Reklama

Reklama

Moje první láska

Trailer

Obsahy(1)

Vada (Anna Chlumsky) je hypochondrické děvčátko žijící v excentrické domácnosti, v jejimž čele stojí její ovdovělý otec Harry (Dan Aykroyd) - zaměstnanec pohřební služby. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se otec zamiluje do Shelly De Voto (Jamie Lee Curtis), která začala pracovat ve stejném podniku jako kosmetička. Stydlivý kluk ze sousedství - Thomas J. (Macaulay Culkin - Sám doma) Vadě jediný rozumí - sdílí s ní závist, první lásku, strach a pomůže jí vyrovnat se s její nejbolestnější ztrátou... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dojemný príbeh inteligentnej dievčiny trochu okorenený humorom a končiaci veľmi smutne. Celkom gýčovité zameranie na vnímanie citlivého diváka použitím detí a ich smutného osudu. Musím vyzdvihnúť skvelý výkon Macaulayho Culkina. Veľká škoda, že sa z neho stalo to, čo sa stalo a tiež škoda, že aspoň v detstve nenatočil viac filmov. Tento film som videl veľa krát v detstve a vždy ma film dostal. Film sa nehrá s divákom a doslova mu napľuje emócie do tváre. Asi jeden z najobľúbenejších rodinných filmov. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Miluju líné americké léto s dozvukem 60. let prosycené sladkou limonádou, pořádnými automobily, stužkami na kolech a odřenými koleny.. Když si v tom zahraje milouš Dan Aykroyd a správňácká Jamie Lee Curtis je vymalováno.. V roce 1991 mi bylo stejně jako hlavní hrdince 11 let a stejně tak jako ona jsem měla nejlepšejšího kamaráda se silnými brýlemi.. Měli jsme mezi sebou i hodně hodně hodně moc podobný vztah (až na ty včely).. Díky tomuto snímku si vždycky ráda zavzpomínám.. Ten film je hezký, i moje dětství bylo hezký.. ()

Reklama

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Asi jsem tak trochu masochista, protože na tenhle film se vždycky dívám, i když je to pro mě citově docela rozporuplná záležitost a vlastně ani nevím, co se mi na něm líbí. Nejspíš to bude atmosféra americkýho předměstí 70' let, herci jsou taky bez problémů, ale sotva se film rozjede, už začínám bejt v nějakým takovým zvláštním napětí, protože vím jak to skončí a čekání na to smutný finále ve mně vzbuzuje zvláštní neklid. Ale objektivně vzato, je to milý a citlivý film. 70%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Príjemný rodinný film s dramatickými prvkami, ktorému pomáhajú výkony hlavných predstaviteľov, zatrpknutého Aykroyda, roztomilej kozmetičky Jamie Lee Curtis až po sympatického Culkina a sladkú Annu Chlumsky. Mám rada tie rozprávkové príbehy z amerických mestečiek rámcované honosnými vilami a celkom ,,obyčajnými" osudmi. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Prvá láska je len jedna. Jedenásťročná Vada (Anna Chlumsky) a jej kamarát Thomas (Macaulay Culkin) ju zažijú počas letných prázdnin začiatkom 70. rokov. Do rozprávkovej a bezstarostnej atmosféry dospievania však zasiahne drsná realita skutočného života. Rodinné retro Howarda Zieffa (Vojak Benjaminová) je filmom, ktorý dokáže byť rovnako milý, zábavný a vtipný ako aj realistický, smutný a krutý. Prechod medzi týmito dvomi rovinami síce nie je úplne najhladší, ale aj napriek tomu na konci neostane ani jedno oko suché. nádherný film o tom čo sme si všetci prežili.krutý ale výborný záver.skvelá chémia medzi rodičovským aj detským párom.culkinov najlepší herecký výkon 9/10 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Macaulay Culkin (Thomas) zinkasoval za svoju rolu rovný milión amerických dolárov, čo bol desaťnásobok honoráru, ktorý zobral za svoj najväčší filmový hit Sám doma (1990). Stal sa tak prvým detským hercom, ktorý obdržal takúto sumu za vedľajšiu rolu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama