Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krotitelům duchů se nevede nejlépe. Doktor Venkman se živí jako moderátor nudného televizního pořadu o telepatii a Raymond s Winstonem vystupují na večírcích. Jediný Egon dál zkoumá paranormální jevy. Jenže démonické síly opět vystrkují drápy. Kníže Vigo z Moldávie, jehož obraz je restaurován v newyorském muzeu, ovládne mysl dotěrného restaurátora Janoše Pohy, jehož prostřednictvím unese dvouletého syna Dany Barrettové Oscara. V kanalizaci pod městem se objeví podivný sliz, živící se negativními emocemi a také negativní emoce probouzející. A když v přístavu přistane Titanic, je definitivně jasné, že Krotitelé duchů musí opět vytáhnout do boje. Nejdůležitější bude zachránit Danino dítě, protože právě to si Vigo vybral pro své nové vtělení. Jestli se mu podaří přemístit z obrazu do těla z masa a kostí, pak se nejen New York ocitne v opravdu vážných potížích. Jenže Vigo, podporován řekou negativního slizu, je pro čtveřici hrdinů možná příliš mocný, a tak je potřeba kontrovat pořádnou dávkou pozitivní energie. Musejí se zapojit všichni Newyorčané. (TV Nova)

(více)

Recenze (352)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

O pokračování Krotitelů duchů se dá napsat v podstatě totéž, co o jedničce. Stejný režisér, producent i herecký tým. Velmi podobný děj a totožné publikum. Stejně jako jednička měla dvojka velmi slušný komerční ohlas, je to profesionálně udělený studiový film, kterému se dá vytknout snad jen to, že mu schází originalita prvního dílu. Celkový dojem: 70 %. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V niečom je ten film istejší, ako jeho predchodca. Postavy síce neprešli žiadnou výraznou zmenou, ale čo sa týka príbehu snaží sa byť trošku iný. Hoci len v expozícií. Potom to postupne prechádza do zaužívaných žánrových klišé, kde sem tam prekvapí nápad ( socha slobody). Fikčný svet v tomto prípade funguje a dá sa na ňom pobaviť. Dokonca evokuje miestami pocit, že by sa žiadalo do toho sveta ešte vrátiť, hoci by sa mi žiadal premyslenejší koncept, vďaka ktorému by sme sa mohli dozvedieť o množstve vecí trošku hlbšie. Lenže rovnako ako v prípade prvej časti, aj tu som trošku prespal dobu. Hoci je to stále pozerateľné, mňa osobne to už nemá veľmi čím zaujať. Hoci veľmi oceňujem výkon Moranisa a Ramisa. Tí sa mi páčili asi najviac. Uvidíme ako si s látkou poradí syn Jason. ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Že pokračování veleúspěšných snímků nemohou překonat svůj originál? Věc názoru. V mých očích, jsou totiž druzí krotitelé ještě o chloupek zábavnější. Možná mi vyhovovalo značné přitemnění příběhu, který nese i hororové prvky, ale především mě daleko více uspokojilo vyvrcholení. Panáček Michellin mě už jako dítě zklamal, narozdíl od Vigga ksichtícího se z rámu, který ještě hodně dlouho provázel moje spaní. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kus hollywoodské historie. Většina druhých dílů se snaží vychytat mouchy prvních kousků a hlavně znovu slušně vydělat, tu a tam se to podaří, většinou ale tvůrci nasekají další hrubky. Takoví druzí Vetřelci nebo druhé terminátoří dobrodružství jsou nicméně jasnými důkazy, že kolikrát to jde i lépe. Návrat našich neohrožených hrdinů vnímám stejně. Navíc nostalgie jít stranou ani nemůže, k nadprůměru druhé Krotitele duchů táhne opět výborná atmosféra, vypointované dialogy a skvělé postavy, včetně krutého přízraku Viga, který sestoupil z obrazu, aby mohl v novém (novorozeneckém) těle ovládnout svět. Právě toho si z dvojky pamatuju nejvíc, stejně jako bublající slizovou řeku v opuštěné šachtě pod městem, ve které se kupí negativní energie. I po letech fajn rodinné kino. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Můžu napsat totéž co k prvnímu dílu, ony oba filmy jsou naprosto rovnocenné. Už to není na pět hvězd, protože to zkrátka není děsivé, ale i druhý díl je připomínkou bezstarostnosti a pohody osmdesátých let. Krotitelé čelí opět byrokracii, zákazům, ocitnou se dokonce v blázinci, ale nakonec zachrání den. Je tu spousta vtípků o které se stará hlavně Bill Murray, sympatické postavy, hodně romantiky a pár suprových efektů. Příjezd Titanicu, řeka slizu nebo kráčející Socha svobody nemají chybu. A Vigo má opravdu šmrnc. Jediná výtka je k hudbě, kde geniální motiv je rozmělněn nějakým pošahaným hiphopem. Celkově stále pohodová neurážející zábava. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Bill Murray (Peter Venkman) souhlasil i s účastí na případném třetím dílu, ale stál si za tím, že v něm bude hrát jen několik minut na začátku a pak jeho postava zemře. Zbytek filmu chtěl odehrát jako duch. Nikdo s jeho nápadem nesouhlasil a tak na další pokračování v té době nedošlo. (Maark)
  • V rozhovoru pro Entertainment Weekly Bill Murray (Peter Venkman) přiznal zklamání ze směru, jakým se pokračování ubíralo. Komentoval to slovy: "It was a whole lot of slime, and not much of us." ("Byla tam spousta slizu a málo nás.") (FilmFan24)
  • V traileru někdo zavolá, že připlul Titanic a Peter Venkman (Bill Murray) odpoví: "Lepší pozdě než nikdy." Ve filmu samotném to ale řekne pracovník doků v podání Cheeche Marina. (FilmFan24)

Reklama

Reklama