Reklama

Reklama

Impressionen unter Wasser

  • Německo Korallengärten. Impressionen unter Wasser (více)

Obsahy(1)

Leni Riefenstahlová se ve svém posledním filmu vydává na velké dobrodružství, aby prozkoumala kouzla podmořského světa, kde se – jak sama říkala – cítila nejšťastněji. Neopakovatelným způsobem nám poodhaluje tajuplný svět fauny a flory, zároveň poukazuje na potřebu ochrany mizejících organismů před postupující ekologickou zkázou. (LFŠ 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Galahad 

všechny recenze uživatele

Leni si v 70ti letech udělala potápěčský kurz a v 90ti natočila tento skvost..Neuvěřitelný smysl pro estetiku,chvílemi to vypadá,že ji ti mořští živočichové na slovo poslouchají.Je škoda pro celou kinematografii,že tato nejtalentovanější německá režisérka nesměla tvořit. ()

Prince 

všechny recenze uživatele

Čtyřicet minut nádherných záběrů všemožných podmořských kreatur, mnohé z nich jsem viděl poprvé v životě. Snímek doprovází příjemná hudba Daniela Walkera. Režisérka v předmluvě nabádá, aby byly vytvořeny podmořské rezervace(stejně jako jsou národní parky na zemi), jinak bude pokračovat rychlé vymírání podmořských živočišných druhů. Byla by určitě škoda, kdyby se tyhle krásy dochovaly dalším generacím jen v podobě dokumentárních filmů... ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Průměrný potapěčský snímek bez přidané filmové hodnoty, který podle režisérčiných vlastních slov nemá jiné ambice, než ukázat krásný a barevný život pod vodou tak, jak ho zažila ona sama. Autorčina upřímná předmluva a její autorství je na celém snímku to nejzajímavější, jinak je to (jako většina potápěčských filmů) ideální uklidňující uspávadlo. ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

hezké rybičky...no..palová kamera televizní ne moc zajímavá....na film by to bylo asi lepší..........ale v 90ti je to obdivuhodné.......filmování natož potápění.............a stříhala to myslim, že až do stovky....takže........byla to zajmavá žena, v ledačcem průkopnice...ale ty Nácci.....to prostě nebylo jen tak....,...jo, sou lepší podmořský dokumenty....s hezčíma záběrama......PS: Viděl sem to na youtube.....ehm..............no, řekněme, že kdyby měla možnost točit pod vodou v dobách nej..slávy......ikdyž....jasně..technika to ještě nedovolovala...akvalung byl vynalezenej až snad během války...po válce, ale podvodní kamery už použila v Olympii....v roce 36.....což bylo myslim, že hodně přelomové... ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama