejí se zapojit všichni Newyorčané. (TV Nova)

(více)

Recenze (350)

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 3* Ze vzpomínek zkusím sepsat komentáře k této kultovní komedii a jeho pokračování. Velký podíl na mém hodnocení je fakt, že jsem ho viděl ještě někdy kolem revoluce v letním bijáku, kde to byla ta správná podívaná. Je to originální komedie a trošku parodie, kde ke komerčnímu úspěchu pomohli známí herci, na tu dobru dobré efekty i známá písnička. Dvojka nebyla špatná, ale původní kouzlo nového už v ní chybí. Přesto i ta je zábavná a stojí za to, narozdíl od mnohých pokračování, které jen parazitují na slávě jedničky. Nevím jak bych soudil v dnešní době, tak zůstane jen u nostalgických známek a třeba někdy upravím po repríze. Feministický remake z loňského roku mě vůbec neláká. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Shit 

všechny recenze uživatele

O něco horší než první díl, ale stále hodně vtipný a se skvělým Billem Murrayem a s ostatními výbornými herci, který zůstali z prvního dílu jako Dan Aykroyd nebo Sigourney Weaver, což se v kvalitě filmu odrazilo. Možná se dal vymyslet o kousek lepší protivník než sliz, kterej se živí špatnou náladou, ale zase se tomu nemůže upřít originalita a hlavně to má zase na tu dobu skvělý triky, takže Ivan Reitman natočil další výbornej duchařskej film ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

(Hodnotím v 33 letech po nedávné repríze) Dvojka je překvapivě víc řemeslně promáklá než jednička, jako by se snad Reitman víc snažil, ubylo trapných scén a nápady na efektní sekvence jsou drzé - použít Sochu svobody jen na rozbití střechy muzea a pak jí nechat válet v ulicích, to je prostě anarchie. Na dvojce mě opravdu děsilo obsazení Petera MacNicola, opravdu příšerný úchyl - a jsem opravdu rád, že Kaplický nezprznil Letnou svým hnusným kopcem slizu, protože moc dobře vidíme, jak to ve filmu dopadlo s Guggenheimovým muzeem (zdravím Michala :). Pořád dobrá zábava. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Celý svůj původní komentář k tomuto filmu jsem přepsal poté, co jsem zhlédnul jedničku a v krátkém sledu i dvojku a oživil si paměť. V mém původním komentáři jsem psal, že je tento film lepší, než jednička. To sice není, ale není na tom tak hrozně. Není to špatný film, jen ze začátku trochu pokulhává a v některých chvílích jedničku kopíruje. Ale zase k příjemnému hereckému obsazení přibyl Peter MacNicol. Vigo byl chvílemi děsivý, sliz byl slizký a Bill Murray zase sypal suché hlášky na všechny strany. Je to dost podceňované pokračování, není to zas tak špatné a minimálně hodnocení okolo 75% by si tento film zasloužil. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Trapná kopie už tak slabé jedničky přináší snad jenom o poznání dražší (tj. lepší) triky a mírně „duchařskou“ atmosféru. Jako malý capart jsem tento film sjel nejednou a pokaždé mě nadchl. Jenže trvanlivost hitů dětství bývá značně omezená. O nějaký ten rok později obvykle zjistíte, že to byl pouze další brak, na který je lepší jen nostalgicky – nevizuálně – vzpomínat. A právě z nostalgie jsou ty mé tři hvězdičky. 60% Zajímavé komentáře: tron, Visáč ()

Galerie (93)

Zajímavosti (23)

  • Přestože film končí na Nový rok, tudíž se hlavní část děje odehrává kolem Vánoc, tak v New Yorku chybějí vánoční ozdoby. (griph)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 112,5 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 215,4 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama