Reklama

Reklama

Den, kdy se zastavil čas

  • USA The Day Time Ended (více)

Obsahy(1)

Jejich životy se jim staly peklem... když se střetly minulost, přítomnost a budoucnost! Futuristický solární dům v daleké poušti se jim měl stát útočištěm před městským způsobem života. Když ale JIM DAVIS ("Dallas") a DOROTHY MALONEOVÁ ("Peyton Place") přestěhují do tohoto utopického útočiště svou rodinu, stanou se záhadné a hrozivé věci. Ke svému zděšení tato rodina zjistí, že je lapena v nepochopitelném zakřivení času, vyvolaném záhadnými cizinci se zlověstným tajemstvím bezprostředního zničení Země. Prehistorické příšery, od lidí nerozeznatelní roboti, hrůzostrašné Město světla a Krystal jsou některé z hrůz, kterým musí tato odvážná rodina čelit. V jedné z hlavních rolí uvidíte rovněž CHRISE MITCHUMA ("Rio Lobo", "Chrism"). (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (4)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Opravdu se nedá. Je úžasné, jak moc se za poslední tři dekády rozvinuly filmové triky, v neprospěch tohoto filmu. Béčko je béčkem i ve své době, tyhle moduritová monstra co vyděsí leda tříletou Elišku jsou ale v dnešním světě ztrátou času. Jim Žok Ewing Davis a naprosto tupý scénář. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

BLÍZKE STRETNUTIA TRETIEHO DRUHU na béčkový spôsob, trošku ofarbené fantasy hororom. Výstižné pre film z fabriky Charlesa Banda. Je to síce zábava a na malej ploche ( cca 80 min ), ale ´´guilty pleasure´´ to rozhodne nieje. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,...VIEŠ ČO TO JE ZAKRIVENIE ČASOPRIESTORU?" ,,NIE SOM SI ISTÝ, ŽE PRÁVE VIEM, ČO TO JE." ,,POCHYBUJEM, ŽE V TOM MÁ NIEKTO ÚPLNE JASNO..." __ Predovšetkým treba napísať, že text distribútora je v mnohom mylný a žiadni od ľudí nerozoznateľní roboti ani hrôzostrašné Mesta svetla sa vo filme nevyskytujú tak, ako je tu písané. Jediný robot, ktorý tu vystupuje je akýsi lietajúci mix fotoaparátu s kuchynským spotrebičom a či je Mesto svetla hrôzostrašne sa vôbec nedozvieme, keďže sa nakrátko panoramaticky objaví až v samom závere a naopak, na hrdinov príbehu má skôr optimistický dojem. Počas sledovania som neustále nadobúdal dojem, že sa jedná o adaptáciu nejakej (knižnej) predlohy, kde je všetko vysvetlené podstatne lepšie, pretože tu si divák na mnoho vecí musí urobiť názor sám, teda pokiaľ sa mu chce vo všetkom orientovať, pretože film obsahuje celý rad ,,WTF momentov" od čudesného prológu, ktorý, ako sa zdá, nakoniec nemá pre príbeh žiaden prínos (a scenárista sa v ňom akurát dobre zamotal) a spomínaný záver je tiež značne nelogický vzhľadom nato, aké ,,apokalyptický hrôzy" dovtedy rodina prežila. Ide síce o strašnú hlúposť, ktorej dávam podpriemerné hodnotenie, ale vo výsledku sa nato nepozerá zle. Má to príjemnú stopáž, hrá tu len sedem hercov a hrá tu tiež miestami slušná hudba a najmä je to množstvo rôznych špeciálnych efektov, ktoré plne zodpovedajú svojej dobe, avšak milovníci stop-motion animácie a maľovaných pozadí budú spokojní. Najväčším negatívom je teda slaboduché vysvetlenie deja a všetkých jeho príčin, pre ktoré by bol možno potrebný vyšší rozpočet. (12. hodnotenie, 1. komentár k filmu) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vědecko-fantastický film z konce 70. let vzdává hold fantasy, sci-fi a mysteriózním filmům z předchozích let, které sahají až do 30. let 20. století. Už samotný název evokuje na film „Den, kdy se zastavila Země“ (1951). A podle toho také film vypadá. Triky jsou přesně takové, jaké byly v oněch letech. Nejzajímavější na ději je koncept, který o tři roky později použil Steven Spielberg pro svůj film „E. T. Mimozemšťan“ (1982) a Tobe Hooper pro svůj film „Poltergeist“ (1982), kterému se příběh přibližuje více. Malá dívenka se jako první setkává s podivnými událostmi a mimozemskými bytostmi v domě, kam se nastěhuje se svými rodiči. Když k poznání dojdou i rodiče, začnou se dít věci. Takže co se týče vývoje děje, předvídatelnost je již po tolika letech neodvratitelná. A co se týče mimozemských postaviček, Spielbergova „Blízká setkání třetího druhu“ (1977) se vrní blahem, a pravěkých zvířat, se samozřejmě jedná o výraznou animaci. Asi nepřekvapí, že tvůrci nevynechali ani souboj dvou dinosaurů, který jsme mohli poprvé vidět už ve 30. letech. Jako třeba ve filmu „King Kong“ (1933). No, tentokrát se jim to úplně nepovedlo. V příběhu je použito poměrně dost motivů, které jsou však značně odlehčeny. Možná proto, aby to na 80 minut stopáže nebylo příliš nacpané a nepřehledné. I tak se základní linie o cestování časem stává nelogickým konceptem ve spojení s příchodem malých mimozemských postaviček. Zkrátka to postrádá smysl. Spousta věcí zůstává nevysvětlena, tudíž v divákově mysli zůstává nad spoustou věcí rozum stát. A tak z filmu zůstává jen prosté vyprávění bez napětí, dramatu a emocí. Takže taková malá, skromná mysteriózní sci-fi fantasy pohádka pro dospělé. ()

Reklama

Reklama