Reklama

Reklama

Pětice svérázných expertů vedená Martinem Bishopem si vydělává vyhledáváním chyb v bezpečnostních systémech, které pak za tučnou odměnu pomáhají postiženým firmám odstranit. Slušně rozjetý podnik se však ocitne v úzkých, když je skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost. Bishop nemá na výběr a práci musí vzít, protože agenti úřadu ho mají v hrsti díky počítačovému podvodu, který před lety spáchal. Donutí ho uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem umožňujícím proniknout do každého, i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si její krádež objednala mafie. Hned po odcizení skříňky ale zjišťují, že vědec, jehož zásluhou tento vynález vznikl, zemřel. Martin Bishop a jeho kolegové si uvědomují, že jim hrozí velké nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jim podařilo uniknout smrti. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

lamps 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem nečekal, a o to víc jsem byl překvapen. Film je velmi příjemná oddechovka, která ani na chvíli nenudí. Atmosféru zpestřuje několik docela vtipných situací a obsazení zkušených veteránů v čele s Redfordem, který skoro nesleze z placu, bylo rozhodně trefou do černého. Dvě hodiny utekly jako voda, černá skříňka se dostala do správných rukou a já si odškrtávám nejen velmi slušné čtyři hvězdy, ale i další jméno v kolonce prďáckých záporáků.... Ben Kingsley. :) 80% ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná komedie na nedělní rodinný výlet do kina pro slušné chlapce s dospělým doprovodem. Maminky si vychutnají nestárnoucího Redforda a Poitiera, kteří jim nenápadně ukáží, že i když ten jejich teenager sedí celý den u počítače, z PE má s bídou Éčko a bříško mu hamburgrově roste, čeká ho skvělá budoucnost. Vždyť to film jasně říká: informace = power. Amerika potřebuje nejen vojáky, ale i ajťáky. Nenáročný oddychový film dost kazí do očí bijící nelogičnosti. Bishop se ukrývá a vlastně ho nikdo nehledá, přestože by stačilo sledovat jeho spolupracovníky, či se pozeptat po přátelích; závěrečná půlhodina je už spíše rozverná komedie - tohle má být útěk z přísně střežené budovy???? Ochranka asi měla dovolenou. Ovšem co film tvrdě kazí, je Redfordova nenávist k republikánům, kterou nacpal i do této komedie. ()

Reklama

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Slídilové v roce 2013 kulhají na obě nohy. Svět se snaží změnit pán s malým copkem, který uchovává malou krabičku, kterou sestrojil geniální matematik, v místnosti s tepelnými senzory ve střežené budově. Zabránit mu mají parťáci s Robertem Redfordem, kteří svůj tým pečlivě skládali tak dlouho, až byl sestaven dokonale k úkolu na obležení továrny na hračky. No, nebudu do nich dále šít, zápletky odpovídají času a prostoru. Pověnujme se tomu, že až na tuhle klíčovou dorbnůstku, se na Redforda a spol kouká i po letech s přátelským úsměvem a večer nebo odpoledne pokazit nemůže, ba naopak. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl pro mě zklamáním! Čekal jsem mix filmů jako The Sting, Mission: Impossible nebo Ocean's eleven..toho mixu jsem se vlastně dočkal, ale dopadlo to tak, jako když pejsek s kočičkou dělali dort! :) Film má přes 2 hodiny a celou dobu jsem čekal až se rozjede..bohužel čekání trvalo právě ty 2 hodiny a rozjezd nikde! :( ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tahle mladá dáma se samopalem je svobodná?" Já mám Slídily rád. Jsou zábavní, napínaví a umějí skvěle překonávat elektronický zabezpečení. Jen k jejich hackování hraje příšerně nervní hudba, na kterou jsem alergickej, ale kdyby k tomu hrálo něco méně "dramatickýho", tak bych s pátou hvězdou neváhal. A teď si jdu zavázat oči a zkusit řídit poslepu dodávku, protože slepej Whistler za volantem byl hodně inspirativní. Ale mám trošku problém s Wernerovým poučením o tom, že nejlepší dieta je to, co najdu na dně opičí klece. To asi řízek s hranolkama nebude, takže tomu nevěřím. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu se objeví časopis Playboy v Braillově písmu. Tato varianta vychází od roku 1970. Obsahuje veškeré texty, které jsou v klasickém vydání, ale žádné obrázky. K roku 2017 se uvádělo 500 aktivních odběratelů. (HonzaR.)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Los Angeles v Universal Studios Courthouse Square. (dyfur)
  • Film byl v roce 1993 nominován na cenu Edgara Allana Poa. Vyhrál však snímek Hráč (1992). (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama