Reklama

Reklama

Truman Gates (Patrick Swayze) odešel od policie, aby mohl obejít zákon a se zbytkem své rodiny pomstil smrt svého bratra. Hlavním hrdinou napínavého příběhu je chicagský policista Truman Gates, který přišel do velkoměsta z drsného venkova v Appalačských horách, kde se stále ještě právo uplatňuje jinak než je tomu ve velkých městech. Je šťastně ženatý s půvabnou Jessie, která ovšem velmi těžce prožívá strach o manželův život, ohrožený v každodenním boji proti zločinu. V Chicagu se pokoušel o štěstí také Trumanův mladší bratr Gerald. Ten se však zapletl do kšeftů z mafií a doplatil na to životem, když ho mafie zabila v rámci vyřizování účtů s konkurencí. Nebylo v tom sice nic osobního, ale muži z Gatesovy velké rodiny to však osobně berou a pověří Trumana, aby vrahy co nejrychleji našel a potrestal. Zanedlouho se však do města vydá jeho starší bratr Briar, venkovsky přímočarý a horkokrevný "balík", kterému se zdá, že Truman pátrá příliš pomalu a že zbytečně dodržuje služební předpisy. Pustí se proto přes Trumanovov varování do vyřizování účtů na vlastní pěst. Vnikne do sídla gangsterského mnohé likviduje, sám jer však přitom smrtelně raněn. To už je na i na Trumana hodně a tak se rozhodne upřednostnit staré rodinné práv před policejními předpisy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

sepp 

všechny recenze uživatele

Lehce podprumerny akcni s nimek s vytecnym Liamem Neesonem a tradicnim Patrickem Swayzem - tedy prehravani se spoustou roztodivnych "chce-se-mi-skoro-brecet" usklebku. Neschopni mafiani s jednim extra velkym blbcem v rodine s typicky italskym zjevem. A zaverecna prestrelka mezi mafiany a burany je prilis kratka a nepresvedciva, nez aby slo hodnotit lepe. Slabsi prumer. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Další zapomenutej filmek ze stejnýho roku jako Road House který dokazuje, že Swayze byl i něco víc než jenom dobrý tanečník. Pravda zápletka je vesměs rutinní a tempo není kdovíjaké, ale pro milovníka podobných starosvětských záležitostí je to odpočinková zábava s klasickou premisou. Swayze jako polda se snaží ctít předpisy. Když přijde o mladšího bráchu tak se snaží jeho vrahy potrestat v souladu se zákonem, ale jeho další svérázní příbuzní z venkova řeší podobné problémy po svém a když musí Swayze pohřbít i dalšího bratra kterej doplatí na svou horkokrevnost a pachatele pořád nejde legálně usvědčit tak i on pochopí, že tohle se bude muset prostě celé vyřešit nějak jinak. Zavěrečný finále je pak docela povedený ať už kreativními likvidacemi záporáků nebo i vloženými vtipnými momenty kdy například jeden ze záporáků uteče před psi do autobusu plnýho hadů apod. Mimo Patricka se tu pak představí i spousta budoucích vycházejících hereckých hvězd z nichž nejvíc se mi tu líbil mladý Adam Baldwin který si toho bezskrupulózního parchanta opravdu užil a přejete mu smrt od první minuty. Každopádně opět platí, že ti co vědí o co u podobných vykopávkových filmů jde si to užijí no a ti současní diváci ať si pustí raději něco kompletně digitálního natočenýho před zeleným plátnem. Já ale opět tuhle poctivou starou školu ocením víc než ten současný cgi bordel.75% ()

Reklama

Zombi 

všechny recenze uživatele

Kdysi se mi to dost líbilo, hodně slušné obsazení, i když tenkrát ještě neznámé. Edit. Ok, včera jsem to viděl znovu a na ty čtyři hvězdičky to není, takže snižuji na tři. Swayze standart, Stiller je fakt ještě vykulenej mlaďoch, Neeson je správně zarostlej čahoun, mladá Huntová sympatická a Baldwin slizkej záporák, moc akce tu není a logika sem tam skřípe, navíc všichni mafiánští poskoci mi přijdou že mají buď přes padesát let nebo jsou retardovaní, ale jinak se to dá. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Před dvaceti lety by to asi bylo o hvězdu víc, dnes už to však působí jako průměrný akčňák, kde zaujme především Liam jehož role jako by byla předtuchou Taken, tehdy ještě nepříliš známé tváře Huntové a Stillera a střídmost, která snad měla dát akci punc reálnosti. Ovšem poněkud podivně tu působí Swayze z culíkem, u kterého jsem tak nějak podvědomě čekal kdy se roztančí (hm, zajímavé.. u Road House jsem podobný pocit neměl). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nepovedený akční film s Patrickem Swayzem v hlavní roli. Ten si za svoji kariéru vyzkoušel i akčnější role, které dokázal uhrát velmi civilně, ale ostatní je dost schematické, včetně jeho postavy, a hlavně zcela nevýrazné. Režisér John Irvin nepatřil zrovna k těm nejschopnějším vyrazit z průměrného scénáře něco mimořádného. A nestalo se to ani tentokrát. Ve své režii na jistotu jede od začátku až do konce. Film pak působí jako nějaká epizoda z televizního seriálu. Není o co stát. 40% ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama