Reklama

Reklama

Mučení - znásilnění - vražda. Kdo by si taková slova spojoval s chlapeckou třídou, plnou náctiletých jinochů. Ale láhev silné anýzové pálenky a trocha hecování udělá své a život mladé krásné učitelky je ukončen obzvláště krutým způsobem. Detektiv Marco Lamberti se však nechce smířit s představou, že šlo o pouhé zkratkovité chování studentů, a snaží se nalézt tajemnou postavu, která možná za celou hrůzou stojí. Postupně odhaluje, že vražda učitelky nebyla jediným zločinem, na kterém se chlapci podíleli... (Řitka video)

(více)

Recenze (25)

cariada 

všechny recenze uživatele

No další italský snímek, tentokrát drama o brutální vraždě a znásilnění učitelky partou opilých studentíků. Jenže někdo je určitě musel k tomu donutit, ale kdo? Samozřejmě nikdo nic neví a neřekne. To se snaží rozplést jakýsi polda doktor, co nejdřív vyslýchá jednoho podruhém, nejvíc mě zaujalo, když si vzal toho 13letého (vypadal nejmíň na 15). Opravdu to byl výkvět mládeže, samý grázl. Skoro celý film se jen tak líně vleče děj a až nakonec se to pěkně rozběhne a rozmotá. Italpvé podobné filmy uměli natočit dát tomu slušnou atmosféru a donutit diváka sledovat až dokonce byt se v ději nic moc zásadního zrovna nedělo. Herecké výkony jsou docela přesvědčivé. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Excelentní záležitost ... nejde ani tak o giallo, ale spíše temnou mrazivou kriminálku. Perfektní začátek a nášlap filmu, hodně zajímavý průběh, ale zklamal mne docela závěr. Myslím úplný závěr, tedy odhalení motivu a vraha. Každopádně závěrečný flashback jednoho z grázlíků, kteří znásilnili a zavraždili svoji učitelku, mne fakt přikoval a mrazil jako už dlouho nic ... Šílený výjev násilí, chaosu, brutality a šílený hudební a "pa-zvukový" doprovod. Perfektní je i hlavní policista, tvrďák, inteligent, vychcánek ... Fakt hodně dobrý film. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama o kolektivním násilím, kdy usvědčit hlavního strůjce a viníka není jednoduché. Z větší části pomalý příběh zachycuje zdánlivě nemožný úkol - vynutit klidnou cestou ze skupiny chlapců jméno toho, kdo je za vše zodpovědný. Detektiv nesmí použít vůči chlapcům násilí, a tak hledá alternativní způsoby, jak z nich dostat přiznání. No, chlapci, jeden exot vedle druhého... By mě zajímalo, kde takové držky vzali. Příběh začíná zločinem, ten je pak zopakován v závěru - za doprovodu děsivých pazvuků (hudba - Silvano Spadaccino) - a odhalí divákovi mnohem více. Setkání se stokou nebylo špatné, ale nijak mě neoslnilo. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Mé další setkání s Fernandem Di Leem a opět drsné a dobře zpracované. Zajímavé byly formy nátlaku a vyšetřovací metody: Současně film odhaluje zásadní slabinu systému - totiž nepostižitelnost mladistvých delikventů za přestupky až po těžké zločiny. Každopádně závěrečné scény má Di Leo opravdu neuvěřitelně zmáknuté. Jenom doufám, že se mi o tom nebude zdát příliš dlouho... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Na začiatku vidíme znásilnenie a smrť učiteľky,z čoho sú obvinený jej žiaci.Vyšetruje to detektív,ktorý je drsný, dravý a chce za každých okolností zistiť kto to celé naplánoval.Ale nebude to mať vôbec ľahké,lebo proti nemu stoja drzí výrastkovia,ktorý nemajú chuť sa priznať ale ani udať svojich kamarátov-sú jednotný.Tak zlú a odpornú hudbu ako bola práve v tomto filme som už dlho nepočul.Je tu viacero zbytočných scén i dialógov.A tak príbeh bol značne rozťahaný.Toto giallom zaváňalo ale len okrajovo ale hlavne to bola detektívka z dobrým hereckým prejavom hlavného hrdinu.Ale môj celkový dojem je jedna veľká nudná zaležitosť.Keby som tento film bral ako čisté giallo,tak dávam aj čistý odpad.Ten koncový Flashback zo znásilnenia s tými všelijakými pazvukmi bol neskutočne rušivý a bez tých zvukov by to bolo veľmi slušne.Jeden z najhorších akože giallo filmov,ktoré som mal tú česť vidieť. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama