Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okouzlující bahrainská princezna Meriam Al-Khalifa bez ohledu na svůj vznešený původ se stejně jako ostatní ženy musí podřizovat zvyklostem muslimských zemí. Krátí si čas vytáčením náhodných telefonních čísel a rozprávěním s každým, kdo zvedne sluchátko. Jednoho dne se však náhoda promění v osud. Dívka se totiž dovolá sympatickému americkému námořníkovi Jasonu Johnsonovi. Následuje tajná schůzka, která v mladé dvojici probudí lásku. Provází ji však neustálé nebezpečí a protože Jasonova vojenská služba končí, dvojice se musí rozhodnout co dál. Námořník připraví dívčin útěk z paláce, jenže ani odjezd do USA jejich situaci nevyřeší. Tam je totiž Meriam zatčena coby ilegální přistěhovalec. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

Pythonator odpad!

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je nesympatický vylépaný zelený mozek a jeho partnerka je nezvykle překrásná Arabka. To bude nejspíš tím, že herečka je rumunsko-maďarská latinoameričanka. Film je zábavný a romantický asi jako když vám někdo strčí palec do prdele a 100 minut s ním kroutí. Tvůrci vsadili na ožehavou problematiku muslimské kultury, protože by o to mohl mít v televizi někdo zájem. No zájem se najde vždycky. ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Naivní romantická pohádka, která se tváří až moc realisticky, ale většinou jde o hodně velkou nudu s typickým happy endem na konec. Jednu hvězdu dávám za Mark-Paul Gosselaar, kterej byl výbornej v seriálu Policie New York a druhou za tu princeznu, která byla opravdu hezká a docela to této dvojici slušelo, ale jinak je to blbost. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Je to tak niekde na hranici 2 a pol. Istým zaužívaným fenoménom proti strachu z diferentnej kultúry, do ktorej sú relatívne svojprávne osoby zatiahnuté, sú spoločenské pomery na hrane globálnej politiky. Po druhej svetovej vojne, bol každý Japonec v očiach domáceho obyvateľstva nemenovanej veľmoci militantný, dnes je každý Arab terorista a moslim symbolom náboženskej paranoje. Ale tento naivný prístup dokáže miestami odzrkadliť v akomsi banálnom príklade partnerského vzťahu viac, než dokumentárne filmy a prednášky o občiansko-právnych zápisníc v praxi. Škoda, že daný štrukturálny prístup metodiky v hĺbke prepracovanosti scenára a zložitosti postáv je na slabej (výstižnejšie povedané - gýčovej) úrovni, čo je na televízny formát absolútnou zvyklosťou. Čiže ľahko predvídateľné. ()

JITY 

všechny recenze uživatele

Skutočný príbeh, dvoch rôznych národností. Zobrazuje osudy, ľudí, ktorí sa rozhodnú pre slobodu v iných krajinách aj napriek všetkým problémom. Je to pekne a dobré natočené, aj keď vo filme je všetko ľahšie ako v skutočnosti. Je tam odvážnosť a rebelstvo, je tam romantika a smútok. Poukazovanie na to ako sa nám môže rýchlo zmeniť život a rozhodnúť sa treba v rýchlo. Vo filme som našla to, čo som hľadala. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bože princezna a vojáček chtějí být spolu ale bohužel nemůžou, tak si prostě hledají cestu necestu k sobě no příběh není špatný ale herecky se nevybral dobře protože dané osoby se do něho nehodily. Film působí velmi normálně a dvakrát nezaujal je to prostě jejich kultura a snaží se být dramaticky a romantický a hodně což pravdou není. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • Film je natočen podle skutečné události. Pár se dokonce v roce 1999 vzal, nicméně den po pětiletém výročí podala Meriam žádost o rozvod. (DJMaroko)
  • Správně by se film měl jmenovat Princezna a mariňák. Hlavní hrdina  je příslušníkem americké námořní pěchoty, ne námořnictva. (Martanka)
  • Natáčanie prebiehalo v americkom štáte Kalifornia, konkrétne v mestách Los Angeles a Palm Springs. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama