Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šestadvacetiletá studentka Finn chce dokončit diplomovou práci na téma ženského lidového umění a přemýšlí o tom, zda se má provdat za svého snoubence Sama. Potřebuje čas, aby si vše utřídila, a tak se vydá na léto ke své báječné babičce, do městečka, kde prožila téměř celé dětství, když se o ni matka po rozvodu přestala starat. V babiččině domě se už léta setkávají přítelkyně při šití dek, během práce si vyprávějí bolavé příběhy o nespoutané vášni, hluboké lásce a radosti, také o zradě a zlomených srdcích. Tentokrát se sejdou při práci nad přikrývkou, která by měla být svatebním darem pro Finn. Druhý den se Finn na koupališti seznámí s přitažlivým mladíkem Leonem. Když za ní přijede Sam, aby jí ukázal plány budoucího domu, rozrušená a nedůtklivá Finn se s ním pohádá. Sam raději odcestuje. Finn se cítí vinna a shání ho telefonem. Vyděsí ji, když se ve sluchátku nečekaně ozve ženský hlas. (TV Nova)

(více)

Recenze (24)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Vynikající feministický film 90. let. Kde jsou ty doby, kdy hlavní hrdinky byly aktivní milenky, studentky i dcery? Winona se stala ikonou mladých a její tvář si přála mít každá emancipovaná mladá žena. V tomto příběhu hraje šestadvacetiletou Finn, která si dává na léto volno od přítele a dokončuje diplomku. Zatím se dozvídá životní příběhy nejdůležitějších žen ve své rodině a na závěr toho všeho se stává součástí nového quiltu. Zvláštní nostalgie se pojí nejen s generačními příběhy hezky rozvrstvenými během celého století. Ale dnes už také nostalgicky působí elektrický psací stroj a mc kazety, kterými je naše vysokoškolačka obklopena. Nadto její letní aféra je tak hmatatelně sexy, že bych neměla problém obejmout plátno. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo celkem slibně podle fotek a komentářů, ale už v prvních minutách jsem se začala hrozně nudit. Trochu to zachraňovala Winona. Ale celkem mě štvalo, že tam za celý film moc nebyla. Filmu by neuškodila kratší stopáž. Myslím, že to bylo přehnaně dlouhé na to, že jsem tam toho vcelku moc nedělo. Jinak hudba byla hodně pěkná, ale to je asi tak jediný. ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech se film podobá dramatu Bernarda Bertolucciho Svůdná krása s Liv Tyler v hlavní roli, které vzniklo o rok později (a bylo podle mého lepší). Najdeme tady jak společné prvky tematické (mladá dívka u příbuzných na venkově), tak i formální (milostná scéna v sadu) a i tempo vyprávění je podobné. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

I když to na první pohled vypadá jako hodně ženský film, a on také hodně ženský je, přece jen hlavní postavy jsou tu ženy, tak třeba pohledem Winony se řeší problémy, které může mít i muž. Nejistota toho, co člověk vlastně očekává. Tohle se mi líbilo, to přemítání, ta jasná odpověď v závěru už tolik ne. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Zvučné a skvělé herecké obsazení, zajímavý feministicky laděný námět, skvělá kamera Janusze Kaminskiho podpořená hudbou Thomase Newmana, na druhou stranu tápající režisérka Jocelyn Moorhouse, která nedokázala diváka chytit za srdce, pravděpodobně vinou jejího prvoplánovitého a především neúčinného sklouzávání ke hře na city v televizním stylu. Výsledkem je bohužel pouze průměrný koktejl vzpomínek láskou zklamaných starších dam a citově rozpolcené Winony Ryder. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (1)

  • Když Finn (Winona Ryder) vysvětluje původ svého jména jako "hippísácké", jako by mluvila o sobě. Také její rodiče byli stejně jako ve filmu "hipíci" a jméno jí dali podle města, v kterém se narodila. (wictoria)

Reklama

Reklama