Reklama

Reklama

Moje první láska

Trailer

Obsahy(1)

Vada (Anna Chlumsky) je hypochondrické děvčátko žijící v excentrické domácnosti, v jejimž čele stojí její ovdovělý otec Harry (Dan Aykroyd) - zaměstnanec pohřební služby. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se otec zamiluje do Shelly De Voto (Jamie Lee Curtis), která začala pracovat ve stejném podniku jako kosmetička. Stydlivý kluk ze sousedství - Thomas J. (Macaulay Culkin - Sám doma) Vadě jediný rozumí - sdílí s ní závist, první lásku, strach a pomůže jí vyrovnat se s její nejbolestnější ztrátou... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

PADDY 

všechny recenze uživatele

(Pozor spoiller) Jestli je nejaky zanr filmu ktery opravdu nemam rad tak to jsou filmy rodinne.Tenhle je vsak jiny.Uplne jiny.Tenhle film sem videl kdyz mi bylo jedenact a brecel sem jako male dite (asi protoze sem byl) rikal sem si. Ale ne.Dnes je mi petadvacet a presto sem slzy neudrzel kdyz Vada pristupuje k rakvi. Nemyslim si ze na svete je clovek kteremu by se aspon nesevrelo hrdlo.Je to krasny film.Vesely a dojemny. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Poslední dvacetiminutovka velmi dobrá, takřka perfektně odrážející náročná témata smrtelnosti a skutečné lásky v rámci dětské perspektivy (obzvlášť kouzelná je sekvence od prvního polibku až ke včelímu hnízdu). Ale zbytek mě úplně neuhranul - jsou tam sice moc příjemní herci a občas zdařilý humor, ale velká část příběhu je vnímavému divákovi jaksi zapečetěna po emoční i čistě realistické stránce. Vše se děje nějak moc rychle a bez pořádného psychologického podkladu. Námět ale fakt hezký, a kdyby to natočil takový Rob Reiner, je na světě o poznání magičtější a návykovější klasika. 70% ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná komedie, která svou nejtěžší munici vyplýtvá hned v začátku a poté nenápadně sklouzne do vyježděných kolejí sice úsměvné, ale fádní až nudné romantiky. Leč ve finále si usmyslí, že je třeba divákovi důrazně připomenout, že život není peříčko, a tak se rozhodne zvolit úplně jiný žánr a zkusí vás šokovat a dojmout - nejlépe až k slzám. Sladkobolný závěr je sice trochu vyděračský, ale dá se překousnout. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Předpokládal jsem, že půjde o rodinný film točící se okolo dvou dětí a jak český název napovídá, o jejich "lásce". Dostal jsem rodinný film, kde jediná láska je otcova nová přítelkyně a hlavní dětská hrdinka s ní má problém, protože se cítí odsunuta na druhou kolej. Jak originální, což? Ne. Ale budiž.... problém je, že se tam hodinu nic neděje, film tak nějak plyne, nenudí, ale ani nepobaví a v závěru pak příjde laciná ždímačka, která dle mě nefunguje, protože je špatně vygradovaná, uspěchaná a typicky americká. Ale jde o děti! Hrůza! Není to špatný film, ale ve všech svých žánrech funguje polovičatě nebo vůbec. ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Asi jediný film o detských láskach, kde mi sú sympatické OBE detské postavy. Prekvapivo aj malá Anna Chlumsky. O Macaulay Culkinovi sa netreba rozpisovať, v tomto filme je k sežrání. Dan Aykroyd si strihol svoju postavu so zvláštnou eleganciou a neprekáža mi ani tá slzotvorná záverečná polhodina. Skrátka, TOTO je pravý hodnotný film (nielen) o detských láskach. Žiadne nenormálne mudrovanie, žiadne narážky na prvé erotické zážitky či čo, ktorých je v iných obdobných filmoch neúrekom. Takto vyzerajú prvé lásky, áno. Kam sa hrabe Malý Manhattan. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Anna Chlumsky a Macaulay Culkin byli v roce 1992 nominovaní na MTV Movie Awards za nejlepší filmový polibek. (Kacitr)
  • Macaulay Culkin (Thomas) zinkasoval za svoju rolu rovný milión amerických dolárov, čo bol desaťnásobok honoráru, ktorý zobral za svoj najväčší filmový hit Sám doma (1990). Stal sa tak prvým detským hercom, ktorý obdržal takúto sumu za vedľajšiu rolu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama