Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krotitelům duchů se nevede nejlépe. Doktor Venkman se živí jako moderátor nudného televizního pořadu o telepatii a Raymond s Winstonem vystupují na večírcích. Jediný Egon dál zkoumá paranormální jevy. Jenže démonické síly opět vystrkují drápy. Kníže Vigo z Moldávie, jehož obraz je restaurován v newyorském muzeu, ovládne mysl dotěrného restaurátora Janoše Pohy, jehož prostřednictvím unese dvouletého syna Dany Barrettové Oscara. V kanalizaci pod městem se objeví podivný sliz, živící se negativními emocemi a také negativní emoce probouzející. A když v přístavu přistane Titanic, je definitivně jasné, že Krotitelé duchů musí opět vytáhnout do boje. Nejdůležitější bude zachránit Danino dítě, protože právě to si Vigo vybral pro své nové vtělení. Jestli se mu podaří přemístit z obrazu do těla z masa a kostí, pak se nejen New York ocitne v opravdu vážných potížích. Jenže Vigo, podporován řekou negativního slizu, je pro čtveřici hrdinů možná příliš mocný, a tak je potřeba kontrovat pořádnou dávkou pozitivní energie. Musejí se zapojit všichni Newyorčané. (TV Nova)

(více)

Recenze (351)

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Že pokračování veleúspěšných snímků nemohou překonat svůj originál? Věc názoru. V mých očích, jsou totiž druzí krotitelé ještě o chloupek zábavnější. Možná mi vyhovovalo značné přitemnění příběhu, který nese i hororové prvky, ale především mě daleko více uspokojilo vyvrcholení. Panáček Michellin mě už jako dítě zklamal, narozdíl od Vigga ksichtícího se z rámu, který ještě hodně dlouho provázel moje spaní. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než jednička. Jednoduše chybí moment překvapení. Všechno známe z dřívějška. Film trpí typickým neduhem dvojek - vše je velkolepější a přeplácanější. No výtvarná stylizace je pořád hodně fajn. Ale ten obrazový záporák se dvakrát moc nepovedl. Každopádně v kontextu dnešních "komedií" jsou Ghostbusters II nadprůměr. 70%. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Viete čo, ono to nie je ktovie ako super, no zábava a pohodový film to je. Chvíľkami to hlúpo robilo vážne situácie, najmä s braním dieťaťa duchom, ale vylepšila to napríklad scéna s chodiacou Sochou slobody. Koniec 80. rokov a takáto komédia k sebe pasujú, scenár a dej menej zaujímavý, pretkaný zbytočnosťami, no milý. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

O něco horší než první díl, ale stále hodně vtipný a se skvělým Billem Murrayem a s ostatními výbornými herci, který zůstali z prvního dílu jako Dan Aykroyd nebo Sigourney Weaver, což se v kvalitě filmu odrazilo. Možná se dal vymyslet o kousek lepší protivník než sliz, kterej se živí špatnou náladou, ale zase se tomu nemůže upřít originalita a hlavně to má zase na tu dobu skvělý triky, takže Ivan Reitman natočil další výbornej duchařskej film ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Druhý díl přichází pět let po geniální jedničce. Krotitelé duchů jsou už zapomenuti a bez práce. To vše změní jeden obraz karpatského tyrana Viga. Daleko více je druhý díl komedií než předchůdce. Samozřejmě většinu vtipů zajišťuje Bill Murray, ale dobře mu (na)hrávají i ostatní členové týmu. Plusem je Peter MacNicol jako Jánuš (skvělý dabing Jiřího Prágra viz hláška "Jen jsem se náhodou postavil"). Hláškují tu snad všichni - "Oni mi pomohli, když jsem se změnil ve psa" , "Jak se jich mám zbavit? Vysvětlete jim, že neexistují!". Jen tu chybí více chytání duchů (až na scénu u soudu)- naopak se zde bude(me) koupat v slizu. Jen nevím proč dvojka u nás není stále na DVD. Hodnocení OST: Edelman vystřídal Bersteina a je to krapet slabší. I tak je hudba podařená a drží v napětí. 7/10 ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • V rozhovoru pro Entertainment Weekly Bill Murray (Peter Venkman) přiznal zklamání ze směru, jakým se pokračování ubíralo. Komentoval to slovy: "It was a whole lot of slime, and not much of us." ("Byla tam spousta slizu a málo nás.") (FilmFan24)

Reklama

Reklama