Reklama

Reklama

Pětice svérázných expertů vedená Martinem Bishopem si vydělává vyhledáváním chyb v bezpečnostních systémech, které pak za tučnou odměnu pomáhají postiženým firmám odstranit. Slušně rozjetý podnik se však ocitne v úzkých, když je skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost. Bishop nemá na výběr a práci musí vzít, protože agenti úřadu ho mají v hrsti díky počítačovému podvodu, který před lety spáchal. Donutí ho uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem umožňujícím proniknout do každého, i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si její krádež objednala mafie. Hned po odcizení skříňky ale zjišťují, že vědec, jehož zásluhou tento vynález vznikl, zemřel. Martin Bishop a jeho kolegové si uvědomují, že jim hrozí velké nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jim podařilo uniknout smrti. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Barak 

všechny recenze uživatele

Slušné herecké obsazení, spousta moderních hračiček, které dokážou vše, co naši hrdinové právě potřebujou, je to chytře napsané, docela napínavé, ale příjde mi, že až moc komplikované. Co chvíli se tam objeví nová tvář, každou chvilkou situace není taková, jaká byla před pár momenty a.. jako dá se na to bez problému koukat, ale vyžaduje to větší pozornost, než by si to zasloužilo.... 7.5/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film se tváří jako pohodová nenáročná podívaná avšak chybí jí větší šmrnc a hlavně vyžaduje od diváka velkou pozornost. Opravdu stačí chvilka nepozornosti a divák se může snadno ztratit. Celkově mi ve filmu chyběla větší pohoda a nějaká ta "akce" nebo překvapení a i když je film plný vynikajícíh herců všichni kromě Redforda dostávají překvapivě málo prostoru. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že se jedná o velmi neobvyklý film, který chce divákovi ukázat, jak se dnes dělá špionáž a v čem je dnes síla boje. Nikoliv zbraně, kulky a jedy, ale informace do úplného detailu osobnosti, že z toho běhá mráz po zádech. Žádné soukromí, přístroje takového kalibru eloktroniky, že vás prozradí i váš dech. REDFORD, POITIER, AYKROYD A BEN KINGSLEY dobře věděli, jak zde zahrát, aby diváka vtáhli do děje. Popravdě však musím přiznat, že se tak stane až asi po 60 minutách, kdy pochopíte o jakou hru zde jde. Ta prvá část je trochu nudná a zdlouhavá, protože stále přemýšlíte o co zde všem "slídilům " jde. Ale herecké výkony úžasné. Doporučuji. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl pro mě zklamáním! Čekal jsem mix filmů jako The Sting, Mission: Impossible nebo Ocean's eleven..toho mixu jsem se vlastně dočkal, ale dopadlo to tak, jako když pejsek s kočičkou dělali dort! :) Film má přes 2 hodiny a celou dobu jsem čekal až se rozjede..bohužel čekání trvalo právě ty 2 hodiny a rozjezd nikde! :( ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Slídilové v roce 2013 kulhají na obě nohy. Svět se snaží změnit pán s malým copkem, který uchovává malou krabičku, kterou sestrojil geniální matematik, v místnosti s tepelnými senzory ve střežené budově. Zabránit mu mají parťáci s Robertem Redfordem, kteří svůj tým pečlivě skládali tak dlouho, až byl sestaven dokonale k úkolu na obležení továrny na hračky. No, nebudu do nich dále šít, zápletky odpovídají času a prostoru. Pověnujme se tomu, že až na tuhle klíčovou dorbnůstku, se na Redforda a spol kouká i po letech s přátelským úsměvem a večer nebo odpoledne pokazit nemůže, ba naopak. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Film byl v roce 1993 nominován na cenu Edgara Allana Poa. Vyhrál však snímek Hráč (1992). (Terva)
  • Matka (Dan Aykroyd) nosí ve filmu tričko z nápisem "Aleka's Attic", což je skupina Rivera Phoenixe. (Zdroj: ČSFD)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Los Angeles v Universal Studios Courthouse Square. (dyfur)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama