Reklama

Reklama

Moje první láska

Trailer

Obsahy(1)

Vada (Anna Chlumsky) je hypochondrické děvčátko žijící v excentrické domácnosti, v jejimž čele stojí její ovdovělý otec Harry (Dan Aykroyd) - zaměstnanec pohřební služby. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se otec zamiluje do Shelly De Voto (Jamie Lee Curtis), která začala pracovat ve stejném podniku jako kosmetička. Stydlivý kluk ze sousedství - Thomas J. (Macaulay Culkin - Sám doma) Vadě jediný rozumí - sdílí s ní závist, první lásku, strach a pomůže jí vyrovnat se s její nejbolestnější ztrátou... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

pepo 

všechny recenze uživatele

Prvá láska je len jedna. Jedenásťročná Vada (Anna Chlumsky) a jej kamarát Thomas (Macaulay Culkin) ju zažijú počas letných prázdnin začiatkom 70. rokov. Do rozprávkovej a bezstarostnej atmosféry dospievania však zasiahne drsná realita skutočného života. Rodinné retro Howarda Zieffa (Vojak Benjaminová) je filmom, ktorý dokáže byť rovnako milý, zábavný a vtipný ako aj realistický, smutný a krutý. Prechod medzi týmito dvomi rovinami síce nie je úplne najhladší, ale aj napriek tomu na konci neostane ani jedno oko suché. nádherný film o tom čo sme si všetci prežili.krutý ale výborný záver.skvelá chémia medzi rodičovským aj detským párom.culkinov najlepší herecký výkon 9/10 ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná komedie, která svou nejtěžší munici vyplýtvá hned v začátku a poté nenápadně sklouzne do vyježděných kolejí sice úsměvné, ale fádní až nudné romantiky. Leč ve finále si usmyslí, že je třeba divákovi důrazně připomenout, že život není peříčko, a tak se rozhodne zvolit úplně jiný žánr a zkusí vás šokovat a dojmout - nejlépe až k slzám. Sladkobolný závěr je sice trochu vyděračský, ale dá se překousnout. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ó, ano! Strasti, slasti dospívání, první lásky a potíže s rodiči..Jako kdybychom to všichni neznali.. Klasika mých dětských let a moje první skutečně filmová láska..Byla to, ano, Anna Chlumsky ("Obklopuji se pouze lidma kteří mě intelektuálně stimulují":-). Jako mladičká Vada zde byla tehdy skutečně velmi kouzelná a pro mně někdy v mých 8-11 letech to byla skutečně veliká dětská filmová láska podobně jako později pak třeba Winnie Copper z Báječných let. Povedený melodramatický rodinný filmík s dojemně krásným reálným příběhem. Škoda jen toho konce, který jsem tenkrát jako asi každý jiný malý kluk pochopitelně obrečel..Škoda, že už se dnes takové filmy pomalu netočí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdo by byl v roce 1991 řekl, že takové dítě, jako je Macaulay Culkin, skončí v dospělosti na fetu. Co se potkávám s jeho dalšími filmy z dětství, tím více tomu nerozumím. Nevím totiž, kde jinde byste v devadesátých letech vyhrabali roztomilejší dítě do filmu, než byl právě on. Jinak se jedná o standardní srdceryvný příběh. Na jedno shlédnutí dobré, ale podruhé bych se této životní realitě do očí koukat nemusel. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o ten prípad, keď chémia medzi hercami úspešne zakrýva neatraktívnosť príbehu. Výkony detských hercov by totiž nenasrali ani ženu na vrchole laktačnej psychózy. Anna Chlumsky a Macaulay Culkin dokázali nebyť prehnane dospelými deťmi a tiež neskĺznuť do preafektovaného fakana. Vkusný film o vzťahoch. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Macaulay Culkin (Thomas) zinkasoval za svoju rolu rovný milión amerických dolárov, čo bol desaťnásobok honoráru, ktorý zobral za svoj najväčší filmový hit Sám doma (1990). Stal sa tak prvým detským hercom, ktorý obdržal takúto sumu za vedľajšiu rolu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama