Reklama

Reklama

Truman Gates (Patrick Swayze) odešel od policie, aby mohl obejít zákon a se zbytkem své rodiny pomstil smrt svého bratra. Hlavním hrdinou napínavého příběhu je chicagský policista Truman Gates, který přišel do velkoměsta z drsného venkova v Appalačských horách, kde se stále ještě právo uplatňuje jinak než je tomu ve velkých městech. Je šťastně ženatý s půvabnou Jessie, která ovšem velmi těžce prožívá strach o manželův život, ohrožený v každodenním boji proti zločinu. V Chicagu se pokoušel o štěstí také Trumanův mladší bratr Gerald. Ten se však zapletl do kšeftů z mafií a doplatil na to životem, když ho mafie zabila v rámci vyřizování účtů s konkurencí. Nebylo v tom sice nic osobního, ale muži z Gatesovy velké rodiny to však osobně berou a pověří Trumana, aby vrahy co nejrychleji našel a potrestal. Zanedlouho se však do města vydá jeho starší bratr Briar, venkovsky přímočarý a horkokrevný "balík", kterému se zdá, že Truman pátrá příliš pomalu a že zbytečně dodržuje služební předpisy. Pustí se proto přes Trumanovov varování do vyřizování účtů na vlastní pěst. Vnikne do sídla gangsterského mnohé likviduje, sám jer však přitom smrtelně raněn. To už je na i na Trumana hodně a tak se rozhodne upřednostnit staré rodinné práv před policejními předpisy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

5150 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem se po letech vrátil a nelituju. Zápletka, tempo i akce jsou na slušné úrovni. Písničkový doprovod však jen minimální - líbil se mi pouze duet "Brother to Brother" (Gregg Allman a Lori Yates). Za pochvalu však stojí na tento žánr nebývale kvalitní herecké obsazení - mj. v roli záporáka Adam Baldwin. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Kvalitatívne pokrivkávajúci akčný thriller o strete dvoch rodín, ktorý za sebou zanechá krvavé následky. Škoda len, že film stojí iba na lákavom obsadení, no miestami padá kvôli slabšiemu scenáru. Formálne zdĺhavý a miestami skoro nudný film, ktorý odporúčam jedine fanúšikom Swayzeho, Neesona, Baldwina či Stillera. A tých je stále dostatok. Som zvedavý, či ešte zajtra budem vedieť o čom ten film bol. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Před dvaceti lety by to asi bylo o hvězdu víc, dnes už to však působí jako průměrný akčňák, kde zaujme především Liam jehož role jako by byla předtuchou Taken, tehdy ještě nepříliš známé tváře Huntové a Stillera a střídmost, která snad měla dát akci punc reálnosti. Ovšem poněkud podivně tu působí Swayze z culíkem, u kterého jsem tak nějak podvědomě čekal kdy se roztančí (hm, zajímavé.. u Road House jsem podobný pocit neměl). ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý krimi thriller s Patrickom Swayzeem. Má dosť dobrý príbeh o mestskom policajtovi pochádzajúcom z južanských hôr, kde zákony platia inak, ktorého brat je zavraždený členmi miestnej mafie, ked´ sa ho pokúsili okradnúť a tak chce dostať tých, ktorí za to môžu, ale zákonnými spôsobmi, no jeho rodina, obzvlášť jeho drsný brat chce len jedinú odplatu, ktorú považujú za právnu, smrť za smrť. A tak sa musia snažiť nájsť ten správny kompromis, keďže obaja chcú hlavne potrestať vinníkov. Spracovanie sa mi páči, ale nie je úplne ideálne. Očakával som dve možnosti podania tejto zápletky, buď klasický akčný štýl, v ktorom skupina hláškujúcich južanských vidienčanov bude celý čas likvidovať jednu mestskú mafiu, alebo štýl využitý tu. Takže film má skôr pomalšie tempo, hlavne prvú polovicu sa tu toho až tak moc neudeje, riešia sa rodinné vzťahy, odlišnosti medzi ľuďmi z rôznych pomerov a všetko podobné, čo sa tu dá očakávať, no napriek tomu je to podané celkom zaujímavo a v druhej polovici sa to už lepšie rozbehne, viacero situácií poteší a záverečná fáza je už dostatočne zábavná. Akcie je tu málo, ale tá je celkom slušná. Nájdu sa tu prakticky len dve kratšie naháňačky, dva krátke súboje a navyše jeden medzi dvojicou bratov, takže nič dejovo dôležité, trochu strieľania a zábavný záver, v ktorom už aj pár ľudí slušne dostane. Poteší aj nejaký ten humor, nie je ho moc, ale nezhody medzi pár mafiánmi a ich neschopnosti sú celkom zábavné. Herecké obsadenie je výborné, je tu až prekvapivo veľa známych tvári vo viac alebo menej dôležitých úlohách, poteší hlavne Patrick Swayzee, ktorého mám vo filmoch tej doby veľmi rád, Liam Neeson v úlohe jeho brata, len tu nepôsobí až tak drsne, ako by to jeho úloha vyžadovala, slušní záporáci Adam Baldwin, Andreas Katsulas a medzi nimi je dokonca aj Ben Stiller a plno slušných menej dôležitých postáv, či už Helen Hunt alebo Bill Paxton. Réžia a technická stránka sú slušným štandardom tej doby, takže z mojej strany plná spokojnosť. Škoda, že tu nebolo moc akcie, to je to jediné, čo mi tu skutočne chýbalo, ale inak som viac než spokojný, tento typ filmov mám rád a navyše tu v dobrom hereckom a technickom podaní. 71% ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Solidní béčko (myslím z dob, kdy béčko znamenalo film s menším rozpočtem nezávislého studia s účastí talentovaných lidí a ne to, co dneska plodí velká studia ve snaze vydělat prachy přes netalentované debily). John Irvin byl v 80. letech solidní nenápadný béčkový řemeslník a obsazení, které sem nacpal, by dneska přišlo na spousta milionů, takže co dodat, přidejme jeho tradiční trademark - přestřelka na hřbitově. Swayzemu sekunduje Liam Neeson jako buran, ale borec, který všechno řeší jednoduše, kéž by v dnešních filmech takových postav bylo víc. Protože tenhle zabedněnej server nezná půl hvězdičky, řeknu to takhle: 3,5hvězdičky a je mi fakt líto, že jsem neviděl Bena Stillera, jak prosím o smilování. :) ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama