Reklama

Reklama

La morte accarezza a mezzanotte

  • Španělsko La muerte acaricia a medianoche (více)

Obsahy(1)

Fotomodelka Valentína si dobrovoľne dáva pichnúť halucinogén. Novinár Gio Baldi jej následne pomáha skúmať jeho účinky. Pod vplyvom drogy má Valentína vidinu vraždy mladej ženy a zazrie aj jej vraha. Novinár následne všetko, čo sa od nej dozvedel, zverejní, a v tom okamihu sa Valentína ocitne vo vážnych problémoch. Nielenže ju vyhodia z práce, ale dozvie sa o nej vrah mladej ženy, čo ju dostáva do vážneho nebezpečenstva. Je totiž jediná, kto pozná jeho pravú identitu. (Astaroth12)

(více)

Recenze (13)

obitus 

všechny recenze uživatele

Mladá modelka má v drogovém opojení vidinu vraždy, která se podle všeho opravdu stala. A jelikož ona jediná zná tvář vraha a noviny její psychedelický zážitek věrně popíší, může začít klasická honěná a vybíjená, ve které není nouze o vraždy, nahotu a důmyslný příběh. Jenže nezačne. La Morte accarezza a mezzanotte je takové trochu plytké giallo, ve kterém se dlouhou dobu nic moc neděje, aby rozuzlení nebylo nijak šokující. Na druhou stranu je hodně dobře natočené, obsahuje opravdu luxusní vražedný nástroj (kovová rukavice s hroty), který je však využit trestuhodně málo. A přitom právě scény zabití v prázdné bílé místnosti jsou spolu s krásnou Susan Scott tím zdaleka nejlepším. Hudba průměrná, příběh průměrný a tempo více než utahané. Škoda. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Třetí a poslední Ercoliho giallo leč trochu netypické (je to taková směska více žánrů thriller, krimi, komedie, spy atd), opět podle Gastaldiho scénáře a opět s Nieves Navarro co by manželkou režiséra. Natěšen na poslední žánrový film jsem byl nakonec zklamán, tenhle film byl ještě o něco horší než neuvěřitelně spletité a zamotané "Death Walks On High Heels", a jednička "Forbidden Photos of A Lady Above Suspicion" s Dagmar Lassander, která mi tak vychází z tohoto souboje jako nejlepší, kdo by to řekl. Nebudu se tu moc rozepisovat, vše podstatné už bylo řečeno, pouze uvedu klady a zápory. Klady: Susan Scott, jejíž obrazová přítomnost je nepopíratelná, ale už ji tu tolik jako v předchozím filmu nebylo (dokonce se tu ani pořádně neodhalí ale sprostá je jak dlaždič!), velká kamera, perfektní vizuál, přitažlivé Milano a nádherné interiéry, bizarní záporák Rossi v roli nebezpečného šílence, bestiálně se smějícího, ale se zvláštní schopnosti s vrháním nožů. Záporů bude bohužel víc. Zápory: Délka filmu, úvod skutečně vypadá nadějně a má ambice, ale dál je to už díky své pomalosti a nulové atmosféře a napětí neúnosné, a film převážně nudí, neseděli mi zde ani všecky ty vyloženě komické prvky, které neměly daleko ke kýči nebo frašce a gillo linku tu doslova ničily, není tu vyloženě velká a tajemná atmosféra (malé plus za nějaké menší psychydelické a halucinogenní prvky), minimum napětí a nápaditosti (až na pár malých výjimek, jako třeba scéna v baráku s vrahem), málo vražd (jen ve flashbaccích), špinavostí ale i nahoty a sexu, dojde tu ale během filmu na pár dobrých šokujících efektů s netradiční zabijáckou zbraní (fakt cool věcička, podobnost z Wallaceovky "Die blaue Hand" z roku 1967, scény s ní jsou docela krvavé), Ferriho jemná hudba tentokrát bohužel jen průměrná, známá totožnost zabijáka, nesympatické postavy a jen průměrní herci, příběh (Corbucci) je opět dost matoucí, ale i lehce předvídatelný a bohužel naprosto bez emocí, určitě z něj šlo vytěžit víc, film ty ambice měl. Velké plus je na straně docela drsného a vzrušujícího finále (byt+střecha), které se celkem povedlo, ač bylo trochu absurdní, ale fanda exploitace by ho měl ocenit, ale to je přeci jen na 100 minutový film trochu málo. Ze všech tří Ercoliho giallo filmů nejslabší kousek, ale i tak stále ještě průměr. Pro giallo-fans doporučuji, ostatní spíše sáhnete po nějaké giallo-hard klasice, je z čeho stále vybírat. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho žlutého to už Ercolimu úplně nevyšlo. Je to překombinované a fraškovité až běda, finále je jedna velká peckovačka jak od Spencera a Hilla, naštěstí to aspoň jistí solidní režie a pohledná Nieves Navarro. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nevyvážené giallo, kterému by slušelo zkrácení. První polovina je dost utahaná, posouvají ji dopředu jen scény, kdy Valentina prchá před vrahem, kterého jí nevěří ani policajti, ani přítel fotograf a novinář. Střídavě se potácí mezi dvěma muži - novinářem a Stefanem, v patách má ovšem smrt, která je možná jen přeludem. Nakonec se ukáže, že důležitou roli v celé věci hraje obchod s drogami. Výborná hudba, skvělá kamera, jako vždy parádní interiéry a půvabná Nieves Navarro. Posledních dvacet minut je intenzivních, být takový celý film... Nahota ne, ale krev ano. Kromě obličeje rozmláceného kovovou pěstí (viz plakát) dojde i na vyhřezlý mozek z lebky. Ocenit by mohli žánroví fanoušci. 3,5* ()

giallo 

všechny recenze uživatele

V celku slušné giallo, které má ale až příliš roztahanou a tudíž nudnou první polovinu.Tak nějak mi to celé připomínalo Death Walks on High Heels. No ono aby také ne, když to natočil stejný režisér a hlavní hrdinkou je opět Suzan Scott. Tam se také první půlka neskutečně táhla a až konec byl správně "žlutý". Rejža sice tentokrát nepropadl Suzaniným křivkám, ale ani přes to se mu nepodařilo udržet kompaktnější děj. No ještě že Ercoli uměl aspoň ty konce, které mu vycházejí vždy na jedničku. Jediné co mě na tomhle kousku mrzí, že se takovým způsobem zazdil potenciálně skvělý killer (pařát s ostny jako maniakova zbraň byla fakt dobrá). ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ve všech směrech o dost slabší než předchozí Ercoliho giallo. Nulová erotika, a to tu máme opět vampa Susan Scott alias Nieves Navarro! Prakticky se nedočkáme ani pořádného vražedného běsnění (přitom takový smrtící nástroj, ach jo), což je ve "žluté" opravdu na pováženou a scény, které už už slibovaly alespoň nějaké to napínání divákovo, skončí dřív než stačíte roztáhnout zorničky. Až posledních deset, dvacet minut konečně dokáže překvapit a rozproudit nudou zlenivělé řečiště krevní a za ně tři notně vrávorající trojhvězdí. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Zas dalšie z netradičných giall. Lebo vražda bola ukázaná v halucinácii a vrah je vidieť hneď od začiatku, alebo je to nejak inak? Film ma značne rozťahaný dej a 20 minút dole by mu pristalo viac. Nebolo tu veľa nelogickostí a parkrát ma aj slušne pobavil. Na Navaro sa dobre pozerá, len škoda, že tu neboli erotické scény, no vážne škoda. Film na mňa vplýval strašne urevane. Ako film postupuje, tak je to komplikovanejší a zamotanejší. Dej filmu sa odohráva v príjemných a zaujímavých exteriéroch. Hudobný doprovod bol čisto priemerný, nič výnimočné, čo by som nepočul v iných giallach. Ti kokos, ten inšpektor bol ináč tupý. Je tu aj atmosféra, ale v minimálnom množstve. Finále sa nieslo v akčnejšej rovine, ale už lepší dojem napraviť nedokázal. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Crazy giallo, neustále v pohybe, neustále sa niečo deje, aj krásna Nieves Navarro je stále v pohybe. Nájde sa aj humor, štýlové a krvavé kills s bodákmi na rukavici, myslím, že tento obrázok je už v gialle ikonický. Film sa rozbieha do všetkých stran- drogy, spomienka na vraždu, tiež pod vplyvom drogy, tajomstvá, spiknutia, a ak sa pije whisky, tak jedine J&B. Proste giallo fans budú doma, aj keď to nie je klasický kúsok. Ako vždy nádherná 70s hudba a krásne Taliansko k tomu. Výborný, netradičný kúsok. