Reklama

Reklama

Recenze (3)

rivah 

všechny recenze uživatele

Děj se odehrává počátkem 20.stol., kdy se tanečnice stává romantickou spojnicí dvou mužů, pasáka a markýze.....Hrdinkou je Leni, pár efektních scén, na začátku pasák zardousí vlka, na konci protivníka. ()

Reklama

Cecilka 

všechny recenze uživatele

Po peripetiích a odkládaném natáčení, které způsobil konec 2. světové a 10tiletý proces denacifikace, se Riefenstahlové podařilo své dílo dokonat... Bohužel slávy Olympie nebo Inpressionen unter Wasser stejně nedosáhla ()

Galerie (2)

Zajímavosti (9)

  • Pro záběry souboje Pedra (Franz Eichberger) s vlkem, režírované Arnoldem Fanckem v Dolomitech, byl angažován berlínský zoolog Bernhard Grzimek. Cvičený vlk však byl stále příliš divoký, navíc první pošel a druhý musel být utracen. Nakonec byl použit cvičený pes a loutka vlka. (kenny.h)
  • Největším problémem filmu se po válce stalo "angažování" cikánských věznů. Zhruba 270 jižansky vypadajících Romů si v září 1940 vybrala Riefenstahl přímo ve sběrném táboře Maxglan poblíž Salcburgu a nechala je v doprovodu ozbrojené stráže dopravit na natáčení. V dubnu 1942 se pak 68 Romů z tábora Marzahn účastnilo natáčení v Berlíně. Nikdo z Romů za práci nedostal zaplaceno a všichni byli v únoru 1943 deportováni do Osvětimi, kde většina z nich zahynula. Leni vždy zarputile tvrdila, že většinou z cikánského komparzu po válce potkala a odmítala připustit jakoukoliv vinu na jejich životech. Nicméně několik přeživších věznů potvrdilo, že jakkoliv se k nim při natáčení chovala slušně, vždy pro ni představovali pouze snadno dostupný "filmový materiál" a o jejich osud se nezajímala. (kenny.h)

Reklama

Reklama