Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na přání otce se rodina Earpových stěhuje z Missouri do Kalifornie. Cestou poznávají Divoký západ a jeho drsné zákony. Syn Wyatt studuje práva. Je to mladík, který se vyhýbá násilí. Odjíždí z Kalifornie za svou dívkou, kterou miluje, a ožení se. Ona během těhotenství zemře na tyfus a Wyatt ze zoufalství zapálí dům. Stane se z něj opilec, krade, přepadává lidi, naučí se zabíjet, dostane se do vězení a jen o vlásek unikne oprátce, protože jeho dědeček za něj složil kauci a nechal ho utéct. Od té doby Wyattovi začne nový život. Stane se lovcem bizonů, krupiérem v kasinu, pak zástupcem šerifa v malém městě. Šerif z blízkého Dodge City ho přesvědčí, aby mu pomohl chránit zákon. Wyatt s sebou vezme své přátele a bratra. Začnou prosazovat nové zákony, ale to se lidem v městečku nelíbí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Tak sem si během dvou dnů zaplnil dvě mezery ve vzdělání ohledně historie kolem Wyatta Earpa, a musim říct, že konkurenční Tombstone mě nadchlo víc. Todle taky nebylo špatný, ale ty tři hodiny byly až moc. Ale už proto, že mi to zabralo takový času, se mi tři hvězdy dávat nechtěj. Ale pokud si něco dát znovu, tak raději Tombstone než todle. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

183 minútový western bez momentu, pre ktorý sa ho oplatí vidieť. Dlhá stopáž si vyberá svoju daň, dlhodobo film neponúkne nič plnohodnotného, životná cesta Earpa je rozčlenená primerane no po zdĺhavých kúskoch a v celkovej podstate ponúkne iba životopis miestneho šerifa bez hraníc. Jeho kariéra je lemovaná prvou láskou, prvým hlbokým utrpením, odvahou či pádom na samotné dno a odhodlaním čeliť odporcom zákona. Nemal by som nič proti životopisnému filmu takéhoto rázu, lenže dĺžka, ktorou film disponoval bola ukrutne dlhá a väčšinou času nezaujímavá. Costner samozrejme bezchybný. Skrátiť ak by sa dalo tak aj o polovicu, vylepšiť technické parametre a mohlo by to vyzerať k svetu. Takto to zíva iba dejovou prázdnotou, kde ani jediný moment nestojí za pozretie. 60% ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Western ? Proč western ? Vždyť se jedná o trochu upravený životopisný film. Watt Earp byl skutečnou postavou 19.století na "divokém západě". Kevin COSTNER se této postavy zhostil velmi dobře. Earp byl vynikající střelec, ale nebyl to zabiják. V dějinách Ameriky na počátku osídlování západu hrál velmi důležitou roli a je kladně historiky hodnocen. Film je ovšem zbytečně dlouhý, některé scény by se daly i vystřihnout, protože nejsou až tak důležité pro pochopení děje a postavy Wyatta Earpa. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"VĚŘÍTE NA PŘÁTELSTVÍ, WYATTE EARPE?" Costnerova letitá snaha zopakovat oscarové žně TANCE S VLKY a jeho posedlost epickými tříhodinovými podívanými mi byla vždy sympatická, protože z ní cítím nejen obrovské ego a narcismus, ale především obrovskou lásku k filmu. WYATT EARP, původně zamýšlený jako šestihodinová televizní minisérie, není tak svižný jako o hodinu kratší konkurenční TOMBSTONE, ale stejně jako TANEC S VLKY pomalu a klidně plyne a přitom se u něj ani na chvíli nenudíte. Bohužel tato dramatická roztahanost a oproti TOMBSTONE slabší finále mi brání dát plný počet hvězd. Jinak Costner je jako Earp, který je líčený především jako obyčejný chybující člověk, pekelně přesvědčivý a stejně tak Quaid si vychutnal postavu Earpova nejlepšího přítele, sympatického zabijáka Hollidaye. Film se stal bohužel jedním z mnoha nehezkých Costnerových propadáků jako VODNÍ SVĚT či POSTMAN, když s náklady 63 milionů vydělal doma pouhých 25. "TOMBSTONE? JO, TO ZNÍ POKLIDNĚ..." ()

Greg 

všechny recenze uživatele

"You'd be doing me a favor if you called me Wyatt or Earp, but not both." Ačkoliv nemám westerny nijak zvlášť v oblibě, toto tříhodinové vyprávění mě zaujalo. Je v něm sice méně pro westerny typických přestřelek než v novějším 3:10 Vlak do Yumy, ale film by pro mě daleko rozmanitější (delší časové období, mnohem více postav). Herecké výkony tvoří další kladou stránku filmu - dvojice Kevin Costner a Dennis Quaid byla skvělí. Jediné, co bych filmu vytknu, je hodně dlouhá stopáž... Přece jenom tři hodiny potřebují velmi silné téma, aby se divákovi nestalo, že se bude u filmu místy nudit. Ale celkově jsem s filmem velmi spokojen. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Původně se mělo jednat o šestihodinovou minisérii. (liquido26)
  • Dennis Quaid zhubl o 30 liber kvůli své roli Doca Hollidaye, který trpěl tuberkulózou. (liquido26)
  • Film byl nominován na 5 Zlatých malin (Razzie awards) za nejhorší film, remake/sequel, režii, hl. herce a filmový pár (nominace pro Costnera a "kteroukoliv" z tří filmových manželek). "Vítězství" si odnesli Costner za nejhorší hl. herecký výkon a nejhorší remake/sequel filmu. (kenny.h)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Costnerova malá velká válka

Costnerova malá velká válka

14.02.2010

Nějakou dobu o něm nebylo slyšet. Tanečník s vlky se však vrací na scénu, a opět ve filmu, který hodlá i sám režírovat. Nikoho asi nepřekvapí, že akční dobrodružství A Little War of Our Own bude… (více)

Reklama

Reklama