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Úvodní desetiminutovka mne jaksepatří navnadila, neboť se jednalo o víceméně tradiční prostředí (hlavní představitelka je modelka) i rekvizity žánru, dobrou kameru a především také o skvělou hudbu. Prostředí modelingu režisér nakonec nevyužil tak jak jsem očekával, což ale není mínusem. Sice je tu dostatek postav na to, aby byl příběh řádně zamotán, ale některé postavy se objevovaly tak náhle a tak „tajuplně“, že jsem jim nemohl uvěřit jejich chování ani charakter. Luciano Ercoli je znázornil až ¨jako „podbízivě“ nedůvěryhodné. S ubíhajícím časem se tak nakonec dostavila docela těžká nuda, poslední třetina filmu mne už absolutně nebavila a samotný závěr na střeše domu působil dojmem, že scénář k němu byl vymyšlen jen pár chvil před natáčením… Po slibném začátku tedy maximální zklamání, no ale potenciál ten příběh rozhodně má. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Staré dobré giallo.Je tu pomenej vrážd a násilia čo pri takej zbrani ktorú tu používal vrah až zamrzí. Používal železný kryt ruky z rytierskeho brnenia na ktorom boli prizvárané ostne. Tieto nedostatky pre mňa s časti kryje dobrý scenár ktorého sila sa prejaví až pri vynikajúcom finálnom rozuzlení. Ako v ostatných slušnejších Giallách nechýba tu výborný soundtrack, nádherné ženy neustála dymiaca cigareta, kožené rukavice či fľaška JB. Avšak na prekvapenie sú tu isté veci ktoré sa v tomto Talianskom žánri nevyskytujú, práve naopak vyhýbajú sa im. Napríklad vrahova tvár nie je krytá maskou, je od začiatku videňieť takže sa zisťuje vrahova identita. Je tu viac kriminálky ako mysteriózna a horor by som túto snímku nenazýval. 3.5* . ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Trošku netypické giallo, ktoré sa striktne nedrží pravidiel žánru. Vraha vidíme detailne do tváre prakticky hneď na začiatku, ale samozrejme, nič nie je také, ako to sprvoti vyzerá. Režisér v prvej polovici filmu neustále priberá do deja nové postavy, a tým dosť komplikuje dej. Na druhej strane ale ho aj neustále odľahčuje jemnými komediálnymi vsuvkami, takže u mňa nuda nehrozila... Veľmi sa mi pozdávala sympatická hlavná hrdinka, ktorá ma zaujala aj napriek tomu, že ju nahú vôbec neuvidíme. Nahota tu prakticky nie je vôbec, o to lepšia je odzbrojujúca atmosféra Milána začiatkom 70. rokov... Všetko plynie akosi v pohode, všetci fajčia jednu cigaretu od druhej ( v dnešných filmoch na to zabudnite.. ) inšpektor je celú dobu sympaticky nechápavý a dej nenápadne speje k akčnejšiemu vyvrcholeniu... Báť sa síce asi nebudete ani minútu, ani film sa nezaradí medzi špičky žánru, ale ak máte radi taliansku kinematografiu tej doby ako ja, budete spokojný... ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Prelomove giallo to neni, ale rozhodne neni spatne. Mene krve, vice povidani. Samozrejme, ze velkym plusem je i puvabna Nieves. :) 3+ ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Další z řady halucinogeních giall jako např. Lizard in a Woman's Skin nebo All the Colors of the Dark. Nemá příliš originální námět ani nějaké výrazné scény a člověka napadá, že totéž už několikrát viděl od zdatnějších autorů. Zaujala mě jenom podivná vražedná zbraň. A to je na snímku asi jediná věc, na kterou si budete schopni po nějaké době vzpomenout. ()

Reklama

Reklama