Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krotitelům duchů se nevede nejlépe. Doktor Venkman se živí jako moderátor nudného televizního pořadu o telepatii a Raymond s Winstonem vystupují na večírcích. Jediný Egon dál zkoumá paranormální jevy. Jenže démonické síly opět vystrkují drápy. Kníže Vigo z Moldávie, jehož obraz je restaurován v newyorském muzeu, ovládne mysl dotěrného restaurátora Janoše Pohy, jehož prostřednictvím unese dvouletého syna Dany Barrettové Oscara. V kanalizaci pod městem se objeví podivný sliz, živící se negativními emocemi a také negativní emoce probouzející. A když v přístavu přistane Titanic, je definitivně jasné, že Krotitelé duchů musí opět vytáhnout do boje. Nejdůležitější bude zachránit Danino dítě, protože právě to si Vigo vybral pro své nové vtělení. Jestli se mu podaří přemístit z obrazu do těla z masa a kostí, pak se nejen New York ocitne v opravdu vážných potížích. Jenže Vigo, podporován řekou negativního slizu, je pro čtveřici hrdinů možná příliš mocný, a tak je potřeba kontrovat pořádnou dávkou pozitivní energie. Musejí se zapojit všichni Newyorčané. (TV Nova)

(více)

Recenze (352)

anli 

všechny recenze uživatele

Pokracovani ducharskeho hitu prakticky se stejnym tymem.K hercum pribyl vynikajici Peter MacNicol a jeho kreace je uzasna.Myslim,ze druhy film nijak vyrazne nezaostava za prvnim a ve vetsine filmu se mu vyrovna.Opet vyborny a vtipny scenar,zrezirovany s patricnym ducharskym vkusem.K tomu vynikajici ustredni trio,ktere hraje,i kdyz nehraje a opet se na to divame znovu a zas.Socha svobody skvela,na svou dobu obzvlast.Snad malinko preamerikanizovany konec,ale zas nijak zvlast me nevadil a nutno rict,ze znam mnohem,mnohem horsi.Takhle dobrych ducharskych komedii je vskutku velmi malo.Takze davam jasne ducharskych 85%. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než jednička. Jednoduše chybí moment překvapení. Všechno známe z dřívějška. Film trpí typickým neduhem dvojek - vše je velkolepější a přeplácanější. No výtvarná stylizace je pořád hodně fajn. Ale ten obrazový záporák se dvakrát moc nepovedl. Každopádně v kontextu dnešních "komedií" jsou Ghostbusters II nadprůměr. 70%. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Dvojka má možná o něco menší drajv, ale je to dané tím, že v podstatě opakuje totéž v bledě modrém, jako jednička. Chlapíci se téměř upadlí v zapomenutí znovu dostanou do akce, neboť Zlo nikdy nespí. Několik skvělých nápadů a dostatečně sehraná parta hlavních hrdinů drží laťku dostatečně vysoko. 85% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Můžu napsat totéž co k prvnímu dílu, ony oba filmy jsou naprosto rovnocenné. Už to není na pět hvězd, protože to zkrátka není děsivé, ale i druhý díl je připomínkou bezstarostnosti a pohody osmdesátých let. Krotitelé čelí opět byrokracii, zákazům, ocitnou se dokonce v blázinci, ale nakonec zachrání den. Je tu spousta vtípků o které se stará hlavně Bill Murray, sympatické postavy, hodně romantiky a pár suprových efektů. Příjezd Titanicu, řeka slizu nebo kráčející Socha svobody nemají chybu. A Vigo má opravdu šmrnc. Jediná výtka je k hudbě, kde geniální motiv je rozmělněn nějakým pošahaným hiphopem. Celkově stále pohodová neurážející zábava. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kšefty už nejdou tak dobře jak dřív, a zbývající z Krotitelů duchů si už jen přivydělávají vyprávěním strašidelných historek v mateřských školkách. To vše až do okamžiku, kdy se pod městem objeví řeka podivného slizu, která míří k městskému muzeu. Všichni, co se slizem přijdou do styku, se okamžitě stávají agresivními ke svému okolí. A nyní je opět ten správný čas, aby se Krotitelé duchů dali dohromady, a celé záhadě přišli na kloub ... Dvojka Krotitelů je přece jen o chloupeček lepší, než jednička (ale o velmi malý chloupeček). Před lety to samozřejmě byla filmová bomba, ale z dnešního pohledu už film až tak moc nenabízí - vizuální efekty odpovídající době natočení, herecké obsazení nachlup stejné jak v jedničce (a o nic moc víc nepředvádí, snad jen Bill Murray "dospěl"). Reitmanovi se ale podařil dobrý obchodní trik, kdy jako jednu z hlavním kladných postav do filmu vrazil Sochu svobody - to mají v Americe moc rádi... ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Zařízení, které Krotitelé duchů používají k ovládání Sochy svobody, je ve skutečnosti Nintendo joystick. (Olík)
  • Exteriéry stanice, kde měli sídlo krotitelé duchů, se natáčely na 14 N Moore St. v New Yorku, kde je požární stanice. Interiéry pak ve zrušené požární stanici Fire Station 23 – 225 E 5th St. v Los Angeles. (biker)

Reklama

Reklama