Reklama

Reklama

Pětice svérázných expertů vedená Martinem Bishopem si vydělává vyhledáváním chyb v bezpečnostních systémech, které pak za tučnou odměnu pomáhají postiženým firmám odstranit. Slušně rozjetý podnik se však ocitne v úzkých, když je skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost. Bishop nemá na výběr a práci musí vzít, protože agenti úřadu ho mají v hrsti díky počítačovému podvodu, který před lety spáchal. Donutí ho uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem umožňujícím proniknout do každého, i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si její krádež objednala mafie. Hned po odcizení skříňky ale zjišťují, že vědec, jehož zásluhou tento vynález vznikl, zemřel. Martin Bishop a jeho kolegové si uvědomují, že jim hrozí velké nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jim podařilo uniknout smrti. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dannyho parťáci devadesátých let s neskutečným hereckým tahounem v roli hlavní a několika slušnými jmény ve vedlejších úlohách. Technologie zde prezentovaná již logicky trochu zastará a snímek se tématicky nemůže vyrovnat atraktivnosti pozdějším podobně laděným filmům. Chybí zde občas lehkost a hravost, hlavní záporák mi nesedl a některé scény jsou zbytečně zdlouhavé. Na druhou stranu nechybí inteligence a cit pro dialogy. Přesto však nic převratného. Spíše jednou a dost. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Slídilové je film, který má takový ten pomalejší a sušší rozjezd, ale od druhé poloviny (tedy od dějového zvratu ohledně minulosti) zde začíná gradovat napětí a akce, což je pro mě, diváka, podstatné a lákavé. Tento snímek vyniká díky skvělému hereckému obsazení (Redford, Phoenix, Strathairn) a poutavému námětu v podobě nabourávání se do bezpečnostních systémů. Poslední akce byla opravdu dobře napínavá a chytře vymyšlená. Příjemně strávené dvě hodinky u solidního filmu, který je i po dvaceti letech stále atraktivní. ()

Reklama

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Redforda mam rad, ale totok bola fakt chobotina.. Ja rozumiem, ze sa divakovi neda naservirovat desifrovanie dat naplno, ale kukat na obrazovku, jak sa pismenka cez telefon menia na plany tajnych komplexov v grafike, tak to je fakt moc.. Proste cele je to hrozne slabomyselne a beznapadite; takto by som to vymyslel a natocil asi aj ja :). 1*, ze mam toho tipka rad. ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Herecky hvězdně obsazený, avšak jinak průměrně laděný snímek se zdařilou hlavní myšlenkou. Trochu to celé připomíná Redfordovy "Spy Game" a především "Tři dny Kondora", nicméně nutno říct, že z těch tří je to nejméně zdařilý kousek. Proč? Možná ona zmiňovaná táhlost nebo .. jak to popsat .. "umělost" scén, těžko říct, ale prostě to nechytlo. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Je úsměvné sledovat spektakulární technologický posun, 1)  k němuž za posledních 30 let došlo - například ve vzhledu počítačového hardwaru. To je taky můj nejsilnější dojem z filmu. Ale podobný code breaker by jistě ocenili mnozí i dnes._____ 2)  Docela vtipný scénář sice režie nevyužila naplno, ale zejména ve druhé půlce je snímek už docela fajn._____ 3)  Chvílemi se na obrazovce dějí věci zcela nesmyslné, očividně proto, aby to bylo akčnější._____ 4)  Dadaistický konec pak vskutku korunoval dílo._____ 5)  Jako obvykle mě iritovaly chyby v překladu u českého dabingu. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Los Angeles v Universal Studios Courthouse Square. (dyfur)
  • Ve filmu se objeví časopis Playboy v Braillově písmu. Tato varianta vychází od roku 1970. Obsahuje veškeré texty, které jsou v klasickém vydání, ale žádné obrázky. K roku 2017 se uvádělo 500 aktivních odběratelů. (HonzaR.)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama